Ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής, σήμερα 15 Αυγούστου, συναντήσαμε την αγαπητή σε όλους σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου στο νησί μας. Η καταξιωμένη καθηγήτρια γαστρονομίας βρέθηκε για ακόμη μια φορά στον «πλωτό κήπο», όπως αποκαλεί την Κω ακόμη και μέσα στα βιβλία της, για να περάσει λίγες ημέρες διακοπών μαζί με την αγαπημένη της φίλη, Σεβαστή Κοπανέζου Εδιάρογλου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Barbouni.
Τις συναντήσαμε το πρωινό της Παναγίας στο πάντα φιλόξενο Albergo Gelsomino. Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας μίλησε για τα γαστρονομικά φεστιβάλ στα οποία συμμετέχει φέτος το καλοκαίρι, τα σχέδιά της γύρω από το νέο της βιβλίο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αγαπημένα της τοπικά προϊόντα, όπως το βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι Thymeli της οικογένειας Kopanezos. Η Μαρία τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα Δωδεκάνησα, καθώς σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τα νησιά μας. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στη Λέρο, ενώ φέτος επέλεξε να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο στην Κω.
Επόμενη στάση της, η Κρήτη, για γαστρονομικές εμπειρίες γεμάτες κουλτούρα και τοπικά αρώματα.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις της σεφ στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και στο Βήμα της Κω.
Σάντυ Λαδικού
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος15/08 - 18:18
🤷
Ναι οκ μπράβο..και γιατί το κάνετε είδηση; Εδώ ο κόσμος καίγεται..