Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στο εδώλιο 3 κατηγορούμενοι (οι 2 από Κω) για την λειτουργία του “gamatotv.com"

21/01/2023
461 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ενας Ροδίτης και δύο αδελφοί, κάτοικοι Κεφάλου, θα καθίσουν την 9η Φεβρουαρίου 2023 στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ως υπόλογοι για την λειτουργία της δημοφιλούς ιστοσελίδας «gamatotv.com», στην πολύκροτη υπόθεση «πειρατείας» ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.
 Ο Ροδίτης και ένας εκ των αδελφών κατηγορούνται ειδικότερα για αναπαραγωγή και διάθεση, στο κοινό μέσω διαδικτύου οπτικοακουστικών έργων χωρίς προηγούμενη άδεια των δημιουργών τους από επικίνδυνα άτομα για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και ο αδελφός του δεύτερου για άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 13η Οκτωβρίου 2015 μετά από έγκληση της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων» (ΕΠΟΕ), κατά των ανωτέρω δύο, που φέρονται ως ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ιστοσελίδας gamato.com.
 Σύμφωνα με την έγκληση, το όνομα της ιστοσελίδας άλλαζε κατά καιρούς από τους διαχειριστές για να κρύβεται η επισκεψιμότητά του. Γινόταν συγκεκριμένα χρήση εναλλακτικών url και ειδικότερα gamato.co» (πρώην «gamatotv.com»), «gamato.ning.com», «gamatotv.org», «gamatotv.net» και «gamatotv.se».
 Μέσω της ιστοσελίδας προσφερόταν η δυνατότητα στους χρήστες της να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming).
 Αυτό επιτυγχάνετο με ανακατεύθυνση σε υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων, δωρεάν.
 Στην ίδια έγκληση αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος έχει 9.300.000 προβολές σελίδων κάθε μέρα και όπως τονίζεται, η ημερήσια ζημία των δικαιούχων δημιουργών και παραγωγών εταιρειών κινηματογραφικών ταινιών ανέρχεται στο ποσό των 930.000 ευρώ, αφού η τιμή του ενός ευρώ είναι η ελάχιστη χρέωση για την παρακολούθηση ταινίας σε έναν νόμιμο ιστότοπο του είδους.

Η εταιρεία διατείνεται μάλιστα ότι η συνολική ζημία των δικαιούχων από την αρχή λειτουργίας της ιστοσελίδας ανέρχεται σε 465.000.000 ευρώ και η ζημία του δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φ.Π.Α. και Φόρο Εισοδήματος είναι περίπου 230.000.000 ευρώ!!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπολόγισε εξάλλου τα έσοδα των διαχειριστών της σελίδας σε μηνιαία βάση στα 36.690 ευρώ περίπου.
 Πώς έφτασαν όμως στους διαχειριστές οι αστυνομικοί;
 Μέσω της ιστοσελίδας οι διαχειριστές έδιναν την δυνατότητα στους επισκέπτες να καταθέτουν ως δωρεά για τη λειτουργία τους διάφορα ποσά σε λογαριασμό που τηρούσε ο 32χρονος στην Εθνική Τράπεζα.
 Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κάτοικος της Κω αλλά και ο 28χρονος Ροδίτης είχαν συστήσει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης στη Μεγάλη Βρετανία.
 Το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου 2015 κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του 32χρονου ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε τη διαχείριση της ιστοσελίδας. Επέδειξε εξάλλου στους αστυνομικούς και έναν λογαριασμό στην εταιρεία Paypal στον οποίο υπήρχαν αποταμιευμένα περίπου 25.000 ευρώ.
 Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα φορητό υπολογιστή και τρεις σκληρούς δίσκους.
 Ο 32χρονος απολογούμενος ενώπιον του Ανακριτή της Κω για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα σε εμπορική κλίμακα αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται.
 Επεσήμανε, ότι είναι απόφοιτος δημοτικού σχολείου και ότι ο ίδιος από μικρή ηλικία εργαζόταν για να συντηρήσει την οικογένειά του εξαιτίας προβλημάτων υγείας του πατέρα του.
 Εργάστηκε συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, σε οικοδομές αλλά και σε συνεργείο ηλεκτρολόγου.
 Τόνισε ότι έχει πάθος με τους υπολογιστές και μόνος του έμαθε πώς να φτιάχνει ιστοσελίδες.
 Από το έτος 2012 είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της «gamatotv» στην οποία, όπως τόνισε, γίνεται εύρεση και κατηγοριοποίηση κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών βάσει κριτηρίων αναζήτησης.
 Εξήγησε ότι η ιστοσελίδα λειτουργεί ουσιαστικά ως μια μηχανή αναζήτησης πληροφοριών και τόνισε ότι καμία αναπαραγωγή ταινιών δεν γίνεται από την σελίδα του.
 Πρόσθεσε εξάλλου ότι τα μοναδικά έσοδα που είχε από την ιστοσελίδα ήταν από διαφημίσεις τρίτων και ανερχόταν σε περίπου 12 € ανά 10.000 επισκέψεις περίπου.
 Ο αδελφός του δεύτερου φέρεται να έδωσε στον πρώτο εκ των συγκατηγορουμένών του, τη δυνατότητα τακτικής και κατ’ αρεσκείαν χρήσης λογαριασμού του στην εταιρία «PAYPAL», στον οποίον είχε συνδέσει την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του (email) ώστε ο ανωτέρω, να τον αξιοποιεί για την τέλεση της ως άνω παράνομης δραστηριότητας.
 Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος.


 
  Πηγή:www.dimokratiki.gr


 
 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Κως
Κως 21/01 - 17:32
..
Καλά αυτά.. για τον 80χρονο δικηγόρο που έφαγε 7 χρονάκια θα γράψετε τίποτα ή ..λίστα πετσα κ σεις??

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ