Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεγάλη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας – Συλλήψεις σε Κω και Ρόδο

21/07/2022
426 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα, η οποία διεξάγεται στη Ρόδο από κλιμάκιο αστυνομικών της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών διενεργείται σε βάρος ενός 54χρονου, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αστυνομικοί, συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα έλεγχο στην οικία και στον χώρο εργασίας του 54χρονου στην Ιαλυσό και κατάσχεσαν υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και στικάκια usb τα οποία και θα ελεγχθούν ενδελεχώς από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ίχνη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, λεπτομέρειες για την έρευνα που διενεργείται δεν έγιναν ακόμη γνωστές, πλην όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάσσεται σε δράση διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, οι χρήστες του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν στην διάθεση τους προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών και εκδόθηκαν σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων των υποθέσεων και κατόπιν αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων ατόμων μεταξύ των οποίων και του Ροδίτη.


Κυνήγι Παιδόφιλων «Cyber-Touch»: Συλλήψεις και ψηφιακό πορνογραφικό υλικό με παιδιά

Σημειώνεται ότι κυνήγι στους παιδόφιλους με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οκτώ άτομα ηλικίας από 25 έως 53 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από τα οποία τέσσερα στην Αττική, δύο στο Κιλκίς και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Λήμνο. Επιπλέον, για άλλους δύο σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες.

Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κατερίνη, ο δεύτερος στην Κω. Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer). Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Κω και Λήμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 3 φορητοί Η/Υ, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών, δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.


Vradini.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 22/07 - 08:48
Εγκλήματα
Όλα τα φρούτα τα σάπια μαζεύτηκαν στα Δωδεκάνησα. Παιδεραστές και βιαστές στην κρεμάλα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ