Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αγανακτισμένοι κάτοικοι και επαγγελματίες της Κω για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος

18/05/2023
332 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες τη Κω για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος

Πολλά είναι τα παράπονα των επαγγελματιών αλλά και κατοίκων της Κω για το γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχόμενες και μάλιστα πολύωρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην είσοδο της πόλης το Σάββατο η διακοπή άγγιξε τις 8,5 ώρες με τις επιχειρήσεις στην περιοχή να μιλούν για πολλαπλές ζημιές καθώς έχουν δει προβλήματα στην δουλειά τους και από τις ατελείς εργασίες της νησίδας.

Εξαιτίας της πολύωρης διακοπής ρεύματος, πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να πετάξουν τρόφιμα τα οποία χάλασαν ενώ κρίνεται και ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση για ευπαθείς ομάδες πολιτών που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ιατρικά μηχανήματα και συσκευές.

Ν. Σπύρου: Το 2023 θα έπρεπε να λειτουργεί ενημερωτική πλατφόρμα βλαβών

« Εν έτη 2023 είναι ντροπή να μην υπάρχει μία πλατφόρμα ηλεκτρονική όπου καθημερινά θα μπορεί να εισέρχεται ο πολίτης και να ενημερώνετε για τις βλάβες και ζημιές που υπάρχουν πχ στο ρεύμα, φανάρια, δρόμους κτλ. Δίπλα όμως να αναγράφεται και ο λόγος της βλάβης». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο επαγγελματίας Νίκος Σπύρου. Στο κατάστημα με είδη υγιεινής που διατηρεί στην είσοδο της πόλης, το Σάββατο δεν είχε ρεύμα από τις 7.30 το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σοβαρή υπολειτουργία της επιχείρησης καθώς ήταν σχεδόν αδύνατον να εξυπηρετηθούν οι πελάτες υπό αυτές τις συνθήκες.

Μ. Πετρίδη: Στον κάδο παγωτά και τρόφιμα

Την αγανάκτησή της εκφράζει μέσω του Βήματος της Κω και η κα. Μαρία Πετρίδη που διαθέτει επιχείρηση εστίασης στην είσοδο της πόλης. Η ίδια αναγκάστηκε να πετάξει τρόφιμα διότι δεν είχε ρεύμα για σχεδόν 9 ώρες.

« Όπως χάλασαν σε εμάς πολλά τρόφιμα έτσι θα χάλασαν και σε άλλους. Αναγκαστήκαμε να πετάξουμε πολλά πράγματα. Κινδυνεύει κάθε μέρα ο εξοπλισμός μας εξαιτίας των συνεχόμενων διακοπών ρεύματος. Έχουμε καλοκαίρι και τουρισμό. Δεν θα έπρεπε η ΔΕΔΔΗΕ να έχει κάνει έναν προγραμματισμό και μία προετοιμασία όλο το χειμώνα ώστε να τα αποφύγουμε όλα αυτά; Με προβληματίζει το ότι ενημερώθηκα ότι η γραμμή μας έχει κάποια ζητήματα. Κάθε μέρα είναι και μία πρόκληση για εμάς εδώ στην περιοχή. Από την μία οι εργασίες στο δρόμο και τώρα το ρεύμα».

Σ. Κασσάρας: « Ποιος εγκρίνει 8 ώρες διακοπή ρεύματος;»

Μεγάλη ήταν η ζημιά και σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής όπως μας μετέφερε ο κ. Στέφανος Κασσάρας , ιδιοκτήτης αρτοζαχαροπλαστείου στην είσοδο της πόλης και η σύζυγός του Μαρία. « Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την πολύωρη διακοπή ρεύματος. Εκ των υστέρων μας είπαν ότι δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο την ώρα που σε τέτοιες περιπτώσεις η ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει με σημειώματα τις περιοχές.

Δεν ήταν μία απλή διακοπή ρεύματος. Μιλάμε για 8 ώρες. Πετάξαμε τα ζυμάρια μας, τα παγωτά και γλυκά. Το ίδιο αναγκάστηκαν να κάνουν και κάτοικοι της περιοχής στα σπίτια τους. Ποιος είναι αυτός που εγκρίνει διακοπή ρεύματος 7 ώρες και παραπάνω το 2023;»

ΔΕΔΔΗΕ: Αναγκαίες οι διακοπές ρεύματος ενόψει εκλογών και πανελληνίων

Από την ΔΕΔΔΗΕ μας μεταφέρθηκε ότι συνεχώς προκύπτουν νέες ανάγκες και για αυτό το λόγο το θέμα της προετοιμασίας έγινε αλλά προκύπτουν συνεχώς νέα δεδομένα. « Αντιλαμβανόμαστε την ταλαιπωρία που υπήρχε λόγω της διακοπής αλλά έπρεπε να γίνουν κάποιες εργασίες διότι πρέπει το δίκτυο να είναι έτοιμο για τις εκλογές και τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στην επαναφορά του ρεύματος προέκυψαν νέα δεδομένα και για αυτό το λόγο διακόψαμε ξανά. Προσπαθούμε να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Απλώς πολλές φορές οι ανάγκες είναι τέτοιες που πρέπει να διακοπεί το ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
ΑνώνυμοςΚεφαλος
ΑνώνυμοςΚεφαλος 19/05 - 12:20
Εκλογές
Ψηφίζετε ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ για ένα καλύτερο αύριο
Τοπικιστης
Τοπικιστης 19/05 - 08:40
Διακοπες ρευματος
ΟΛΟ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΔΕΔΗΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΖΗΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΛΠ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/05 - 23:47
ηλιθιοι
και τι κανετε ολοι σας για εδω και 30 χρονια με αυτην την κατασταση με τισ διακοπεσ ρευματοσ και τισ αυξομιωσεις της τασεις που σας κανει ζημεις.απολυτος τιποτα αξιοι της μοιρας σας.ραγιαδες εσεις ραγιαδες και τα παιδια σας.
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ 18/05 - 17:43
ΑΝΙΚΑΝΟΣ...
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΙΔΗΣ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗ ΔΕΔΗΕ ΣΤΗΝ ΚΩ !!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ