Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Παγκοσμιοποίηση: Ευλογία ή κατάρα των λαών;

13/11/2021
263 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Είναι πια γεγονός, πως όλοι γίναμε ένα μεγάλο χωριό στον πλανήτη. Φυσικά  σε αυτό, συμβάλλουν τα ταχύτατα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τα αεροπλάνα και τα γρήγορα πλοία και τραίνα. Μα πιο πολύ, τα ταχύτατα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Έτσι από το απλό τηλέφωνο, τον τηλέγραφο και το τέλεφαξ, περάσαμε στο έξυπνο κινητό τηλέφωνο.  Είναι  ένας μικρός υπολογιστής, αφού μας διακτινίζει και μας συνδέει με τον διαδιχτυακό, ηλεκτρονικό κόσμο. Επί πλέον μας φέρνει σε άμεση οπτική και ακουστική επικοινωνία, ώστε να ακούμε και να βλέπουμε, τον συνομιλητή μας ή να του γράφουμε μηνύματα, αν και ευρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου. Αυτή η μαζική επικοινωνία, είναι μια μορφή της παγκοσμιοποίησης. Τα  αμέτρητα κοινωνικά δίχτυα, για άμεσες επαφές πλήθυναν τόσο γρήγορα, που ξεπερνούν τους ρυθμούς της ζωής. Η  παγκοσμιοποίηση ουσιαστικά  ξεκίνησε με την τυπική κατάργηση των συνόρων, σύμφωνα με τις διάφορες ενώσεις των κρατών, που έγιναν  για οικονομικές και για εμπορικές κυρίως συμφωνίες.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση,   ξεκίνησε σαν Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση, με διάφορες ομάδες κρατών μελών. Επίσης  μεγάλα  κράτη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,  η Ρωσία με τα κρατίδια της και η Ελβετία, με τα ενωμένα Ελβετικά καντόνια της, αποτελούν ομάδες μικρότερων κρατών ενωμένες σε ένα κράτος.

 Οι  ενώσεις αυτές των μικρών κρατιδίων, ανακάτεψαν τον πολιτισμό, ισοπέδωσαν τις διαφορές τους και ξεθώριασαν την ταυτότητα τους. Για αυτό στην  σημερινή παγκοσμιοποίηση, μπήκαν όλοι σε ένα πελώριο μύλο, που αλέθει Θρησκείες, Εθνικότητες, φυλές, γλώσσες, πολιτισμούς, μαζί με τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα των λαών. Μέσα  από τις ενώσεις αυτές, ξεκίνησαν και οικονομικές αγοραπωλησίες, σε ακίνητα, μεταξύ των διαφορετικών κρατών. Όπως  αγορές για κατοικίες, ξενοδοχεία, αγροκτήματα, εργοστάσια, επιχειρήσεις κλπ. Έτσι  αλλοιώνουν, την αμιγή παρουσία του πληθυσμού κάθε χώρας και εκχωρούν κομμάτι- κομμάτι αυτής της χώρας, σε ξένους ιδιοκτήτες. Συμπέρασμα ό, τι δεν κατάφεραν οι ξένοι να τα πάρουν με τα όπλα, τώρα τα παίρνουν με το χρήμα, αγοράζοντος γη και ύδωρ, σε διαφορετικά σημεία του κόσμου.  

 Η οικονομική μετανάστευση, και το κύμα προσφύγων που για να ξεφύγουν από πολεμικές επιχειρήσεις σε εμφύλιες και μη συρράξεις ή να αποφύγουν φυσικές καταστροφές,    μεταναστεύοντας σε άλλες χώρες, συμβάλλουν στην ανάμειξη των λαών και στην παγκοσμιοποίηση.  Με αυτό τον τρόπο,  αλλοιώνεται ο ντόπιος γηγενής πληθυσμός  των χώρων που τους δέχονται, κυρίως  στην Ευρώπη, στην Αυστραλία, στον Καναδά  και στην Αμερική. Έτσι αναμίχτηκε  η Θρησκεία, η γλώσσα, ο πολιτισμός, οι συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα και επηρεάστηκε η καθημερινή ζωή των ντόπιων κατοίκων.

Το ξεπούλημα των εργοστασίων και των επιχειρήσεων, σε παγκόσμιους ξένους εμπορικούς κολοσσούς, όπως τα Κινέζικα μαγαζιά και τα μεγάλα διεθνή εμπορικά κέντρα τροφίμων, έφεραν το μαράζωμα και το καταστροφικό κλείσιμο, των ντόπιων μικρομεσαίων επαγγελματιών και έμπορων.  Η ανάπτυξη ποικίλων ξένων επιχειρήσεων, διαφορετικών επιχειρηματικών ομάδων, από άλλα κράτη σε άλλα, συνέτεινε στην παγκοσμιοποίηση του εμπορίου, καθώς και της διεθνούς οικονομίας. Αποτέλεσμα οι ξένες πολυεθνικές εταιρίες, τα κέρδη που βγάζουν από τις υπέρογκες εισπράξεις τους, να  τα στέλλουν έξω στις δίκες τους πατρίδες. Επίσης οι διαφημίσεις των προϊόντων, για παράδειγμα στην Ελλάδα, κατά το ένα τρίτο είναι ξενόγλωσσες και συνεπώς δυσνόητες στους ντόπιους, εξαφανίζοντας σταδιακά την Ελληνική γλώσσα.  Πολλές δε από τις ξενόγλωσσες λέξεις, που αντικατέστησαν τις Ελληνικές, τις έχουν δανειστεί οι άλλες χώρες, αφού έχουν τη βάση τους στην πλουσιότερη και αρχαιότερη  γλώσσα την Ελληνική. Η  διεθνείς διαφημίσεις, η προβολή και η επιβολή λάθος ξενόφερτων προτύπων  και ο μιμητισμός, έδωσαν λανθασμένο προσανατολισμό   κυρίως στους νέους. Επικοινωνούν με ηλεκτρονικούς φίλους και παίζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια, που πολύ απέχουν από την πραγματικότητα.

Είναι εύκολο και εύχρηστο, να ταξιδεύουμε ελεύθερα, βάσει διεθνών συνθηκών χωρίς διαβατήρια και τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, στα σύνορα όλων σχεδόν των Ευρωπαϊκών χώρων. Αλλά πόσο ωφέλιμη, είναι η τυπική κατάργηση των συνόρων και πόσο πολύ συνέβαλε η παγκοσμιοποίηση, στην γρήγορη εξάπλωση της πρόσφατης φονικής πανδημίας, του επικίνδυνου ιού σε όλο τον κόσμο;  Ακόμη και οι τρόποι θεραπείας και εμβολιασμού, διέπονται από παγκόσμια κέντρα υγείας και διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες. 

Ποια είναι τα οφέλη, από όλο αυτό το ζωώδες ανακάτεμα των ανθρώπων, των λαών και των εθνών, σε ένα πολύ πληθυσμιακό μωσαϊκό, φυλών, Θρησκειών και πολιτισμού;  Σε ένα παγκόσμιο πληθυσμό, επτάμισι δισεκατομμυρίων ψύχων; Στην ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης, η άκρατη ελευθερία και ασυδοσία, έφερε και την εισαγόμενη εγκληματικότητα, που καθημερινά κατακρεουργεί την κοινωνία, διαλύει την οικογένεια, εγκληματεί στα γηρατειά, βιαιοπραγεί στη νεολαία και γεμίζει ασφυκτικά τις φυλακές, από κάθε είδους παραβάτες. Μορφή παγκοσμιοποίησης είναι και οι μεικτοί πολιτικοί γάμοι, με πρόσφυγες ή με οικονομικούς μετανάστες και  τουρίστες, που συμβάλλουν στην ανάμιξη φυλετικών πληθυσμών των κρατών.

Όσο για τις Θρησκευτικές πεποιθήσεις, τα πολιτικά πιστεύω, οι ιδεολογικές αξίες και η ηθική, αμβλύνθηκαν με την ειρηνική εισβολή των ξένων μεταναστών. Η σταδιακή από -Χριστιανικοποίηση της Ευρώπης και της Αμερικής, η παρουσία άλλων Θρησκειών όπως Ισλαμιστών, Ιουδαίων, Βουδιστών και Ινδουιστών, άνοιξαν το δρόμο για νέα ήθη και νέα τάξη πραγμάτων. Η αύξηση της αθεΐας, της αθρησκίας και  της παρανομίας έκοψαν τα χαλινάρια που συγκρατούσαν τον άνθρωπο, για να ζει μια πιο αξιοπρεπή και ενάρετη ζωή. Η απόλυτη ελευθερία, για συμβίωση των ανθρώπων, η κατάργηση ουσιαστικά του γάμου,  η αποδόμηση της οικογένειας, τα υπεράριθμα γρήγορα και εύκολα διαζύγια, άλλαξαν την καθημερινότητα και την ασφαλή διαβίωση κυρίως των παιδιών. 

Οι  δύσκολοι καιροί στις σχέσεις των ανθρώπων, της πλήρους παγκόσμιας καταστολής, λόγω της φονικής πανδημίας συνδυασμένης με την καταστολή της ατομικής ελευθερίας, μέσω των δημόσιων καμερών ή των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, που παρακολουθούν τα πάντα και τους πάντες, είναι  μια άλλη μορφή παγκοσμιοποίησης.

Επίσης  τα σύγχρονα διεθνή νομοθετικά εξαμβλώματα, για καταχρηστικές αμβλώσεις, για αυτοχειρία ή ευθανασία,  εξυπηρετούν τα δικά τους πολιτικά και ηθικά σύνδρομα, με νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους.

 Όπως  για παράδειγμα οι μηχανισμοί ανάδειξης της ομοφυλοφιλίας, της παιδεραστίας και της κτηνοβασίας, της νεκροφιλίας και γενικά κάθε λαγνείας, καθώς και του απόλυτου έκλυτου βίου, που  είναι ευγενή σπορ κυρίως των πλουσίων και διασήμων, χαμένων στο αλκοόλ και στις εξαρτήσεις. Αλλά  και η ιεροσυλία, από κατάπτυστα σκάνδαλα παιδεραστίας, βδελυρών ιερωμένων Καθολικών και άλλων Χριστιανών, δηλώνουν την εξαχρείωση των ηθών, μιας σάπιας φαινομενικά ανώτερης κοινωνίας.

 Η  λατρεία του χρήματος και η απολυτοποίηση του υλισμού και της ηδονής παγκοσμίως, που δεν διστάζουν πουθενά ακόμη και σε παγκόσμιο σεξουαλικό τουρισμό, όπου Γερμανοί και Βρετανοί κυρίως διεστραμμένοι τουρίστες, κακοποιούν ανήλικα παιδιά στις δήθεν ελεύθερες, Νοτιοανατολικές Ασιατικές φτωχές χώρες. Άτυχα παιδιά, που τα έχουν ‘κλείσει’ τα τουριστικά πρακτορεία ή  τα έχουν νοικιάσει, από εξαθλιωμένους γονείς παραδομένους στην απόλυτη φτώχεια και στα ναρκωτικά. Αυτή και αν  είναι μια παγκόσμια ντροπή, η αγοραπωλησία ανθρώπων σκλαβωμένων, για τον σύγχρονο και πολιτισμένο κόσμο. 

  Η  υπερβολική βουλιμία, ενός παγκόσμιου καταναλωτικού, αδηφάγου καπιταλιστικού κανιβαλισμού, που αδιακρίτως βασανίζει , βιάζει και κακοποίει αθώα παιδιά, κάνουν τα Σόδομα και τα Γόμορρα να ωχριούν μπροστά τους.  Αυτά λοιπόν είναι, τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης. Άτιμη  κοινωνία, αυτός είναι ο καθρέπτης σου.  Πότε θα επαναστατήσεις και θα τον κάνεις κομμάτια;.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Αναγνωστρια
Αναγνωστρια 21/11 - 11:34
Παροιμία
Μικρό μικρό το αλώνι μας να είναι όλο δικό μας.
Αναγνωστες
Αναγνωστες 14/11 - 12:55
Εγκλήματα
Πολύ εύστοχες τοποθετήσεις σε μια κοινωνία αποσύνθεσης και υποκρισίας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ