Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Η Κως στο βαθύ κόκκινο – Παραμένει χωρίς πνευμονολόγο το νοσοκομείο. Ο εμβολιασμός θα σώσει τον τουρισμό;

12/04/2021
590 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Ούτε ένα , ούτε δύο αλλά 110 είναι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Κω σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.
Δεν πέσαμε βέβαια από τα σύννεφα , το βλέπαμε να έρχεται αλλά συνεχίζαμε να απολαμβάνουμε τις βόλτες μας και να κάνουμε επισκέψεις αμέριμνοι λες και βρισκόμαστε στο 2019. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί χαλαροί  και το βαθύ κόκκινο ήρθε λίγο πριν την αβέβαιη έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Το νοσοκομείο της Κω προετοιμάζεται εδώ και μέρες για το σήμερα και το αύριο. Αυξήθηκαν οι κλίνες Covid και ο διοικητής εξέφρασε τον φόβο του μην μετατραπεί όλο το νοσοκομείο σε Covid.
Το ζητούμενο είναι όμως τι γίνεται με το μεγάλο θέμα που είναι η έλλειψη πνευμονολόγου στο νοσοκομείο Κω. Μία ειδικότητα που δεν προβλέπεται καν από τον οργανισμό λειτουργίας. Την ώρα που η Κως εκπέμπει SOS, βροχή φτάνουν τα δελτία τύπου στα mail μας για συναντήσεις περί νέου νοσοκομείου.
Όσες ερωτήσεις και αν έχω κάνει προσωπικά η ίδια σε υπουργούς, σε προέδρους του ΕΟΔΥ, στους βουλευτές του νομού μας, στους αυτοδιοίκητους όλοι γνωρίζουν αλλά δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει κάτι. Τέτοιες μέρες πέρυσι πάλι τα ίδια έγραφα για την άμεση να βρεθεί χθες πνευμονολόγος να καλύψει την θέση.
Εφόσον είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι επιβεβλημένη η επίταξη ή μετάθεση άμεσα πνευμονολόγων στο νοσοκομείο της Κω. Πως θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο την κατάσταση που δημιουργείται και που έρχεται; 

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να στηρίξει το νοσοκομείο της Κω με υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό εξειδικευμένο κι να παρακάμψει τις διαδικασίες που δεν είναι τίποτε άλλο από προφάσεις εν αμαρτίες.  
Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου δεν αρκεί να δηλώνει ότι αναγνωρίζει τις ελλείψεις καθώς η πανδημία απαιτεί υπερβάσεις και λύσεις.  Οι βουλευτές του νομού από κάθε πολιτικό κόμμα είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν την υγεία των κατοίκων της Κω μαζί με τον Δήμο και το Επαρχείο.

Στην προηγούμενη στήλη , την ώρα που η Ρόδος έμπαινε στο βαθύ κόκκινο – κάτι που έχει συνέπειες και στον τουρισμό, τόνιζα ότι αυτή ίσως είναι η ευκαιρία της Κω να πάμε καλά τουριστικά καθώς οι επισκέπτες μας θα θελήσουν να κάνουν διακοπές σε ένα πράσινο νησί και όχι κόκκινο.
Φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα.  Θα έχουν πέσει τα κρούσματα στο νησί μέχρι τις 14 Μαΐου; Μακάρι αλλά δείτε γύρω στην γειτονιά μας τι συμβαίνει ( Μεγάλη μπουκιά φάε , μικρή κουβέντα πες).
Από την άλλη για ποια σεζόν μιλάμε όταν ούτε οι φορείς δεν ξέρουν πότε θα έρθει η πρώτη πτήση και από που. Πότε θα ανοίξει η κάθε αγορά με ποιον τρόπο και πρωτόκολλα;
 Φοβάμαι ότι το 2021 θα είναι πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με το 20 και το βαθύ κόκκινο την δεδομένη χρονική στιγμή μόνο καλό δεν μας κάνει.

Ο εμβολιασμός θα σώσει τον τουρισμό ; 

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι η πρόταση Νικητιάδη για μαζικό εμβλιασμό των νησιωτών για να ανοίξει η τουριστική σεζόν. Χρονικά, μπορεί να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την επιτάχυνση των ρυθμών εμβολιασμού και σε ολόκληρη την Ευρώπη για να υποδεχθούμε υγιείς τουρίστες. 

Αρμόδιοι υπάρχουν και με πολύ μεγάλη σοβαρότητα θα πρέπει να δουν πως θα ξεπεράσουμε την σοβαρή υγειονομική περιπέτεια που προέκυψε. Καλό το νέο νοσοκομείο, το στηρίζουμε ΟΛΟΙ αλλά δεν θα λύσει τα υπαρκτά προβλήματα της παρούσας φασης. 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι με όσα ανακοινώθηκαν, δεν αλλάζουν και πολλά στη καθημερινότητα μας με την υψηλή επιτήρηση και το βαθύ κόκκινο. Θα παραμείνουν τα μαγαζιά ανοικτά , οι ώρες κυκλοφορίας είναι ίδιες και από Δευτέρα ανοίγουν και νέες δραστηριότητες. Τα συμπεράσματα δικά σας. 
 
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
vimatisko2020
vimatisko2020 13/04 - 19:15
Προσωρινό ΑΜΚΑ σε όσους δεν έχουν προκειμένου να εμβολιαστούν
https://vimatisko.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%B1%CE%BC%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85
michaela southern
michaela southern 13/04 - 17:53
mrs
what about the people that want the vaccine but can't as they cant get an Amka number so they could be a carrier and spread it .please can anyone help with this it's for my husband he is 62 we have lived on kos 19 years thank you
ΚΩΣ
ΚΩΣ 12/04 - 18:15
Μ
Δυστυχώς μένουμε σε ένα παράδεισο......Πού όμως εμείς οι ίδιοι ΤΟ καταστρέφουμε διότι κοιτάζουμε μόνο Την πάρτη μάς.....ΘΑ μπορούσε να είναι ΤΟ νούμερο 1 νησί.....Η νοοτροπία όμως Και η δήθεν βιτρίνα τά έχει καταστρέψει όλα......

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ