Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΥΓΕΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ “ΑΡΧΕΣ” ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…

09/02/2022
159 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αγαπητοί μου συμπατριώτες

Ξεκίνησα να γράψω, μάλλον να ξαναγράψω, για πολλοστή φορά και δεν ξεχνώ ποτέ μα ποτέ, να επικεντρώνομαι στο πιο πολύτιμο αγαθό του συνανθρώπου μας, που δεν είναι άλλο φυσικά από την υγεία μας.

Επί τη ευκαιρία του συλλαλητηρίου του Εργ. Κέντρου στις 31/1/22 για την τραγικότατη κατάσταση στην υγεία. Ξανά μανά και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Εδώ δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν, ή βρισκόμαστε σε κάποιο άλλο ανεξερεύνητο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, ή είμαστε κάποια άγρια ζώα, τα οποία πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Αλλά εδώ όμως είναι η διαφορά. Αυτά τα ζώα κάποτε ξυπνάνε, ενώ εμείς βρισκόμαστε σε παντοτινή χειμερία νάρκη. Να το βάλω σαν κουίζ; ποιος θα μου απαντήσει αγαπητοί συμπατριώτες; Λυπάμαι πολύ, αλλά σ’ αυτό είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι, μικροί, μεγάλοι,, πλούσιοι και φτωχοί, απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού μας.

Δυστυχώς φανήκαμε για ακόμα μία φορά, κατώτεροι των περιστάσεων, κατώτεροι των προγόνων μας, κατώτεροι του μεγάλου ιστορικού ονόματος του Ιπποκράτη, του οποίου έχει την τιμή να φέρει το νοσοκομείο μας, του 4ου τουριστικού προορισμού τον οποίο αποκαλούν πολλάκις αρκετά φερέφωνα, καλόπαιδα του τουριστικού επιχειρησιακού και τοπικοπολιτικού φάσματος.

Τώρα πως γίνεται να καυχιόμαστε για τον 4ο τουριστικό προορισμό της χώρας και να μην υπάρχει ένα πανεπιστημιακό ευρωπαϊκών προδιαγραφών νοσοκομείο. Ε αυτό πια συγκαταλέγεται στα ανεξερεύνητα του πλανήτη γη. Και πάλι δυστυχώς, το μέγα θέμα κοινωνικού κράτους δικαίου – υγείας, είναι παμπάλαιο, νιος ήμουν και γέρασα, όπως λέει η λαϊκή ρήση και δεν έχει και άδικο. Φυσικά το μεγάλο πρόβλημα υγείας είναι γνωστό ανά την Ελληνική επικράτεια, από Έβρο έως τη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της χώρας μας, όπως και τα εθνικά μας θέματα, τα οποία και τα δύο αυτά είναι αλληλένδετα, με επικρατέστερο αυτό της υγείας. Μετά την μεταπολίτευση του 1974, δυστυχώς, είμαι συνεχώς υποχρεωμένος να το ξαναγράψω και να το φέρω ξανά και ξανά στο προσκήνιο, εν έτη 2022 που ανέλαβαν οι Ελληναράδες δημοκράτες και οι του φιάσκο Πολυτεχνείου Λαλιώτη, Β. Παπανδρέου, Δαμανάκη και άλλοι που τους είδαμε αργότερα τι έκαναν στην πολιτική.

Έχουν κάνει την υγεία μπάλα ποδοσφαίρου, την μία την πετάνε στην εξέδρα και την άλλη την κάνουν τσιχλόφουσκα και την αναμασάνε οι κίβδηλοι, πουλώντας μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με αποτέλεσμα, σπρώχνοντας η σημερινή προοδευτική κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία έχει δώσει τα πάντα στους ξένους ιμπεριαλιστές, δίνει και το κομμάτι της υγείας στους ιδιώτες, διότι δυστυχώς προς τα εκεί οδεύουμε.

Κανείς, μα κανείς δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα, να βάλει βαθιά πολύ βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, να μπορέσει να αλλάξει και να φτιάξει αυτό το άνευ προηγουμένων σάπιο σύστημα υγείας, καθώς επίσης αυτό συμβαίνει σε όλα τα νησιά μας, εάν εξαιρέσουμε την Ρόδο, που πάντα χρόνια τώρα, παίρνει την μερίδα του λέοντος, όλα τα υπόλοιπα νησιά συμπεριλαμβανομένων και την Κω, χαροπαλεύουν κάθε ώρα και στιγμή και οι ευθύνες στους τοπικούς βουλευτές της Δωδ/σου και φυσικά της Κω, παλαιών και νέων είναι τεράστιες, όπως επίσης τεράστιες ευθύνες, έχουν και οι εκάστοτε Δήμαρχοι, μαζί με τα επιτελεία τους. Να μη τα ξεχνάμε αυτά και να μην μας κουνάνε το δάχτυλο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τοποθέτηση της μαρμάρινης πλακέτας στο νοσοκομείου του αείμνηστου ευπατρίδη Σταμάτη Μανούση.

Υ.Γ: Για μένα προσωπικά και αδιαφύλακτα το επαναλαμβάνω ακόμα μία φορά, το να υπάρχει το ΔΙΙΚ, το οποίο το ευαγγελίζονται κάποιοι φωστήρες από τη στιγμή την οποία υπάρχει αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση στο Νησί μου (μας) χρόνια τώρα, είναι γελοία, απεχθές, σουρεαλιστική για να μην γράψω τίποτα χειρότερο, μιας και δεν είναι του χαρακτήρος μου, οπότε συν τοις άλλοις, για εμένα προσωπικά, πρέπει να πάψει να υφίσταται και ο όρκος του Ιπποκράτη. Θα πρέπει σώνει και καλά να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Έλεος, έλεος, φτάνει πια η πολιτική της τσιχλόφουσκας και του πράσινου «θα θα… γεια σου βρε παραμυθά». Από λόγια χορτάσαμε, από πράξεις δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα. Άμοιροι και πλουτοκράτες αλλάζονες ξεπεσμένοι λόρδοι νεομενκλατούρες κοτάκια.

Kαι όπως είπε και ο Ηρόδοτος (Πολύμνια): Εδώ αναγκαστικά θα εκφέρω την γνώμη που αποδέχθηκα κατόπιν ανταλλαγής, με τους πιο πολλούς ανθρώπους, όμως και αυτή που σε μένα φαίνεται αληθινή, δεν θα αποσιωπήσω, πάλι οφείλω από την πλευρά μου να εξιστορώ όσα λέγονται.

Υ.Γ: Όπως ήταν αναμενόμενο, στην εκδήλωση του Εργ. Κέντρου, δεν παρευρέθηκε κανένας Βουλευτής, κανένας Έπαρχος, κανένας Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Τι να πάνε άραγε, με τι μούτρα αφού έχουν και οι ίδιοι ευθύνες για την κατάσταση που έχει βρεθεί το νοσοκομείο μας και η υγεία γενικότερα στο νησί.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ