Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νίσυρος: Κλοπή των ακίνητων περιουσιών καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος Ν. Παπάτσος

02/09/2022
194 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Όπως αναφέρει Κρητικοί ιδιοποιήθηκαν μεγάλα κτήματα στο νησί και εκτάσεις του Μοναστηριού της Ιεράς Μονής Παναγίας Κυράς

Σκάνδαλο με ιδιοποίηση και εκμετάλλευση χιλιάδων στρεμμάτων σε κτήματα της Νισύρου από άτομα που δεν κατάγονται από το νησί, έχοντας αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ, από επιδοτήσεις ανύπαρκτων καλλιεργειών ή άλλων δραστηριοτήτων, καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος της Νισύρου Νίκος Παπάτσος, μέσα από τα social media.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Δήμαρχο Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο, ενημερώθηκε ότι ο ίδιος είχε επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο και κατέθεσε σχετικό έγγραφο. Επίσης, ο Δήμαρχος θα μιλήσει αύριο από το κανάλι τής ΕΡΤ για το θέμα της “κλοπής” των Νισύρικων περιουσιών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Παπάτσου, “οι κύριοι αυτοί από την Κρήτη ιδιοποιήθηκαν και εκτάσεις του Μοναστηριού της Ιεράς Μονής Παναγίας Κυράς”.

Στην ανάρτησή του ο ίδιος αναφέρει:

Από πληροφορίες πού έχω διασταυρωμένες έν μέρει έφτασαν χθες στη Νίσυρο με Εισαγγελική εντολή δύο κυρίες κρατικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με τίς επιδοτήσεις καλλιεργειών, κτηνοτροφίας κ.λ.π. οι οποίες ασχολούνται με ένα απίστευτο γεγονός. Άγνωστοι [για μένα] με καταγωγή από την Κρήτη, φέρονται να έχουν νοικιάσει [???????] κτήματα μεγάλης επιφάνειας τα οποία δήλωσαν ότι θα μετατρέψουν σε αμπελοκαλλιέργειες η βόσκηση ζώων.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι όλοι έχουμε εγκαταλείψει τα κτήματά μας και δε φροντίσαμε να τα τακτοποιήσουμε στο κτηματολόγιο, υλοποίησαν στην πράξη το ρητό “εμπάτε σκύλλοι αλέσετε κι αλεστικά μη δώσετε”. Μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρο το νησί και ειπώθηκε ότι φέρεται να έχουν πάρει και το νησί της Παχειάς [σήμερα μετέβησαν με πλοιάριο εκεί].Είναι δε τέτοιο το θράσος τους που περιλαμβάνουν ακόμη και το νεκροταφείο των Νικειών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εισπραχθεί από τούς κυρίους αυτούς “εκατομμύρια ευρώ” από επιδοτήσεις ανύπαρκτων καλλιεργειών ή άλλων δραστηριοτήτων. Με την Εισαγγελική παρέμβαση σε λίγο καιρό θα έχουμε στα χέρια μας περισσότερες πληροφορίες και θα ενημερώσουμε τούς συμπατριώτες μας. Ο Δήμαρχος δέν είναι εδώ αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει η Δασική μας υπηρεσία να τον ενημέρωσε και όταν έρθει να ασχοληθεί με το σκάνδαλο αυτό.

realvoice995.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΙΚΗΣ ΓΗΣ

 

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) για να ελέγξει εκτάσεις οι οποίες έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρήση βοσκότοπων και καλλιεργειών, από ιδιώτες οι οποίοι καρπώνονται κρατικές επιδοτήσεις από κονδύλια της Ε.Ε.


Έχουν παρουσιαστεί στο νησί άτομα μη Νισύριοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει παράνομα εκτάσεις άλλων ιδιοκτητών, με πλαστά έγγραφα και εν αγνοία αυτών, και παίρνουν τις επιδοτήσεις αυτές από το 2016.  Μεταξύ των εκτάσεων είναι και τα νησιά της Νισύρου Παχιά και Περγούσα.


Ο Δήμαρχος Νισύρου ενημερώθηκε για αυτά τα περιστατικά πριν δύο μέρες και αντέδρασε αμέσως στέλνοντας επιστολή τόσο στο ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Γιώργο Γεωργαντά.


Ο Δήμος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διαλευκανθεί η όλη κατάσταση, που στόχο έχει την εκμετάλλευση της Νισύρικης γης από αγνώστους με κίνδυνο χρησικτησίας και την κατάχρηση δημόσιου χρήματος.


 


Παραθέτουμε την επιστολή του δημάρχου Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίου στον  ΟΠΕΚΕΠΕ και στον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/09 - 17:47
ΝΙΣΥΡΟΣ SOS
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ,ΚΑΜΠΑΝΗ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ