Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us

Ουρές τα αυτοκίνητα εν όψει Lockdown - Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα

07/11/2020
309 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα. Δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας. Ποιος κυκλοφορεί με μάσκα ΠΑΣΟΚ 

Τετάρτη μεσημέρι κάναμε σχέδια, Τετάρτη απόγευμα ξεκίνησαν οι πρώτες πληροφορίες για πανεθνικό lockdown. Ένα μεγάλο γιατί πλανάται πάνω από τα νησιά μας διότι ούτε τόσο πολλά κρούσματα έχουμε ( από όσα γνωρίζουμε) ούτε αντέχει η τοπική οικονομία.  

Από την Πέμπτη το μεσημέρι πάντως επικρατεί χαμός στους δρόμους και στα μαγαζιά. Ο κόσμος τρέχει να προλάβει τα ψώνια ενόψει κλεισίματος με τις φόρμες, τις πιτζάμες , τα καλλυντικά και τα αξεσουάρ υπολογιστών να ξεπουλούν. 

Δεν θα αναφερθώ σε κομμωτήρια, χώρους αισθητικής και τα δερματολογικά κέντρα. Τα ραντεβού μέσα σε λίγα λεπτά κλείστηκαν όλα διότι 2η φορά σαν τα «φρικιά» κανείς δεν το θέλει.  

Πάντως είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο στα νησιά μας επιβάλλονται οριζόντια μέτρα. Δεν εξέφρασε τον προβληματισμό του ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής στον πρωθυπουργό; Οι επιχειρήσεις ζουν με την αγωνία εάν θα ανοίξουν ξανά. Οι εργαζόμενοι , εάν θα έχουν ξανά δουλεία. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη , όμως είχαν ήδη μπει τα πρώτα λουκέτα από την πρώτη φάση της πανδημίας.  

Ειδικά στην Κω, όλες οι επιχειρήσεις ήταν υποδειγματικές στα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής. Εάν δεν ήταν, θα είχε διαδοθεί ο κορονοϊός στον τοπικό πληθυσμό από τους τουρίστες – φορείς.  

Στο μόνο που ελπίζουμε τώρα είναι να υπάρξει ουσιαστική στήριξη σε επαγγελματίες και εργαζόμενους και ο κάθε καταναλωτής να προσπαθήσει από εδώ και στο εξής να στηρίζει τοπικές επιχειρήσεις και ντόπια προϊόντα.  


Να μην χαθεί η ευκαιρία. Πρέπει να ενισχυθεί η δημόσια υγεία στην Κω 

Υπάρχει ανησυχία ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό και με την διενέργεια των τεστ για Covid διότι δεν δίνεται η δυνατότητα των απεριόριστων τεστ στο νοσοκομείο και μέχρι στιγμής από όσα γνωρίζουμε δεν γίνονται τεστ στο Κέντρο Υγείας στο Πλατάνι, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί στις λίστες που δημοσίευσε το υπουργείο. 

Ακούμε συνεχώς για ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά οι δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας δυστυχώς χρειάζονται γενναίες ενισχύσεις. Τίποτα δεν άλλαξε αφού το ΚΥ Αντιμάχειας εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Πνευμονολόγος που είναι η νούμερο 1 ειδικότητα για κορονοϊό δεν υπάρχει στο νοσοκομείο και δεν προβλέπεται και οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι χρειάζονται και άλλοι νοσηλευτές και γιατροί για την 2η και κρίσιμη φάση της πανδημίας.  

Με λίγα λόγια, πίεση προς τα πάνω και διεκδίκηση. Είναι μία χρυσή ευκαιρία να πάρουμε πολλά για την δημόσια υγεία στο νησί μας και νομίζω ότι μέχρι στιγμής πήραμε τα ελάχιστα σε σχέση με άλλες περιοχές.  


Το ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει  

Ποιος σας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πέρασε στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας; Τι και αν η παράταξη λέγεται ΚΙΝΑΛ, για τους λάτρεις του Παλιού ΠΑΣΟΚ του ορθόδοξου , ο μόνος ήλιος που λάμπει είναι πράσινος και το δηλώνουν με κάθε ευκαιρία.  

Δείτε πως πήγε επίσκεψη στον νυν υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα ο τέως υφυπουργός Τουρισμόυ Γιώργος Νικητιάδης. Με μάσκα ΠΑΣΟΚ! Πιο ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται και νομίζω ότι ο μίστερ Τζορτζ κάποιο μήνυμα ήθελε να μας στείλει με αυτή του την εμφάνιση στο παλιό του γραφείο. Δεν ξέρω πως το σχολίασε ο κ. Κόνσολας και δεν ξέρω αν γενικότερα ο κ. Νικητιάδης κυκλοφορεί μόνο με μάσκα ΠΑΣΟΚ. Πάντως, όπως μπορείτε να δείτε, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.  

Έρευνα περί μεταναστευτικού 

Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθη τηλεφωνική έρευνα στην περιοχή μας για το μεταναστευτικό. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει για το συγκεκριμένο θέμα και είναι και λίγο ασυνήθιστο το timing καθώς δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Δεν γνωρίζουμε τον εντολέα αλλά τέθηκαν ερωτήσεις για τον Υπουργό Μετανάστευσης, για την δομή της Κω, για την διαχείριση, για δημιουργία κλειστής δομής και άλλα σχετικά.  

Focus σε εσάς και το ευ ζην 

Αφού για τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να βάλουμε μία άνω τελεία στην κανονική ζωή, εκμετταλευτείτε τον χρόνο σας παραγωγικά. Μην μπείτε στον πειρασμό της μαγειρικής. Βάλτε σε τάξη τον προσωπικό σας χώρο. Κάντε περισσότερη γυμναστική. Επικεντρωθείτε στην ψυχική σας υγείας και σε αυτά που σας κάνουν να αισθανθείτε καλά. Δώστε μία θετική διάσταση στα ιστορικά γεγονότα που ζούμε. Κυρίως όμως, μείνετε ασφαλείς.  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ