Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παράπονα για τα σταθμευμένα οχήματα στους πεζόδρομους

10/09/2023
418 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Δημοσιεύουμε, μία επιστολή αναγνώστριάς μας, που διαμαρτύρεται για τα σταθμευμένα οχήματα στους πεζόδρομους. Αναλυτικά η επιστολή της:


Καλησπέρα σας, θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε το θέμα που θα σας στείλω, όχι γιατί δεν είναι γνωστό, αλλά γιατί δεν ξέρω πλέον τι να κάνω. 

Μιλώ για την κατάσταση με τα σταθμευμένα οχήματα στους δρόμους, μα κυρίως στα πεζοδρόμια. Εν.έτη 2023, αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε για το νησί που μένουμε. Έχω δύο μικρά παιδιά, 2,5 ετών και 3 μηνών. Κάθε φορά που πηγαίνω μία βόλτα το μετανιώνω. Τι μπορώ να κάνω; να μείνω σπίτι μου;

Και μιλώ για κεντρικούς δρόμους, δεν θα θίξω το κομμάτι ανυπαρξίας πεζοδρομίων, κατάληψης ραμπών πρόσβασης κλπ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε χθες όταν βρισκόμουν έξω από το δημαρχείο. Το πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Έπρεπε να ταΐσω το μωρό, οπότε πήγα να καθίσω στην σκιά. 

Ο μόνος διαθέσιμος χώρος ήταν έξω από το τελωνείο, στο παγκάκι/περβάζι των δέντρων. Να σημειώσουμε ότι πρέπει να προσέχεις που πας πάνω στο πεζοδρόμιο γιατί κοντεύουν να σε πατήσουν τα διερχόμενα μηχανάκια ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο! Μόλις καθόμαστε, έρχεται ένας "κύριος" με μηχανάκι και αρχίζει να φωνάζει να φύγουμε και σε εμάς και σε 4-5 τουρίστες που καθόντουσαν εκεί, γιατί αλλιώς δεν είχε που να παρκάρει (σ.σ. στην σκιά πάνω στο πεζοδρόμιο). 

Οι τουρίστες τον κοιτούσαν εμβρόντητοι, εγώ προσπάθησα να του απαντήσω και φυσικά στο τέλος μας έβρισε όλους και ανέπτυξε ταχύτητα ( ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο) και έφυγε , ενώ πήγε να χτυπήσει και το άλλο παιδί μου. Απευθύνθηκα κατευθείαν σε δύο υπάλληλους της δημοτικής αστυνομίας που βρίσκονταν έξω από το δημαρχείο, τους είπα τι συνέβη, τους ρώτησα ποιος είναι υπεύθυνος για να γράφει τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα και μου είπαν η αστυνομία. Και καθόντουσαν όρθιοι να κοιτούν αριστερά κ δεξιά, λες και δεν συμβαίνει τπτ. Με όλο αυτό το χάος γύρω τους, να παρκάρουν όπως να ναι, να κλείνουν την διάβαση και εκείνοι να τους χαιρετούν από πάνω καθότι ήταν γνωστοί τους. 

Το λάθος μου ήταν ότι δεν κάλεσα απευθείας το 100, θεώρησα ότι η δημοτική αστυνομία δεν είναι απλά διακοσμητική.

Αν δεν έχεις κινηθεί στην πόλη με παιδικό καροτσάκι δεν μπορείς καν να το αντιληφθείς. 

Πόσω μάλλον να μπεις στην θέση κάποιου ατόμου που έχει αναπηρία. Γιατί ο πολιτισμός ενός τόπου φαίνεται και από το πως φερόμαστε στις ευπαθείς ομάδες.


Μετά λύπης μου, Δέσποινα


* Να σημειωθεί, ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κουζούκας, μας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εικόνα της περιοχής, πιθανότατα, είναι από το Σάββατο, ημέρα όπου δεν λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία, επομένως δεν ήταν Δημοτικοί Αστυνόμοι, αυτοί που είχαν συνομιλία με την κυρία.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/09 - 17:06
ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΧΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ,ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΩ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/09 - 12:29
ποσο σωστή
Έχετε απόλυτο δίκιο. Μπράβο σας που το θίξατε!! Όχι βέβαια ότι θα αλλάξει και κάτι... Τίποτε δεν θα αλλάξει. Σεβασμός μηδέν...Εδώ επιβιώνει μόνο ο γνωστός του γνωστού...Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε πολίτες β' κατηγορίας...έτσι δηλαδή μας αντιμετωπίζουν.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/09 - 07:59
Δυστυχώς
Τώρα κατάλαβες ότι η δημοτική αστυνομία είναι διακοσμητική;ρε ποσους ανεπροκοπους πληρωνουμε.Πάντως ένα μεγάλο ... είμαστε με ένα Δήμαρχο που δεν κάνει τίποτα για να είναι καλός με όλους για την καρέκλα φυσικά
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/09 - 00:21
Η ΚΩΣ ΑΝΑΡΧΙΑ!
ΟΙ ΖΟΥΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
Εμένα μου φταίνε ολα
Εμένα μου φταίνε ολα 10/09 - 23:54
Στις 8 του μήνα Θεοδόση ξανά για να παρκάρουμε καλύτερα
Μάλλον δεν έχετε διαπιστώσει ακόμα ότι δεν λειτουργεί τίποτα στο νησί. Πάντως έχετε ένα μένος εναντίον των μοτοσυκλετών.. γτ και τα αυτοκίνητα που κλείνουν όλο τον δρόμο και τα πεζοδρόμια δεν σας ενοχλεί. Τα ποδήλατα που πάνε ανάποδα στους μονόδρομους και κάποια στιγμή θα γίνει ατύχημα δεν σας ενοχλεί.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/09 - 23:02
Που νομίζεις ότι ζεις;
Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα; Ευτυχώς συνειδητοποιείς ότι ζεις σε αφρικανική χώρα σιγά σιγά. Αν έχεις αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος μάζεψέ τα και δρόμο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ