Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Χρυσουλάκης: Η κατάργηση της 12μετρης λωρίδας προστασίας των ακτών μας απειλεί το περιβάλλον

02/07/2022
197 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Κατηγορηματικά αντίθετος στη κατάργηση της 12μέτρης λωρίδας προστασίας  των ακτών μας ,δηλώνει ο πρόεδρος της ΜΕ του ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή «Ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο» όπου προβλέπεται η κατάργηση της 12 μετρης λωρίδας ,η οποία ισχύει στην Δωδεκάνησο από τον Ιταλικό κτηματολογικό κανονισμό (139/1929).

«Ο συγκεκριμένος κανονισμός επέκτεινε  κατά 12 μ. τη γραμμή αιγιαλού και παραλίας, αυξάνοντας την παραλία σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Μέτρο με εξαιρετική σημασία», τονίζει ο κ. Χρυσουλάκης, καθώς όσο πιο μακριά είναι οι ανθρώπινες διεργασίες από τη θάλασσα τόσο καλύτερα, ώστε να επιτρέπεται στο σύστημα να αναπτύσσεται ελεύθερα. Και σίγουρα η κατάργηση δεν ευνοεί την ανάπτυξη αντίθετα απειλεί το περιβάλλον.

Άλλωστε με αυτή την 12μετρη αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό η Κως».

«Φανταστείτε», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΜΕ του ΤΕΕ, «τι θα γίνει τώρα που θα καταργηθεί. Η Κως οδεύει στο να γίνει  ένα περίκλειστο σύστημα όπου η πρόσβαση στη παραλία θα είναι αδύνατη για τον ντόπιο ή γι’ αυτόν που δεν πληρώνει».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ