Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μαζικές προσφυγές στα Δωδεκάνησα κατά των παρόχων ρεύματος λόγω των υπέρογκων χρεώσεων

21/04/2022
229 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Πανελλαδικό κίνημα από φορείς και ενώσεις κατά των υπέρογκων χρεώσεων ρεύματος, έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. 

Για την συλλογική αγωγή στα Δωδεκάνησα μίλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου Ν. Αιγαίου και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Ευγενικός. Ο πρόεδρος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στους συλλόγους και στους φορείς να ενώσουν τις φωνές τους προκειμένου να σταματήσουν οι υπερχρεώσεις ρεύματος και να παύσει η ρήτρα αναπροσαρμογής. 

« Τα Ινστιτούτα Καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα προχωρούμε σε συλλογικές αγωγές κατά των 20 εταιρειών ρεύματος καθώς δεν μπορούν οι πολίτες να ανταπεξέλθουν και να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος». 

Ο κ. Ευγενικός σημείωσε ότι μαζεύονται οι αιτήσεις από όλα τα Δωδεκάνησα μέχρι τις 15 Μαΐου 2022 για την συλλογική αγωγή ενώ παράλληλα θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ρήτρας προσαρμογής. 

« Ας αποφασίσει η δικαιοσύνη αν αυτή η ρήτρα που δεν έχει καταλάβει κανείς τι είναι, αν είναι νόμιμη. Να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο με τον αγώνα μας θα κερδίσουμε και θα αφαιρεθεί η ρήτρα αλλά θα επιστραφούν και χρήματα στους καταναλωτές. Κανείς δεν ξέρει τελικά τι είναι αυτή η ρήτρα, από που προκύπτει και πως υπολογίζετε». 

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας για το θέμα έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τους βουλευτές Δωδεκανήσου, φορείς και συλλόγους ενώ ήδη υπάρχει επικοινωνία με Κώους για το θέμα. 

« Έχουμε έρθει σε επαφή με Κωόυς πολίτες οι οποίοι θέλουν να προσφύγουν κατά των εταιρειών ρεύματος αλλά και με συλλόγους όπως τον Εμπορικό Σύλλογο Κω. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από ξένους που διαμένουν στα νησιά μας. Είναι πολλά τα θέματα. Είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής, είναι η επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές, είναι οι διακοπές ρεύματος. Πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί για το δημόσιο αγαθό». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συλλογική αγωγή και τις ενέργειες του Ινστιτούτου Καταναλωτών Δωδεκανήσου Ν. Αιγαίου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 6950750931. 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 10:06
Βασικα
Πάντα κάποιοι προσπαθούν να κάνουν μπισνες.Δεν μας είπατε ποσό πάει η προσφυγή;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ