Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Εάν ένας πρέπει να ανακηρυχθεί Άγιος στην Ελλάδα, αυτός είναι ο Καποδίστριας

09/05/2024
36 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σήμερα θα ήθελα να αναδημοσιεύσω ένα άρθρο αναφορικά με τον Ι. Καποδίστρια. Δύο πολύ σημαντικά γνωρίσματα της αγιοσύνης ενός ανθρώπου είναι πρώτον, ότι προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση και δεύτερον ότι θυσιάζεται για όλους.

Στην Ελλάδα ένας μόνο άνθρωπος έχει αυτά τα δυο γνωρίσματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος ότι έκανε, το έκανε για εμάς όλους. Προσπαθώντας να μας φτιάξει και να μας προσφέρει τη χώρα μας , ο ίδια θυσιάστηκε. Ο Καποδίστριας δεν έκανε τίποτα να ωφεληθεί ο ίδιος. Ήταν ήδη φτασμένος και διάσημος σε όλο τον κόσμο. Και κατέβηκε από τους θρόνους του για να βοηθήσει τους φτωχούς συμπατριώτες του και στην προσπάθειά του να μας σώσει, έγινε μάρτυρας ο ίδιος.

Αναλαμβάνοντας να φτιάξει το ελληνικό κράτος ως πρώτος πρωθυπουργός, όχι μόνο αρνήθηκε να δεχθεί μισθό, αλλά και διέθεσε όλη του την περιουσία, στο υπό δημιουργία κράτος μας. Μέσα σε 3 χρόνια, από το τίποτα, έφτιαξε την Σχολή Ευελπίδων και τον Ελληνικό στρατό για την άμυνά μας. Έφτιαξε το Εθνικό Νομισματοκοπείο, την Γεωργική Σχολή, την Εθνική Τράπεζα και την Οικονομία μας, το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο για τον πολιτισμό μας, τα πρώτα σχολεία για τα παιδιά μας και ουσιαστικά όλους τους θεσμούς ενός σύγχρονου κράτους. Διότι ο πανμέγιστος Καποδίστριας κατέβηκε από τον θρόνο του στην ελληνική γη, έχοντας λίγο πριν, φτιάξει ως κράτος, την σημερινή Ελβετία, η οποία συνεχίζει να ευτυχεί και να διαπρέπει ακολουθώντας τις εντολές του δημιουργού της, Καποδίστρια.

Θεωρούμε σήμερα μεγάλους ευεργέτες του Ελληνισμού, τους δύο ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Χαρίλαο Τρικούπη. Και οι δύο όμως ήταν αφενός δημιουργήματα του εδώ διεφθαρμένου και πελατειακού κράτους και αφετέρου, ήταν συμφέρον τους, να ανέβουν την ντόπια σκάλα της εξουσίας. Καμία σύγκριση με την θεϊκή προσφορά του Καποδίστρια, ο οποίος είχε ήδη ανέβει στα ύψιστα ευρωπαϊκά αξιώματα. Διότι, μόνο ως μεσσίας του Ελληνισμού μπορεί να χαρακτηριστεί. Γι’ αυτό και τον σταυρώσαμε και από τότε η χώρα μας βολοδέρνει μέσα στην πολιτική αμαρτία, δυστυχώς χωρίς ελπίδα για μία δεύτερη παρουσία του.

Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η εκκλησία της Ελλάδας, είναι να τον ανακηρύξει Άγιο, ο Άγιος Καποδίστριας, από τον οποίο όλοι οι Έλληνες θα προσευχόμαστε να δίνει φώτιση σε όσους μας κυβερνούν.

Άγιε μου Καποδίστρια κάνε το θαύμα σου.

Υ.Γ. Η πολιτική είναι το μέσο με το οποίο άνθρωποι χωρίς αρχές διοικούν ανθρώπους χωρίς μνήμη (Βολταίρος).

Και επίσης, ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα, είναι συνεργός τους.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ