Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

“Ξεπουλάνε” την υγεία μας (Κ.Υ. Αντιμάχειας) και εμείς κοιμόμαστε του καλού καιρού…

06/04/2022
666 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Είναι μερικές φορές, που πιστεύω ότι είχε δίκιο ο Πάνος Καμμένος που έλεγε ότι μας ψεκάζουν. Δεν εξηγείται αλλιώς, η στάση των κατοίκων της Κω, στα όσα συμβαίνουν στο Νησί, γύρω από το χώρο της υγείας.

Εδώ και χρόνια, συνεχίζεται συστηματικά η απαξίωση των δομών υγείας και το μόνο που κάνουμε, είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να δεχόμαστε τα όσα μας κάνουν.

Βάσει όλων αυτών που έχω δει τα τελευταία χρόνια, αυτή η απαξίωση των δομών, μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, έτσι ώστε να πλουτίσει ο ιδιωτικός τομέας, αφού όλοι θυμόμαστε συχνά – πυκνά, μηχανήματα του νοσοκομείου, να μην δουλεύουν για μήνες και χρόνια, όταν απλά έπρεπε αλλαχθεί μια λάμπα, ή ένα πολύ φθηνό ανταλλακτικό (που δεν ξεπερνούσε τα 50 ευρώ κόστος), ώστε να επαναλειτουργήσουν. Όμως αυτό, δεν γινόταν ποτέ ή καθυστερούσε εσκεμμένα αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα, οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν στα ιδιωτικά κέντρα (που κατά τύχη έχουν κατακλύσει το νησί τα τελευταία χρόνια) και να πληρώνουν από την τσέπη τους, για τις εξετάσεις.

Εάν αρρωστήσεις και πας στο νοσοκομείο μας, σου δίνουν ένα κάρο εξετάσεις να κάνεις, αλλά σε ιδιωτικά κέντρα. Μέσα στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης, μας άφησαν χωρίς πνευμονολόγο, με 1 παθολόγο και με τεράστιες ελλείψεις…

Kαι ποια η αντίδρασή μας σε όλα αυτά; Tίποτα!!! Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει. Τώρα ακούμε την Κυβέρνηση να προωθεί και χειρουργεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, επί πληρωμή, δηλαδή να πληρώνουμε στο κατά τα άλλα, δωρεάν ΕΣΥ.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τοπικά η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Εδώ πάνε ακόμα να μας πάρουν και την περιουσία μας, για να την χαρίσουν σε ιδιώτες. Και δεν μιλάω για απλά οικόπεδα, αλλά για δομές υγείας, που (χρυσο)πλήρωσε με το υστέρημά του ο λαός. Αναφέρομαι στο πολύπαθο Κ.Υ. Αντιμάχειας, όπου όπως μάθαμε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στην Κω, οδεύει προς ιδιωτικοποίηση.

Αφού τόσα χρόνια, σκοπίμως απ’ ότι δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, το έχουν απαξιώσει και δεν έχουν κάνει τίποτα αφήνοντας στο έλεος του Θεού τον γιατρό του και τους κατοίκους, να προσπαθούν από μόνοι τους να το διατηρήσουν ζωντανό. Ούτε γάζες, ούτε τα απαραίτητα υλικά δεν στέλνει το κράτος για να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας. Σχεδόν όλα γίνονται με δωρεές και με εθελοντική προσφορά κατοίκων και επαγγελματιών του Νησιού.

Τώρα λοιπόν που το “σουλουπώσανε” το κτίριο οι εθελοντές, έρχεται η Κυβέρνηση και θέλει να το δώσει σε ιδιώτες, για να το λειτουργήσουν, με την προϋπόθεση όμως, ότι η παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους, θα είναι δωρεάν.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να τους πιστέψει ότι θα ισχύσει αυτό και με ποια κριτήρια. Όταν το καλοκαίρι πηγαίνουν οι τουρίστες που πληρώνουν, θα δίνουν προτεραιότητα στους ντόπιους, που θα είναι τσάμπα η περίθαλψη τους;

Ας το καταλάβουν όλοι, Δήμαρχοι, Έπαρχοι, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά κυρίως ο κόσμος, ότι το Κ.Υ. Αντιμάχειας, πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Είδαμε ότι και με έναν γιατρό που έχει, προσφέρει σημαντικό έργο. Φανταστείτε, ο συγκεκριμένος γιατρός, που επιτελεί πραγματικό λειτούργημα και δίνει καθημερινά αγώνα, να είχε και στήριξη από την Πολιτεία.

Όλοι λοιπόν μαζί, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το νησί μας. Καμία υποχώρηση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα Υγείας. Επιτέλους, ας ξυπνήσουμε και ας διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Υ.Γ.: Ήδη μαθαίνω ότι επίκειται μία πρώτη προσπάθεια, από κατοίκους του «Τριγώνου», για τη συλλογή υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησης του Κ.Υ. Αντιμάχειας. Δεν φτάνει βέβαια αυτό, καθώς το συγκεκριμένο έργο το έχουμε ξαναδεί, όμως είναι μία αρχή για δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμη
Ανώνυμη 07/04 - 17:04
Για το κέντρο υγείας
Ντροπή ντροπή..... είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/04 - 14:14
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
Αρες μαρες κουκουναριές. Προσφυγή στον εισαγγελέα για εξαπάτηση του κράτους καθώς ο πολιτης πληρώνει φόρους και δεν απολαμβάνει τις υπηρεσίες που δικαιούται από το σύνταγμα. Οι κινητοποιήσεις το μόνο που σναδυκνειουν είναι κάτι κνοδαλα που το παίζουν παράγοντες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ