Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

"Έρημη πόλη" μοιάζει η Κως παραμονές των Γιορτών

06/12/2022
1140 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Αν και βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, δυστυχώς τα πολλά κλειστά εστιατόρια, καφέ και μαγαζιά αλλά και η ελλιπή κίνηση σε συνδυασμό με την έλλειψη του φωτεινού χριστουγεννιάτικου διακόσμου, δημιουργεί μία εικόνα έρημης πόλης για όλο το νησί της Κω.

Αρκετοί συμπολίτες αλλά και επισκέπτες από τα απέναντι γειτονικά παράλια, τονίζουν ότι αν και θέλουν να βγουν έξω και να κάνουν πράγματα δυστυχώς οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες, ελπίζοντας βέβαια η εικόνα να αλλάξει όσο πλησιάζουμε προς την εορταστική περίοδο.

Το βράδυ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα καθώς πολλές περιοχές είναι σκοτεινές ενώ ο στολισμός έχει αργήσει για διάφορους λόγους. Κάποιοι μάλιστα μας ανέφεραν ότι στο lockdown κυκλοφορούσε περισσότερος κόσμος καθώς όλοι περιπατούσαν ενώ δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν εκτός Κω.

Βέβαια όταν υπάρχουν εκδηλώσεις μαζικές όπως το Παζάρι, η φωταγώγηση του δέντρου, η συμμετοχή των κατοίκων είναι βροντερή και η ατμόσφαιρα υπέροχη και γιορτινή.

Ίσως θα πρέπει οι φορείς να βρουν έναν τρόπο και να παραμένουν επιχειρήσεις ανοικτές αλλά και να κυκλοφορεί περισσότερος κόσμος με έναν τρόπο δελεαστικό καθώς το νησί δεν λειτουργεί μόνο έξι μήνες το χρόνο.

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/12 - 19:18
ΚΩΣ
ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ
Αναγνώστες
Αναγνώστες 07/12 - 15:53
Πολιτική
Καταρχήν η οικονομία στα καύσιμα και συνεπώς στην ενέργεια και στον φωτισμό είναι αναγκαία. Γι'αυτό λιγότερα φωτάκια και φωτισμός. Οι αυξήσεις σε ρεύμα έκλεισαν από καφέ εστιατόρια μέχρι ξενοδοχεία. Δεν μπορούν να ακριβηνουν τονκαφέκαιταγεύματα γιατί οι πελάτες φεύγουν. Ούτε μπορούν να δώσουν φτηνές υπηρεσίες γιατί δεν βγαίνουν έτσι τα κλείνουν. Ο Ρώσο ουκρανικός πόλεμος ήλθε σε όλα τα σπίτια της Ευρώπης γιατί το ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακατεύτηκαν.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/12 - 22:01
Κως
Κως! Το νησί με την μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού στην Ελλάδα!Ερημιά χρονια τώρα τους χειμώνες κρίμα.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/12 - 20:16
Πεινα μαύρη πόλη φάντασμα
Αφού όλα είναι κλειστά χάλια
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/12 - 17:34
η Κως έχει εξελιχθεί.....
η Κως έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό της TUI, για φτηνό μαζικό τουρισμό !!!Το παραπάνω μοντέλο έχει ημερ. λήξης, όσο δεν υπάρχει και εσωτερικός τουρισμός !!!Η δημοτική αρχή πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο για να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας πέραν του τουρισμού !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ