Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Την παραίτηση του Γιάννη Ιατρίδη ζήτησε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Ρόδου

30/06/2021
125 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την παραίτηση του Γιάννη Ιατρίδη, από την προεδρεία της ΔΕΡΜΑΕ, ζήτησε πριν από λίγα λεπτά στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου υποστηριξε ότι ο κος Ιατρίδης είναι πλέον ξένο σώμα στην παράταξη.

Κανένα σχόλιο δεν δέχθηκε να κάνει αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ρόδου, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γιάννης Ιατρίδης, καθώς όπως επισήμανε μιλώντας στη «Ροδιακή» επρόκειτο για τυπική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη ήταν το εξής: «Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Ρόδου, στις γενικές συνελεύσεις της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., τακτικές ή έκτακτες ή αυτόκλητες», και εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Η εισήγηση του δημάρχου
Εισηγούμενος, λοιπόν, το θέμα ο Δήμαρχος, είπε ότι εκπρόσωπος σ’ αυτές θα είναι ο ίδιος και αναπληρωτής ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης. Και είπε: «Θεωρώ ότι η ΔΕΡΜΑΕ οφείλει να ακολουθεί τη γενική λογική που λέει ότι η γ.σ. στη μονομετοχική αυτή Εταιρεία, ειδικά μετά το 2013 που ενώθηκαν τρεις σε μία, πάλι  μονομετοχική, πρέπει πράγματι, όπως λένε οι εισηγήσεις, να εκσυγχρονίσει το καταστατικό της στη σημερινή νομιμότητα, γιατί έχει κάποια άρθρα τα οποία δεν είναι με τη σημερινή νομιμότητα, έχει κάποια άλλα που λίγο μπερδεύουν… Και βεβαίως θεωρώ ότι η γ.σ. στη μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. οφείλει να έχει ελεγχόμενους και ελεγκτές για να διασφαλίζει τη σοβαρότητα και τη νομιμότητα που επιβάλουν οι σημερινές εποχές».

Όσον αφορά τις υπόλοιπες παρατάξεις, αυτές της μείζονος μειοψηφίας του τέως Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Δημήτρη Κρητικού ψήφισαν «παρών». Μάλιστα, ο κ. Κρητικός είπε ότι είναι ενδοπαραταξιακό θέμα ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τάκης Πότσος δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία.

Δηλώσεις του  Στράτου Καρίκη
Σε δηλώσεις του χθες  στον “Sky Rodos” o αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης επισήμανε τα ακόλουθα:
«Ουσιαστικά ο δήμαρχος είπε ότι ο ίδιος θα συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι δικαίωμα του να εκπροσωπήσει και σε αυτό τον τομέα τον Δήμο. Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος δεν συμφωνεί με τη γραμμή του δημάρχου από όλους μας δείχνει πως  υπάρχει θέμα. Θα φανούν οι λόγοι που οδήγησαν τον δήμαρχο στη  συγκεκριμένη απόφαση. Σε έρευνα που έχω κάνει (τόνισε ο κ. Καρίκης) διαπίστωσα πως κάτι ανάλογο είχαν κάνει στο παρελθόν και άλλοι δήμαρχοι».

Σε ερώτηση για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Καμπουράκη να πει  ότι η γραμμή του επικεφαλής κάθε εταιρείας δεν θα πρέπει να αποκλίνει από αυτή της δημοτικής αρχής ο κ Καρίκης δήλωσε:

«Αυτό δείχνει πράγματι  ότι πιθανόν  σε κάποιους τομείς και μεταξύ αυτών και η ΔΕΡΜΑΕ ο δήμαρχος έχει διαφορετική άποψη. Και εγώ στο παρελθόν όταν  ανέλαβα τομείς και  διαφώνησα με το δήμαρχο αποχώρησα. Ο δήμαρχος έχει τον τελευταίο λόγο. Αν προκύψει τέτοιο θέμα, να είστε σίγουροι ότι θα επιβληθεί η γραμμή του».

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα φανεί τι συμβαίνει αλλά και τι θα γίνει.
«Και ο Γιάννης Ιατρίδης έχει τους ισχυρισμούς του. Σε επόμενη φάση θα φανεί και από τους δύο τι συμβαίνει.

Εκτιμώ πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Τονίζω πως σε όλες τις δημοτικές αρχές πάντα υπήρχαν κόντρες και πάντα επικρατούσε ο δήμαρχος. Και για μένα λέω ότι αν διαφωνώ σε κάτι που αφορά τον τομέα που  υπηρετώ,   πρέπει να αποχωρήσω»

 


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ