Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Αυξάνονται τα θύματα κορονοϊού στην Κω και το νοσοκομείο εκπέμπει SOS – Ανάγκη για αξιοπρεπή εμβολιαστικά κέντρα

26/04/2021
1551 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Κως μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετράει 4 θύματα από τον κορονοϊό. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να αρνούνται την ύπαρξη του φονικού ιού την ώρα που μας έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα. Θερμή παράκληση, δείτε γύρω σας τι συμβαίνει. Πλέον έχουμε όλοι, φίλους γνωστούς που είτε νόσησαν είτε έχασαν κάποιο μέλος την οικογένειας.  

Οι κλίνες Covid αυξάνονται – Με «νύχια και δόντια» κρατούν την χειρουργική ανοικτή  

Οι κλίνες Covid έχουν γεμίσει και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι γιατροί κάνουν μεγάλες προσπάθειες να μην μετατραπεί η χειρουργική κλινική σε Covid. Εξάλλου πρόσφατα ο διοικητής δήλωσε στο «ΒτΚ» ότι εάν δεν υπάρξει φρένο στα κρούσματα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το νοσοκομείο της Κω να μετατραπεί σε Covid.  

Ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου  

Εν τω μεταξύ οι γιατροί οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παραπάνω από ένα χρόνο, έχουν εξαντληθεί και εκπέμπουν SOS. Είναι ανάγκη να έρθουν γιατροί χθες διότι πλέον πολλά τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν με ένα γιατρό. Είτε κάποιοι γιατροί αποχώρησαν , είτε έχουν βγει σε άδεια , το θέμα είναι ότι υπάρχουν ρεαλιστικά προβλήματα τα οποία όσο και να τα λέμε, λύση δεν βλέπουμε. 

Θα πρέπει οι αρμόδιοι του ΔΣ του νοσοκομείου να σηκώσουν τα μανίκια και να βρουν λύσεις άμεσες. Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε άνοιγμα του τουρισμού όταν για παράδειγμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πνευμονολόγος στο νοσοκομείο, υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος, ένας ακτινολόγος, μία παιδίατρος, δύο παθολόγοι στην παθολογική , ένας ουρολόγος που παρά την επιθυμία του να παραμείνει δεν προκηρύσσεται μόνιμη θέση και τόσα άλλα που είναι γνωστά σε όλους. 

Εμβολιαστικά κέντρα Πλατάνι – Αντιμάχεια για εμβολιασμούς με αξιοπρέπεια  

Άλλο μεγάλο θέμα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα στην Κω. Είμαστε σε αναμονή να λειτουργήσει ακόμη ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας. Ένας χώρος που προσφέρει αξιοπρέπεια στην ιατρική ομάδα αλλά και στους πολίτες. 

Πολλοί συμπολίτες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο νοσοκομείο. Οι τέντες και οι οικίσκοι ήταν μία προσωρινή λύση. Το κτίριο του ΙΚΑ στο Πλατάνι το οποίο διαθέτει πολλές αίθουσες, θα μπορούσε πέρα από τους εμβολιασμούς της Astra Zeneca, να λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο της Pfizer. 

Αξιοπρεπές συνθήκες για γιατρούς, νοσηλευτές και πολίτες. Υπάρχει χώρος για να τηρούνται οι αποστάσεις και να μην ταλαιπωρείτε κανείς. Καλό θα ήταν να το δουν οι υπεύθυνοι των εμβολιασμών στην Κω διότι το νοσοκομείο προφανώς δεν μπορεί να σηκώσει και αυτό το βάρος.  

Δεν αξίζει σε κανέναν να περιμένουν και να παραμένουν σε σκηνές μέσα στο κρύο ή την ζέστη. Δημιουργείται ένταση, υπάρχουν διαπληκτισμοί εξαιτίας του συνωστισμού και ένας εκνευρισμός.  

Η μεταφορά του εμβολιαστικού κέντρου από το κέντρο της πόλης στο Πλατάνι , θα μπορούσε να δώσει λύση στην ένταση αλλά κυρίως να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν σε ένα κτίριο με συνθήκες αξιοπρεπείς.  

Ειρήνη υμίν αδέρφια  

Τέλος, μαθαίνουμε από πολλές πηγές ότι κάποιες δηλώσεις που έγιναν , δεν είναι αληθείς και ετοιμάζονται αγωγές καθώς τα όσα ειπώθηκαν πυροδότησαν το κλίμα…. Ευχόμαστε να καθίσουν όλοι στο τραπέζι και να τα βρουν καθώς δεν είναι τώρα ο χρόνος για στεναχώριες παρά μόνο για λύσεις και ομαδική συνεργασία.  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ