Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…

05/02/2022
661 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα “γραφειοκρατικό χάος”, όπου έχουμε από δύο αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες (Περιφέρεια – Δήμο), δύο διαφορετικές αποφάσεις για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφέρομαι φυσικά στο γεφύρι του Αγίου Βασιλείου στην Κω, όπου έγινε το θανατηφόρο τροχαίο, που στοίχισε την ζωή σε 2 μαθητές μας.

Τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος, με διάφορα ΦΕΚ, τα οποία επικαλούνται, αποποιούνται και οι δύο την αρμοδιότητα του συγκεκριμένου γεφυριού.

Εγώ, δεν θέλω να σταθώ στο ποιος έχει την ευθύνη, καθώς αλήθεια με έχουν μπερδέψει σε ποιον τελικά ανήκει, όμως θα μπορούσαν, έστω και άτυπα, να υπήρχε μία συνεργασία μεταξύ τους, ώστε να φτιαχτεί, έστω και τώρα, από κοινού το γεφύρι, γιατί αυτό είναι το σημαντικό, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Όμως, επειδή δεν βλέπω μία τέτοια διάθεση (το αντίθετο θα έλεγα), θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να επέμβει ο Εισαγγελέας (εάν δεν έχει επέμβει ήδη) ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα και να τον θέσει προ των ευθυνών του, για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Δεν θα κρίνω το γιατί δεν φτιάχτηκε το γεφύρι τόσο καιρό, καθώς γνωρίζω ότι υπάρχουν εκατοντάδες επικίνδυνα σημεία στο Νησί, που απαιτούν παρεμβάσεις και δεν μπορούν να γίνουν από την μία μέρα στην άλλη, όμως έχω την απαίτηση, όταν συμβεί ένα τόσο τραγικό γεγονός για το Νησί, την επόμενη κιόλας ημέρα, να γίνουν όλα τα απαραίτητα από τους αρμόδιους, ώστε να μην επαναληφθεί.

Εάν δεν επέμβει ο Εισαγγελέας και εάν περάσουν ακόμα λίγες ημέρες, το θέμα θα ξεχαστεί, δεν θα γίνει πάλι τίποτα και θα το ξαναθυμηθούμε στο επόμενο τροχαίο, που ελπίζουμε να μην είναι θανατηφόρο.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
ΠΑΘΩΝ
ΠΑΘΩΝ 16/03 - 20:48
-
Οι δρόμοι στην ΚΏ - κατα τον νόμο είναι επαρχιακοί και υπαγόμενοι στην Περιφέρεια - πλάτους 6 μέτρων το πολύ, σύμφωνα πάλι με το νόμο και τα σχέδια κτηματολογίου Ιταλικής προελεύσεως. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε ιδιώτες ( δεξια - αριστερα κλπ. του δρόμου οι οποίοι κοιμούνται και δεν πιέζουν και δεν διεκδικούν τα δικαιωματά τους, και ψάχνονται μόνο όταν ή τα συμφεροντά τους ξαφνικά είναι αντίθετα με αυτά του Δήμου και των εργολάβων του, και των λοιπών συγκοινωνούντων δοχείων - συμφερόντων που έχουν θέσεις και καρέκλες - βλέπε παρατάξεις-, για το καλό του τόπου τους και το δικό μας πάντα, και παρεμβαίνουν όπως παρεμβαίνουν στους δρόμους αυτούς.)
Μανόλης
Μανόλης 14/02 - 10:15
Αμνησία Πάθατε ;
Φίλτατε κύριε Πίτση, μια ερώτηση μπορώ να σας κάνω; Εσείς από που είστε; Δεν γνωρίζετε την θέση του γεφυριού ; Δεν γνωρίζετε ότι τον πίσω δρόμο από το Πλατάνι μέχρι και την Καρδάμαινα (περνά και από το χωριό σου το Πυλί) τον συντηρεί χρόνια τώρα η παλιά νομαρχία και στη συνέχεια η Περιφέρεια ; Τι δεν μπορείτε να καταλάβετε δηλαδή;
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 05/02 - 16:44
Κοινωνία
Της Άρτας είναι με τη γυναίκα του αρχιμάστορα θαμμένη στα θεμέλια μήπως και τελειώσει....Τη μέρα το χτίζανε τη νύχτα γκρεμίζονταν....πέρασαν χρόνια και καιροί και ακόμη να τελειώσει. Παραδοσιακός τοπικός θρύλος.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ