Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ι. Ρούφα: Οριζόντια μέτρα για όλους από τα αποθεματικά του δήμου

25/04/2020
149 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι αιρετοί να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών "

Για τις προτάσεις που έχει καταθέσει από αρχές Απριλίου για την διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία της Κω, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 η κα. Ιωάννα Ρούφα.

Η επικεφαλής του Όραμα και Δράση ξεκίνησε περιγράφοντας την εικόνα από τον Άγιο Γεώργιο στο Πυλί καθώς « τίποτα δεν είναι ίδιο στο χωριό. Οι πόρτες του Αγίου Γεωργίου είναι κλειστές και αυτό προκαλεί μία θλίψη. Πρέπει να ανάγουμε την υπομονή σε επιστήμη ώστε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη ημέρα. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και στον Δεσπότη μας ο οποίος θεωρώ ότι διαθέτει μαγκιά το να εκφραστεί ελεύθερα στην επιστολή του και να πει με ειλικρίνεια όσα ήθελε και αισθανόταν. Εκφράστηκε χωρίς φόβο, είναι αληθινός , δεν φοβάται να τσαλακωθεί και είναι δίπλα στον κόσμο.»

Η κα. Ρούφα δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέτει τον εαυτό της με κάθε τρόπο και ουσιαστικά στον Δήμο ώστε ενωμένοι να βαδίσουμε στην νέα πραγματικότητα. Μάλιστα είπε ότι : « πρέπει να βάλουμε το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από όλα , μαζί με συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο».

Σε ερώτηση για την πρόταση που είχε κάνει για τους μισθούς των αιρετών και τις περικοπές που προτείνει δήλωσε: « όταν η δημοτική αρχή δεν κατανοεί ότι για το αύριο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μπορεί να μην υπάρχει και σήμερα δεν έχουν να φάνε δεν ξέρουν οι άνθρωποι τι να κάνουν. Αυτοί που έκλεισαν ενδεχομένως δεν έχουν τα αποθέματα να ρολλάρουν όταν ανοίξουν. Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ήταν στο πνεύμα των ΠΝΠ της κυβέρνησης. Η δημοτική αρχή βγάζει δελτία τύπου και φωτογραφίες για τα αυτονόητα και με θλίβει αυτό. Ήδη η ΚΕΔΕ πρότεινε να δώσουν το ήμισυ των μισθών τους οι αιρετοί. Ο δήμος της Κω έχει ένα πολύ μεγάλο ταμείο. Πρέπει να επενδύσει στον τόπο, στους πολίτες ώστε να μπορέσουν να επανέλθει η κοινωνία και η οικονομία.»

Η κυρία Ρούφα αναφέρθηκε και σε αποθεματικά του δήμου που θα μπορούσαν να δοθούν με οριζόντια μέτρα στην κοινωνία της Κω με μία ολιστική προσέγγιση καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν και αλλού αυτά τα χρήματα και προέρχονται από τις αυξήσεις στα τέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Μέτρα στον πρωτογενή τομέα

Η επικεφαλής της παράταξης έκανε ειδική αναφορά στον πρωτογενή τομέα και τα μέτρα στήριξης που θα ήταν καλό να εφαρμοστούν όπως για παράδειγμα δωρεάν νερό από την λίμνη. « Πρέπει να στηριχθούν οι αγρότες. Είναι μεγάλες οι ποσότητες των προϊόντων που προορίζονταν για τον τουρισμό. Σας διαβεβαιώνω πάντως ότι δεν πρόκειται να πεταχτούν στην Κω και οι αγρότες θα τα δώσουν σε εκείνους που έχουν ανάγκη.»

Στην συνέχεια η επικεφαλής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πρωτοφανής κρίσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν γνωρίζει την διάρκεια, τις επιπτώσεις και πότε θα υπάρχει ανάκαμψη.

Η κα. Ρούφα στάθηκε και στην ΚΕΚΠΑΥΑΣ καθώς διαθέτει ταμείο 1,5 εκ, ευρώ και θα πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε κάθε επίπεδο. Εποχικοί εργαζόμενοι, ενίσχυση του Βοήθεια στο Σπίτι και άλλων δομών.

Κορονοιός και διαχείριση σε τοπικό επίπεδο

Αναφορικά με την διαχείριση των κρουσμάτων στο νησί μας , η κα. Ρούφα ανέφερε τις προτάσεις που είχε κάνει και ότι έλαβε απάντηση ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου. « Σε αυτό το θέμα δεν χωρούν παρατάξεις. Πρέπει να συστρατευτούμε. Μιλάμε για επιβίωση. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μόνο την θέση του δημάρχου μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης ενώ όλες οι παρατάξεις είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Ούτε μία δεν τους φάνηκε χρήσιμη για να την δεχτούν. Μας κάλεσε την επόμενη ημέρα ο κ. Χρυσόπουλος να καταθέσουμε τις προτάσεις μας με ένα ύφος απαράδεκτο. Ζήτησε προτάσεις κοστολογημένες. Απαράδεκτο. Οι ίδιοι δεν έφεραν προτάσεις κοστολογημένες».

Τέλος, η επικεφαλής του Όραμα και Δράση ευχαρίστησε το Ράδιο Πρώτο 91.5 για το βήμα καθώς ήταν το μοναδικό τοπικό ραδιόφωνο που έδωσε την δυνατότητα στην παράταξη να μιλήσει και να παρουσιάσει τις προτάσεις με μέτρα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τον κορονοιό.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ