Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Για να γίνει η Κως ένα covid free νησί, ας πάρουμε τα μέτρα μας

02/03/2021
371 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η επιδημιολογική εικόνα της Κω είναι σε αρκετά καλύτερα επίπεδα σε σχέση με άλλα μέρη της Ελλάδος αλλά και γειτονικών νησιών. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την γνωστοποίηση της είδησης ότι ο βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που γίνονται οι επαφές και συναντήσεις. 

Περιορισμός στις απολύτως αναγκαίες συναντήσεις για τους θεσμικούς οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα σε όλους για την επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων. Στον Δήμο Ρόδου είδαμε τι έγινες όταν 3 αντιδήμαρχοι βγήκαν θετικοί. Άλλωστε ο κ. Παππάς στην Ρόδο κόλλησε σε συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και μάλιστα φορούσε ( όπως πάντα) διπλή μάσκα, τηρώντας αποστάσεις , απολύμανση χεριών κτλ. Στην Κάλυμνο επίσης 2 στελέχη της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Θυμίζουμε ότι ο δήμος Κω έχει κλείσει δύο φορές εξαιτίας κρουσμάτων. Όσο και αν θέλουμε να το αποφύγουμε, βλέπουμε λοιπόν ότι ο ιός είναι εδώ και μας τριγυρίζει εάν δεν περιορίσουμε τις συναθροίσεις μας.  

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πολλοί επαγγελματίες της Κω καθώς τους επισκέπτονται καθημερινά πωλητές οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Όπως μας μεταφέρουν επιχειρηματίες του τόπου, βρίσκονται στην δύσκολη θέση να μην δεχτούν τον συνεργάτη τους ή να ζητήσουν να πληροφορηθούν τις περιοχές που βρέθηκε πριν έρθει στην Κω ο πλασιέ ώστε να αξιολογήσουν εάν μπορούν να κάνουν το ραντεβού. 

Οι άνθρωποι που έρχονται στην Κω για επαγγελματικούς λόγους αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς είναι δεκάδες καθημερινά και είναι και απολύτως νόμιμο. Με βάση όμως των όσων συμβαίνουν , αναρωτιούνται πολλοί μήπως θα πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι με τεστ στις πύλες εισόδου μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο. Εξάλλου από μαρτυρίες επιβατών διαπιστώνει κανείς ότι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε δεδομένων των συνθηκών. 

Άλλο μεγάλο θέμα είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο των ταχυμεταφορών και ντελίβερι κάθε είδους. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που μας εξυπηρέτησαν και με το παραπάνω όσο εμείς έπρεπε να βρισκόμαστε σπίτι. Όπως παρατηρείται το φαινόμενο από την πολύωρη δουλειά, την κούραση της ημέρας αλλά και της διάρκειας της πανδημίας, να μην φορούν πολλοί μάσκα.  

Αρκετοί συμπολίτες μας εκφράζουν τον φόβο τους διότι ως γνωστόν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μεταφοράς έρχονται κάθε ημέρα σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Ίσως οι εργοδότες θα πρέπει να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων σε πιο αυστηρό επίπεδο ώστε να παραμείνει η Κως πράσινη.  

Βρισκόμαστε μία ανάσα από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ήδη στην Ρόδο βρίσκονται σε απόγνωση οι άνθρωποι του τουρισμού καθώς βλέπουν το νησί καθημερινά να πλησιάζει όλο και περισσότερο προς το κόκκινο που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στον «αέρα» για αρκετά μεγάλο διάστημα. 

Δεν πρέπει να αφήσουμε την συγκυρία αυτή να πάει χαμένη. Όταν ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται κυριολεκτικά σε αχαρτογράφητα νερά, το νησί μας παραμένοντας με λίγα κρούσματα θα μπορέσει να σταθεί οικονομικά το επόμενο διάστημα. 

Αυτό σημαίνει προσωπική ευθύνη όλων για την τήρηση των μέτρων. Περιορισμός συναντήσεων σε επίσημο και ανεπίσημο επίπεδο ακόμη και συναθροίσεις σε ιδιωτικό επίπεδο να γίνονται σε πολύ κλειστό κύκλο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για την Κω να ξεχωρίσει και να παραμείνει ένας απόλυτα ασφαλής προορισμός σε κάθε επίπεδο.  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ