Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Aνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας "αδειάζει" τον Κασσελάκη - Ζητάει νέες εκλογές για πρόεδρο

22/02/2024
87 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Παρέμβαση "βόμβα" από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται εν μέσω εμφυλίου με τις εσωκομματικές κόντρες να πολώνουν το κλίμα.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος πήρε θέση για τις εσωκομματικές εξελίξεις, λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου με κεντρικό σύνθημα "Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα". Η κίνηση του πρώην προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιφνιδίασε πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι, ουσιαστικά, θέτει ευθέως ζήτημα προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις πέντε μήνες από τη σαρωτική εκλογή Κασσελάκη στις κομματικές κάλπες.

Το 4ο συνέδριο ανοίγει τις εργασίες του το απόγευμα με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα πρέπει να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Aλέξης Τσίπρας, μέσω της δήλωσής του, καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να ανανεώσει την εντολή με προσφυγή στη βάση, προειδοποιώντας ότι αλλιώς το κόμμα οδηγείται σε εκλογική αποτυχία.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει πως "δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας".

Αιχμηρός με τη Νέα Αριστερά, τονίζει ότι "οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν τη μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος".

Αμφισβητεί, ωστόσο, και τον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας πως "ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν".

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Στις 29 Ιούνη, μετά την εκλογική ήττα, πήρα μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση.

Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει ένα νέο κύμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ήθελα με τη στάση μου να προκαλέσω ένα ηλεκτροσόκ ανάταξης στον κλονισμένο οργανισμό του κόμματος, που βρέθηκε μπροστά σε μια απρόσμενη σε εύρος ήττα, ώστε να συνέλθει σύντομα.
Να ανανεωθεί, να αναστηλωθεί, να ανακάμψει και να οδηγηθεί ξανά και γρήγορα σε τροχιά αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης και κυβερνητικής διεκδίκησης.

Πολλοί προσπάθησαν τότε να με μεταπείσουν, αλλά επέμεινα. Και δεν μετανιώνω ούτε στιγμή για την επιλογή μου.
Έπραξα το ορθό και το ηθικά αλλά και πολιτικά επιβεβλημένο.
Με οδηγό πάντα τις ιδέες και τις αξίες που με παρακίνησαν από τα νεανικά μου χρόνια να ενταχθώ στην Αριστερά. Και με γνώμονα το καλό της παράταξης στην οποία αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου.

Όλο αυτό το διάστημα, των σχεδόν οκτώ μηνών, τήρησα με ευλάβεια την επιλογή μου να παραμερίσω.
Δεν ήταν στάση σκοπιμότητας, ήταν στάση ευθύνης.


thetoc.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ