Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Ο απόλυτος κανιβαλισμός και κοινωνικός εξευτελισμός

13/12/2021
278 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Κοινωνία είμαι ο καθρέπτης σου, σε  ένα τηλεοπτικό κατήφορο. Ξεφυλλίζοντας  τις  σελίδες της μακραίωνης ιστορίας, θα δούμε ότι είναι γεμάτη από γεγονότα, βίας, εγκληματικότητας, πολέμων, εμφυλίων και μη και γενικά σήψης της κοινωνίας. Είναι τα ιδία δυσάρεστα γεγονότα, που  επαναλαμβάνονται συχνά, σε διαφορετικό σκηνικό, και  με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Στον όμορφο κόσμο, τον Αγγελικά πλασμένο, διαπιστώνουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ κατάλογο, εγκληματικότητας και γενικής παραβατικότητας.

 Η ανθρώπινη βία, οι ληστείες, τα φονικά, οι βιασμοί, η κακοποίηση γυναικών και παιδιών και κάθε είδους απεχθών εγκληματικών πράξεων,  έχουν γίνει πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και καθημερινό βίωμα, στην ταραγμένη μας κοινωνία. Μια κοινωνία, που το ένα της πόδι στέκεται, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και το άλλο της πόδι στέκεται, στους τηλεοπτικούς δέκτες. 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και η καθημερινή ειδησεογραφία, σμίκρυναν τον Κόσμο και εκτελούν τον σκοπό της παγκοσμιοποίησης. Η  επικοινωνιακή δύναμη, της τηλεοπτικής και ηλεκτρονικής εικόνας, ξεγυμνώνει ρεαλιστικά, όλα τα συμβάντα στον Πλανήτη μας. Για παράδειγμα, έχουμε  το   17 ο θύμα του 2021,της ενδοοικογενειακής βίας. Είναι  η τελευταία γυναίκα, που  κτυπήθηκε άγρια από τον  σύζυγό της και πέθανε με φρικτό τρόπο. Αλήθεια ποιος   έσκυψε πάνω από το πραγματικό πρόβλημα, της ανθρωποκτονίας ή γυναικοκτονίας;  

Όταν  η γυναίκα ντρέπεται να πει ακόμα και στους συγγενείς της, ότι κακοπερνά από τον πατέρα των παιδιών της;  Όταν  δεν έχει που αλλού να βρει καταφύγιο, γιατί εξαρτάται οικονομικά από τον βίαιο σύζυγό της;  Όταν  τον πήρε από ένα μεγάλο έρωτα και τον συγχωρεί ή τον κρύβει διαρκώς, ενώ βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν ξέρει τι να κάνει  και τι θα απογίνει αυτή και τα παιδιά της;  Πόσο πια να την βοηθήσουν και οι Δημόσιες Υπηρεσίες, κακοποίησης γυναικών και η  Κοινωνική Πρόνοια;  

 Αλίμονο της όταν την πιάσουν στο στόμα τους, οι κουτσομπόλες της γειτονιάς και τα τηλεοπτικά κανάλια, με τις καθημερινές εκπομπές του κουτσομπολιού, της κατάκρισης και του δημόσιου διασυρμού. Εδώ πρέπει να εστιάσουμε, αφού σε καθημερινή βάση  βιώνουμε μέσα από  την ηλεκτρονική και τηλεοπτική επικοινωνία, το χάλι μιας τραγικά διεφθαρμένης  κοινωνίας, που οι τηλεοπτικοί κανίβαλοι την κατακομματιάζουν και την κατασπαράζουν. Υπάρχει  τρόπος, για  να σταματήσει αυτός ο απάνθρωπος κατήφορος; 

Η  επικοινωνιακή  δύναμη της τηλεοπτικής και της ηλεκτρονικής εικόνας, είναι πολύ μεγάλη. Όμως δεν χρησιμοποιείται, για το κοινωνικό καλό. Υπάρχει ένας άκρατος κανιβαλισμός, σε όλα  τα μέσα. Μόλις τολμήσει κάποιος  επώνυμα, να εκφράσει  την εμπειρία της ζωής του, το παράπονο ή τη γνώμη του, πέφτουν σαν τα κοράκια οι ανώνυμοι ή με ψευδώνυμα σχολιαστές και τον κατασπαράζουν. Το  ίδιο, συμβαίνει και με την  τηλεόραση. Οι δήθεν καλοπροαίρετες, κοινωνικές μεσημεριανές εκπομπές, μαζί με τι άσχετες παρουσιάστριες και παρουσιαστές, στήνουν στο τοίχο τα ανυπεράσπιστα θύματά τους και τα πυροβολούν. Έτσι ξαφνικά  όλοι γίνανε Εισαγγελείς, αδέκαστοι Δικαστές, Βιολόγοι, Ιολόγοι,  Γιατροί και  Δικηγόροι,  για την Παγκόσμια πανδημία.

 Αναγορεύτηκαν  μέχρι και Σεισμολόγοι,  ψυχολόγοι και Εγκληματολόγοι, με σκοπό το κουτσομπολιό, τον διασυρμό και την τρομοκρατία των ακροατών, αυτών που δεν αλλάζουν κανάλι ή  δεν κλείνουν τον τηλεοπτικό  και  ηλεκτρονικό τους δέκτη. Αλλοίμονο λοιπόν, σε όποιον πιάσουν στο  στόμα τους, οι Στυμφαλίδες όρνιθες, των μεσημεριανών κουτσομπολίστικων εκπομπών. Καθισμένοι οι παρουσιαστές και οι τηλεπαρουσιάστριες, επάνω στον παχυλό μισθό που τους εξασφαλίζει, το ακροαματικό  κοινό, αρχίζουν τον συνήθη κανιβαλισμό. Δικάζουν   και καταδικάζουν, τους πάντες και τα πάντα, με την μάσκα όχι του κορωνοιού, αλλά της δήθεν συμπόνιας και φιλανθρωπίας. Με  εκείνο το ψεύτικο, ειρωνικό και χλευαστικό χαμόγελο, κανιβαλίζουν στα θύματα τους, χωρίς να βλέπουν την δική τους καμπούρα ή  τα δικά τους, προσωπικά και οικογενειακά  καμώματα.

 Τροφή  τους δίνουν και άλλες εκπομπές,  που με εξομολογητική διάθεση,  ο καθένας μη σκεπτόμενος, πως τα ‘εν οίκω  μη εν δήμω’, πηγαίνει και ακουμπά τα εσώψυχα του, στον κάθε τυχάρπαστο, τηλεοπτικό εξομολογητή και παρουσιαστή, που δήθεν του παίρνει συνέντευξη, στο βωμό της δημοσιότητας. Έτσι  όλοι οι άσχετοι, καθημερινά ασχολούνται με τα παραβατικά και εγκληματικά φαινόμενα, και πριν η Δικαιοσύνη εκδικάσει και καταδικάσει κάποιον,  του έχουν βγάλει τις τηλεοπτικές καταδίκες τους και τον έχουν στείλει στο απόσπασμα,  του κοινωνικού διασυρμού. 

Τους  απασχολεί αν η νύφη μαλώνει με την πεθερά, ποιος  είναι ο πατέρας του παιδιού, της τάδε ανύπαντρης μητέρας, αν ο κουμπάρος καλοβλέπει την κουμπάρα και ό, τι ακριβώς δεν τους αφορά και αφορά κυρίως, μόνο τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Αναψηλαφούν  τη ζωή κάθε παραβάτη, από γενιά σε γενιά και στο τέλος τον ρωτούν ευθέως και  με απαράδεκτο θράσος,  πως αισθάνεται που θα πάει  ισόβια στη φυλακή. Πέφτουν  σαν τα πεινασμένα κοράκια, πάνω σε κάθε κοινωνικά παραβατικό πτώμα, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας από τη μεριά τους, χωρίς  την στοιχειώδη παιδεία και τις ανάλογες γνώσεις. 

Παριστάνουν  με εκείνο το κυνικό εγωιστικό ύφος, τον Εισαγγελέα, τον Δικαστή, τον Ιατροδικαστή, για να κερδίσουν τον ανταγωνισμό της ακροαματικότητας, αδιαφορώντας  αν πληγώνουν ή εκθέτουν τον παραβάτη  άνθρωπο, ή αν συνθλίβουν τη ζωή της οικογένειας και  των συγγενών του.  ‘Οι άνθρωποι, συνηθίζουν να κλωτσούν όποιον πέσει’, έλεγαν οι Αρχαίοι μας φιλόσοφοι  και δεν είχαν άδικο.  

Αλλά και το Εθνικό κανάλι  της ΕΡΤ 1, έπεσε σταδιακά και σε αυτή  την παγίδα. Ενώ  έχει εξαιρετικές μορφωτικές και εκπαιδευτικές εκπομπές, ενώ έχει βάλει ψηλά τον πήχη στην μυθοπλασία και στις σειρές επιπέδου,  σιγά, σιγά ακολουθεί την πεπατημένη. Για παράδειγμα, δεν  είναι ανάγκη ένα Εθνικό κανάλι, να προβάλει τόσο  πολύ την ομοφυλοφιλία, σε εκπομπές πριν τα μεσάνυχτα, που τις παρακολουθούν παιδιά και έφηβοι. 

Είδαμε  ομόφυλα φιλιά ανδρών στη σειρά, ‘Η τούρτα της μαμάς’ και γυναικών στη σειρά Καρτ-Ποσταλ’.  Σεβαστό το  δικαίωμα οι ομοφυλόφιλοι, να ζουν ελεύθερα τη προσωπική ζωή τους και να κατοχυρώνουν νομικά, τις επιλογές τους. Δεν  είναι όμως αποδεκτό, να προβάλουμε και να στέλλουμε μπερδεμένα μηνύματα ομοφυλοφιλίας, στα παιδιά. Ας το προσέξουν αυτό οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ του καναλιού, γιατί θεωρείται  σοβαρό κανάλι και όχι ξεπεσμένο, το οποίο το πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Με την συμφορά της πανδημίας, είδαμε όλοι πόσο συνέβαλλαν σε λάθος κατεύθυνση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  και κοινωνικής  δικτύωσης. Όλοι  έγιναν επιστήμονες Γιατροί, Βιολόγοι, Ιολόγοι. Με αποτέλεσμα να μπερδέψουν τον κόσμο, άλλοι υπέρ της μάσκας   ή μη και  άλλοι υπέρ των εμβολίων ή μη.

 Δεν  είναι μόνο  ζημιογόνα η  συμβολή των τηλεοπτικών καναλιών, στην έκθεση της  κοινωνικής διαφθοράς και στον  υπερβολικό διασυρμό της, είναι και ζημιογόνα  με τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, για να ενημερώνουν λάθος ή να παραπλανούν τους πολίτες, για την πανδημία. Δουλειά  που πολύ καλά την κάνουν υπεύθυνα, οι γιατροί και ειδικοί επιστήμονες. Αλήθεια, ποιος μπορεί να τους σταματήσει σε  αυτό τον τηλεοπτικό κατήφορο; Έχουμε  ευθύνη και εμείς, σαν ώριμοι  και ανεκτικοί ακροατές, που δεν  κλείνουμε το τηλεοπτικό δέκτη ή δεν αλλάζουμε κανάλι.

  Έχει  ευθύνη η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη, να σταματήσει με ειδικούς νόμους, αυτό τον τηλεοπτικό διασυρμό και ανθρώπινο κανιβαλισμό και  μπορεί να το κάνει. Τελικά  μήπως είναι πια έτοιμοι και οι ακροατές  να πετάξουν στη χωματερή, αυτά τα τηλεοπτικά σκουπίδια, που βλάπτουν  και ουδόλως ωφελούν, το κοινωνικό σύνολο;  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Τηλεοπτικά σκουπίδια
Τηλεοπτικά σκουπίδια 13/12 - 14:10
Τηλεόραση
Ακριβώς ψεύτικες παρουσιάστριες πλαστικες κούκλες με ψεύτικα νύχια μαλλιά μύτη χείλη και στήθη μας κάνουμε τις πολυξερες και τους εισαγγελεις. φτιασιδωμενες γλάστρες με μπόλικο μακιγιαζ ανακατεύονται στα προβλήματα μας και δεν βλέπουν τα δικά τους.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ