Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των 20 ιδρυτικών μελών του υπό σύσταση "Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση"

08/05/2023
391 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η πρώτη συνάντηση των είκοσι ιδρυτικών μελών του υπό σύσταση "Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση" με σκοπό την ιδρυτική πράξη της σύστασης, την έγκριση του καταστατικού και τον ορισμό του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου όπως καθορίζει ο Αστικός Κώδικας.

Στην συνάντηση που έγινε στην δημοτική αίθουσα στο Χάνι επιβεβαιώθηκαν οι κανόνες που διέπουν τον όμιλο και σχετίζονται με τον σεβασμό της ελεύθερης επιλογής των μελών σε Κόμματα και παρατάξεις.

Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η προσωρινή διοίκηση να προετοιμάσει σε συνεννόηση με τα μέλη την πρώτη επίσημη συνέλευση των ιδρυτικών μελών με την παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που θα γίνει αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές,  κατά την οποία θα προσδιοριστούν α) η διαδικασία εγγραφής νέων μελών β) η μεθοδολογία των διαύλων επικοινωνίας του Ομίλου με την κοινωνία μέσω των τοπικών ΜΜΕ και γ) τα πρώτα βήματα ανάπτυξης των θέσεων του Ομίλου.

Στον γόνιμο διάλογο που υπήρξε αναφέρθηκε η άμεση αναγκαιότητα της πλήρους γνώσης των Συνταγματικών περιθωρίων και δικαιωμάτων που υπάρχουν για την αποκέντρωση στους Δήμους αρμοδιοτήτων και πόρων και η αντίστοιχη εμπειρία που υπάρχει στα κράτη του νότου της Ευρώπης. Προς τούτο δεσμεύτηκε η προσωρινή διοίκηση να καταθέσει προτάσεις.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι επιλέξαμε να περιοριστούμε στα είκοσι ιδρυτικά μέλη που προβλέπει η νομοθεσία, παρά την επιθυμία και πολλών άλλων συμπατριωτών μας να συμμετάσχουν και ας μας το συγχωρήσουν, επειδή θεωρούμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτα το πλαίσιο δράσης ώστε τα πρώτα βήματα ενός δύσκολου εγχειρήματος να έχουν επιτυχία. Άλλωστε δέσμευση όλων μας που επαναβεβαιώθηκε στην συνάντηση  είναι ο όμιλος να γίνει κτήμα όλων των συμπατριωτών μας.  

Ήδη το καταστατικό και τα συναφή με αυτό έγγραφα θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο για την νομιμοποίηση του Ομίλου.

Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την συνεργασία, θεωρώντας ότι είστε και εσείς αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που απαιτεί  την ανάταση και την πρόοδο.

Για το Δ.Σ ο Γραμματέας Μιλτιάδης Φάκκος.    

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/05 - 15:30
χριστιανος
προσωπικα παρακαλω τον σεβασμιοτατο να επεκτεινει το γηροκομειο, για να δεχθει την γερουσια του νησιου μας!!! οσο για διατροφη, θα την φροντισει το ελεημον ποιμνιο!!!
Τίτλος του νέου πολιτικού σηριαλ
Τίτλος του νέου πολιτικού σηριαλ 08/05 - 11:54
Πολιτική
Το λυκόφως των πολιτικών αστεριών.
08/05 - 10:00
ΑΠΟΡΙΑ ΚΩΟΥ
Θα μπορούσε να ονομαστεί η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.Κοιταξτε να δείτε τι ψηφίζατε τόσα χρόνια...... Και ποιους σκέφτονται να σας ξαναπλασαρουν.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ