Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Φορολογικές Δηλώσεις 2024

02/05/2024
110 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τις επόμενες ώρες , ανοίγει τελικά η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων , μετά και την ψήφιση των διατάξεων , της «αυτόματης» υποβολής μέρους αυτών από την ίδια την εφορία.

Νέο καθεστώς , το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα για περίπου 735.00 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Επίσης πρώτη φορά , έχουμε την ανακοίνωση της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων ΠΡΙΝ την έναρξη τους , καθώς σύμφωνα με τον Υφυπουργό κ. Θεοχάρη , έπρεπε πρώτα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις «αυτόματες» δηλώσεις και μετά να ξεκινήσει η υποβολή τους.

Ξεκινάει λοιπόν αυτή η «αγαπημένη» περίοδος όλων , φορολογούμενων και λογιστών , αλλά οι οδηγίες για το νέο 20σέλιδο έντυπο Ε3 , βγήκαν προχθές. Έχουμε λοιπόν αρκετό χρόνο μπροστά μας , ώστε να ξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία της πλατφόρμας , καθώς πρέπει πρώτα να μελετηθούν τα νέα έντυπα και να διασταυρωθεί ότι τα στοιχεία στην πλατφόρμα που έχουν «ανεβάσει» οι Φορείς είναι ορθά. Ακόμη , μένει να φανεί αν η πλατφόρμα θα ανοίξει ταυτόχρονα και για τα νομικά πρόσωπα.

Θα ήθελα , χωρίς να έχω πρόθεση να σας κουράσω , να επισημάνω πόσο σημαντική είναι η σωστή μελέτη πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Για πολλούς , φαίνεται ότι είναι μια απλή και σχετικά εύκολη διαδικασία. Φυσικά , υπάρχουν δηλώσεις οι οποίες είναι σχετικά απλές , υπάρχουν όμως άλλες που είναι εξαιρετικά σύνθετες. Οι λογιστές πρέπει να διαβάσουν τις αλλαγές , να τους επιλυθούν οι απορίες , ενδεχομένως να επιμορφωθούν και έπειτα να ξεκινήσουν την υποβολή των δηλώσεων.

Παροτρύνω , όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως , να οπλιστούν με υπομονή , να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να επισκεφθούν το φορολογικό σύμβουλο ή τον λογιστή τους , ύστερα φυσικά από συνεννόηση μαζί του ή μαζί της , για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Ειδικά φέτος , τα ραβασάκια για αρκετούς θα είναι φουσκωμένα , λόγω της αναδρομικής τεκμαρτής φορολόγησης για το 2023. Συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία , υπομονή , ανοχή και αντοχή , τόσο στους συναδέλφους μου , όσο στους φορολογούμενος , καθότι οι επόμενοι μήνες προ μηνύονται αρκετά ψυχοφθόροι. Ευχή όλων είναι , να έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία εμπρόθεσμα και με τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα.

Καλή δύναμη σε όλους!

*Ο Βασίλης Βογιατζής , είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ Τάξης , ιδρυτής της Λογιστικής εταιρείας VoyiatzisGroup , με έδρα την Κω.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ