Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για το φετινό τρύγο και την αυξημένη ζήτηση των τοπικών προϊόντων

29/08/2022
140 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω μίλησε η έμπειρη οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για τον φετινό τρύγο του κρασιού που είναι σε εξέλιξη. Όπως όλα δείχνουν, ήταν μία καλή οινική χρονιά καθώς το κρασί χρειάζεται ολόκληρο χρόνο για να γίνει με το κλίμα να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Μάλιστα γίνεται στενή παρακολούθηση των αμπελώνων από τους επιστήμονες συνεργάτες του "Κτήμα Ακράνι" ολόκληρη την διάρκεια του έτους.

" Ήταν μία πολύ καλή χρονιά από άποψη κλίματος και το χειμώνα θα απολαύσουμε καλό κρασί".

Σε ότι αφορά τα τοπικά προϊόντα της Κω, έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής και αναπτύσσουν την τοπική μας οικονομία και μάλιστα εμπλουτίζουν το τουριστικό προφίλ.

Μάλιστα έχει αυξηθεί στον οινοποιείο η επισκεψιμότητα και σε κάθε γευσιγνωσία γίνεται ειδικό pairing με τοπικές επιλογές όπως τυρί και μαρμελάδες με αλόη βέρα της Pandrosia.


"Οι τουρίστες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας" επιμένει η οινοπαραγωγός καθώς είναι εκείνοι που εξάγουν το κρασί της Κω χωρίς να χρειαστεί ο παραγωγός να αποστείλει σε άλλες χώρες το κρασί του.

Υπάρχει έλλειψη σε συγκεκριμένους κωδικούς λόγω αυξημένης ζήτησης αλλά γενικά το Κτήμα Ακράνι διαχειρίζεται το φετινό καλοκαίρι με έναν τέτοιο τρόπο, που ο καταναλωτής βρίσκει κρασί στα σημεία πώλησης.

Μεγάλο ζήτημα είναι οι εργάτες γης καθώς φαίνεται να είναι δυσεύρετοι, με την κυρία Τριανταφυλλοπούλου να είναι αισιόδοξη ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση τις επόμενες χρονιές.

Στάθηκε στην προσπάθεια του Local Grown που σχεδιάστηκε από μαθητές του 2ου λυκείου Κω και τον καθηγητή κ. Ιωσηφίδη. Ένα σήμα που διαχειρίζεται ο αγροτικός σύλλογος και πλέον υπάρχει σε τοπικά προϊόντα στα σημεία λιανικής. Μάλιστα το συγκεκριμένο σήμα έχει περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης ενώ φαίνεται ότι παρακινεί τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα της Κω.

Ακούστε εδώ όλη την συνέντευξη

https://soundcloud.com/radio-proto-91-5/i-oinoparagogos-mairi?si=97ab111e7e324c7db00efabce9295fcd&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ