Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες στην Κω – Τι καταγγέλλει η κ. Χρυσή Δρόσου για «καρδιολόγο» που ήθελε να στείλει λουλούδια στον Δήμαρχο

06/03/2022
832 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Στον «ύπνο» κυριολεκτικά πήγε να πιαστεί η κα. Χρυσή Δρόσου από την Καρδάμαινα καθώς δέχτηκε σήμερα τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος προσποιημένος γιατρός ήθελε να της αποσπάσει χρήματα. 

Όπως εξήγησε η ίδια στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο, την ώρα που κοιμόταν την κάλεσε κάποιος λέγοντας ότι είναι γνωστός καρδιολόγος της Κω και ήθελε να στείλει μία ανθοδέσμη αξίας 100 ευρώ στον Δήμαρχο Κω, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του. 

Η κα. Δρόσου η οποία είναι ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου στην Καρδάμαινα, αφού ρώτησε τις λεπτομέρειες της παραγγελίας, στη συνέχεια προχώρησε στον τρόπο πληρωμής.  

« Νομίζοντας ότι μιλάω όντως με τον γιατρό, ήθελα να δώσω τον αριθμό τραπέζης ώστε να γίνει η πληρωμή. Εκείνος μου ζήτησε τον αριθμό της κάρτας μου και τopin. Η αλήθεια είναι ότι με έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο και δεν ξέρω και εγώ πως έδωσα τα στοιχεία. Όταν όμως μου είπε ότι θα μου έρθει μία κλήση στο viper από ελληνική τράπεζα και όχι συγκεκριμένα από την δική μου, αλλά και ότι θα γράψει στην αιτία καρδιολόγος, εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά.  Επίσης ο τόνος της φωνής του και ο τρόπος που μιλούσε δεν ταίριαζαν στο προφίλ του γιατρού που μου συστήθηκε. 

Έτσι έκανα νόημα στον άντρα μου, κάλεσε την αστυνομία από το άλλο τηλέφωνο. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο στο τηλέφωνο ώστε να ειδοποιήσω και την τράπεζα για να απενεργοποιήσει τις κάρτες και το ebanking του λογαριασμού. Μέσα στην ατυχία μου ήμουν τυχερή διότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και κλείδωσα τους λογαριασμούς και κωδικούς». 

Η κυρία Δρόσου εάν καθυστερούσε λίγα δευτερόλεπτα δεν θα ήταν τόσο τυχερή διότι ο απατεώνας θα είχε προχωρήσει στην ανάληψη χρημάτων.  

Το παράδοξο είναι ότι τον κάλεσε η αστυνομία μετά από λίγη ώρα για το συμβάν. Σήκωσε κανονικά το τηλέφωνο, έδωσε ένα άλλο όνομα από αυτό που είχε πει στην ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου και μάλιστα άρχισε με έντονο ύφος να ζητά και τα «ρέστα».  

Δεν σταμάτησε ο συγκεκριμένος όμως στην αστυνομία. Συνέχισε να καλεί επίμονα την καταγγέλλουσα. Όταν σήκωσε το τηλέφωνο ο άντρας της, τον απείλησε μάλιστα λέγοντας ότι θα βρει τον τρόπο πρόσβασης στους λογαριασμούς και θα πάρει τα λεφτά.  

Για την ιστορία το τηλέφωνο του επιτήδειου είναι 6946238910. Είναι πολύ πιθανόν να καλεί και άλλους κατοίκους της Κω καθώς φέρεται να γνωρίζει ονόματα και ιδιότητες.  

Δυστυχώς είναι καθημερινά τα περιστατικά εξαπάτησης αθώων και ανυποψίαστων πολιτών μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου. Θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πολύ φειδωλοί στις πληροφορίες και στοιχεία που δίνουν. Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, είναι προτιμότερο να καλείτε το αληθινό πρόσωπο που χρησιμοποιήθηκε το όνομα του, την αστυνομία και την τράπεζά σας προκειμένου να μην κάνουν «φτερά» τα χρήματά σας σε μία στιγμή. 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/03 - 19:47
Περί απάτης
Υπάρχει νόμος που απαγορεύει ακόμα και στην τράπεζα να σου ζητάει, αριθμό λογαριασμού, PIN της κάρτας κτλ. E-mail από τράπεζα να σου έρθει ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ