Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παν. Τοκούζης: «Καλύτερη θα είναι φέτος η σεζόν για τα τουριστικά καταλύματα»

26/01/2024
72 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Θετικές είναι οι προοπτικές της φετινής σεζόν και για τα τουριστικά καταλύματα. Η ζήτηση είναι υψηλότερη από πέρυσι και ο όγκος των προκατήσεων αυξημένος. Από τον Μάιο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με υψηλότερες από τις συνηθισμένα πληρότητες.
«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή. Η σεζόν του 2023 δεν ήταν η καλύτερη δυνατή όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά για όλη την Ελλάδα. Φέτος ξεκινάμε με σαφώς καλύτερες προοπτικές. Οι προκρατήσεις για τα μικρά καταλύματα είναι καλύτερες από πέρυσι», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Τοκούζης.
Το Ρόδος Pass
Ο κ. Τοκούζης εκφράζει τις επιφυλάξεις του και για το Ρόδος Pass, μέτρο από το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δεν θα επωφεληθεί όλη η αγορά. Σημειώνει ότι δεν επηρεάστηκαν αρνητικά οι επιχειρήσεις μόνο στις πληγείσες περιοχές αλλά και στο βόρειο τρίγωνο λόγω του παγώματος των αφίξεων. Ο ΣΕΤΚΕ με επιστολή του προς το υπουργείο, ζητά να διευρυνθεί η διάρκεια του Ρόδος Pass και τονίζει ότι δεν θα πρέπει να αφορά μόνο συγκεκριμένα καταλύματα. Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής:
«Δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Αρχικά είναι λάθος που το Ρόδος Pass ισχύει για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και συγκεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Αφορά τις λίγες ανά το νησί ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που εκκενώθηκαν. Δεν αφορά στην αγορά στο σύνολό της. Ζημιά υπέστησαν ξενοδοχεία και καταλύματα και εκτός των πληγεισών περιοχών, λόγω του παγώματος των αφίξεων. Ο ΣΕΤΚΕ έχει ετοιμάσει επιστολή προς το Υπουργείο προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις που δεν βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. Στο βόρειο τρίγωνο ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα επηρεάστηκαν αρνητικά από τη φωτιά, αφού υπήρξαν πολλές ακυρώσεις και μάλιστα σε περίοδο αιχμής. Αντιλαμβάνεστε τις οικονομικές συνέπειες που είχαν οι ακυρώσεις αυτές σε επιχειρήσεις του κλάδου μας. Το μόνο μέτρο που τέθηκε άμεσα σε ισχύ για όλους, ήταν η παράταση πληρωμών και υποχρεώσεων προς τον ΕΦΚΑ κλπ. Για αυτό και ζητούμε το Ρόδος Pass να διευρυνθεί να μην αφορά μόνο συγκεκριμένα καταλύματα και να μην ισχύει για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους».
Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι του μέτρου είναι τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης προβλέπεται επταήμερη διαμονή εντός των χρονικών διαστημάτων 15 Μαρτίου 2024 – 15 Μαΐου 2024 και 1 Οκτωβρίου 2024 – 15 Νοεμβρίου 2024.

Το μέτρο φαίνεται ότι χαιρετίζουν οι αγορές. Δημοσίευμα της εφημερίδας Merkur, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό. Διευκρινίζει ότι περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πώς οι πληγέντες παραθεριστές μπορούν να κλείσουν τις δωρεάν διακοπές τους δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Ωστόσο, η προσφορά θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης (gov.gr) σύμφωνα με πληροφόρηση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ