Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές μέσω διαδικτύου και απασχόληση των παιδιών από τoν καθηγητή πληροφορικής Αλέξανδρο Καΐσερλη

23/04/2020
314 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο έλευση του νέου ιού έφερε μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα μας και στις συνήθειες τόσο των παιδιών όσο και στις αγοραστικές μας προτιμήσεις. Ο καθηγητής πληροφορικής κ. Αλέξανδρος Καΐσερλης μίλησε στο Ράδιο Πρώτο τόσο για το πως τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν τεχνολογικά όσο παραμένουν σπίτι και πως μπορούμε να κάνουμε οι ενήλικοι τις αγορές μας μέσω διαδικτύου με ασφάλεια. Ο κ. Καΐσερλης μαθαίνει παιδιά από την προσχολική ηλικία ρομποτική και χρησιμοποιεί νέες σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας στα τμήματά του.

« Είναι σημαντικό καθημερινά να ενεργοποιούμε την φυσική περιέργεια των παιδιών. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε κάνοντας συνεχώς ερωτήσεις στο παιδί για να σκέφτεται και να απασχολείται. Σε ότι αφορά την ρομποτική είναι μία πάρα πολύ χρήσιμη ασχολία και μπορούν οι γονείς να επισκεφθούν την σελίδα wrohellas.gr για νέες ιδέες και διαγωνισμούς από το σπίτι. Είναι η ιστοσελίδα του παγκόσμιου οργανισμού ρομποτικής και θα φανεί πολύ χρήσιμη σε οικογένειες όπου τα παιδιά αγαπούν την τεχνολογία.

Επίσης η εφαρμογή του Mindcraft έχει προσθέσει δωρεάν πακέτα για να κατεβάσουν όσοι θέλουν. Επίσης το twinkle είναι μία πολύ ωραία σελίδα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα μέσω παιχνιδιών.»

Διαδικτυακές αγορές με ασφάλεια

Με τα φυσικά καταστήματα να παραμένουν κλειστά, ο μόνος τρόπος για να αγοράσει κάποιος αγαθά είναι μέσω διαδικτύου. Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες κάποιες τοπικές επιχειρήσεις διεκπεραιώνουν και τηλεφωνικές παραγγελίες με δωρεάν μεταφορικά για όλη την Κω.

Σε ότι αφορά όμως τις αγορές μέσω διαδικτύου, πολλές φορές υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τα λεφτά σας εάν ο πωλητής δεν είναι αξιόπιστος. Πως μπορούμε να αποφύγουμε μία ενδεχόμενη απάτη;

« Προσοχή στις ιστοσελίδες παγίδες. Κοιτάμε αν η ιστοσελίδα είναι αξιόπιστη. Υπάρχει τρόπος από την μπάρα και το ssl όπου είναι πράσινη και αυτό δείχνει ότι είναι ασφαλής και έγκυρη. Επίσης να προσέχουμε τους τρόπους πληρωμής. Εάν υπάρχει τραπεζική συναλλαγή αυτό μας δείχνει ότι είναι ένα σοβαρό κατάστημα καθώς και οι τράπεζες κάνουν τους δικούς τους ελέγχους.

Επίσης εάν το κατάστημα συνεργάζεται με πλατφόρμα σύγκρισης τιμών τύπου Skroutz – Best Price, είναι αξιόπιστο και μπορείτε να κάνετε αγορές με ασφάλεια. Γενικά να αποφεύγουμε ιστοσελίδες ή σελίδες στο Facebook που δεν έχουν φυσική έδρα, σταθερό τηλέφωνο και δουλεύουν μόνο με τραπεζικές καταθέσεις. Να αποφεύγετε την τραπεζική κατάθεση και να επιλέγετε την μέθοδο της αντικαταβολής έστω εάν υπάρχει μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Με προσοχή μπορείτε να κάνετε τις ηλεκτρονικές αγορές που χρειάζεστε χωρίς να χάσετε τα χρήματά σας»

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ