Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

H XAMENH ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΩ

03/07/2021
153 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα διώροφο κτίριο στην οδό Ιπποκράτους πωλείται σε τιμή ευκαιρία ςκαι δεν πάει κανένας κοντά, γιατί τα δυο μαγαζιά του δεν δουλεύουνε και αδυνατούν να πληρώσει το νοίκι. Έτσι κατήντησαν όλα τα μαγαζιά της πόλης της Κω, έπεσε η εμπορικότητα της πόλης. Η Πόλη της Κω επί Δημαρχίας Γ. Κυρίτση, εγώ θυμάμαι εκείνο το κτίριο της λεωφόρου Ιπποκράτους πριν από αρκετά χρόνια, το κρατούσε το καφενείο κάποιος Χριστόδουλος Παντελίδης και είχε πολύ δουλειά, δεν έβρισκες τραπέζι να κάτσεις. Και σήμερα η Πόλη της Κω έχει τα μαύρα της τα χάλια. Έχασε και την ομορφιά της και το μεγαλείο της και την αίγλη της. Οι Ιταλοί της είχαν δώσει όψη μεγαλουπόλεως και τώρα από το άγριο μακελειό που της ρίξανε οι τρεις ΠΑΣΟΚΟΙ Δήμαρχοι (Καϊσερλης, Φάκκος, Κυρίτσης) από τους τρεις, ο Κυρίτσης της έδωσε την χαριστική βολή.

 Τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ μας κοροϊδεύανε με τα ψεύτικα λουλούδια και παρτέρια, δεν άφησαν πλατεία για πλατεία. Εκείνη η λεωφόρος Ιπποκράτους και το όνομά της ήταν σύμβολο της Κω, τώρα αντί για λεωφόρος βλέπεις δύο σοκάκια που και τα δυο μαζί κάνουν μια χαντάκα. Και η ταμπέλα λεωφόρος Ιπποκράτους παραμένει εκεί φαρδιά πλατιά να συμβολίζει τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και να μετρά ακόμα λεωφόρος. Θυμάμαι τον ομαδικό θόρυβο των κομπρεσέρ του Δήμου και των άλλων μηχανημάτων που ξεβουίζαν την Πόλη. Ο Κυρίτσης δοκίμασε εκεί την Δύναμη Αλλαγής, όταν ήταν κάπως φορμαρισμένος, τώρα δεν υπάρχει πια Δύναμη Αλλαγής. Ένα μακελειό από την μία άκρια μέχρι την άλλη να βομβαρδίζει ανηλεώς την πόλη, να την κάνει αχταρμά, με μοναδικό σκοπό να βγάλει τα αυτοκίνητα από την πόλη. 

Ο πιο σώφρων α’ όλους ήταν ο Νίκος ο Μυλωνάς. Μου είπε τότε ότι θα μπορούσε να κάνει πεζόδρομους με διαγραμμίσεις. Ο Κυρίτσης προτίμησε τον βομβαρδισμό της Πόλης, μέχρι που την έκανε Γκουέρνικα ( ισπανική πόλη που βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τους Γερμανούς φίλους του Φράνκο). 

Όπως είναι σήμερα η παραστριμωγμένη πόλη με τους πεζόδρομους τα παρτέρια και τα λουλουδάκια, αν συμβεί μια πυρκαγιά, είναι δύσκολο να πάει κοντά η πυροσβεστική. Ο Φάκκος παραμόρφωσε την πλατεία του Κερμεττέ με δύο κινεζικές παγώδες εκτρώματα που δεν δένουν καθόλου με την παράδοση της Κω, μόνο και μόνο για να βγάλει τα αυτοκίνητα μέσα από την πλατεία και να τα παραστιβάξει στον δρόμο του Ασκληπιείου με αποτέλεσμα να δεινοπαθεί να περάσει το λεωφορείο. Αυτό ήταν έγκλημα.

Θα ήτανε καλύτερα να ήταν τα αυτοκίνητα μέσα στην πλατεία, παρά μέσα στο δρόμο του Ασκληπιείου, να υποβαθμίζει εκείνο το αθάνατο μνημείο του Ελληνικού πολιτισμού. Υπήρχαν και άλλοι τρόποι για να απελευθερώσουμε την πόλη από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και να γλιτώσει η πόλη το μακελειό. Τα πιο πολλά αυτοκίνητα Ιχ μέσα στην πόλη έχουν αυλές που μπορούσε να κάνει ο καθένας ένα πάρκινκ να φεύγει το αμάξι μέσα από το δρόμο. Επίσης τα μονίμως σταθμευμένα αυτοκίνητα να τα βγάζαμε έξω από την πόλη και να είχαμε μια μάντρα να τα συσσωρεύαμε μέσε και λόγω της κρίσης, πολλά αμάξια δεν τα κυκλοφορούνε. Καταθέτουν τις πινακίδες αλλά τα αμάξια είναι ακόμα μέσα στον δρόμο. Και ακόμα εκείνη η Ιπποκράτους προσφέρεται να γίνουν σιδηροκατασκευές πάρκινκ μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και να έχουν πρόσβαση από την Ιπποκράτους και να σταθμεύουν εκεί με κάποια κάρτα. Θα οφελούσαμε και τα αρχαία μνημεία κάτω από την σκιά επειδή τα προσβάλει ο καυτός ήλιος.

 H Ρώμη έχει πολλά τέτοια πάρκινκ μες στους αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης στην Ανατολική πλευρά του λιμανιού, εκείνο το μεγάλο κομμάτι που έχει στη μέση εκείνο το συντριβάνι έκτρωμα ,να ξηλωθούν και να γίνει πάρκινκ με ελεγχόμενη στάθμευση για να δουλέψουν και του λιμανιού τα μαγαζιά και να λειτουργήσει και ο παλιός παραδοσιακός περίπατος επίσης η Ελ. Βενιζέλου πρέπει να γίνει ελεγχόμενη στάθμευση καθ’ όλο το μήκος της για να σταθμεύει ο κόσμος τα αυτοκίνητά του για να δουλέψουν τα μαγαζιά και να ανέβει η εμπορικότητα της πόλης και να χουνε και ένα πάρκινκ να κάνουν και μια επίσκεψη στο νοσοκομείο είτε σε κάποια άλλη υπηρεσία. Αν ο Κυρίτσης απέφευγε το μακελειό της πόλης που έκανε σαν μαινόμενος ταύρος, θα ξανάβγαινε πάλι Δήμαρχος , γιατί να μην έβγαινε; εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον Κυρίτση, εμείς την θέλαμε την ελεγχόμενη στάθμευση, ήταν και αυτή κάποια λύση. Η Ρόδος έχει πολλούς δρόμους με ελεγχόμενη στάθμευση. Και ακόμα αν είχαμε γίνει Ευρωπαίοι θα κάναμε αυτά που κάνουν εκείνοι, ακόμα και οι Βαλκάνιοι. 

Ώρα 5 απόγευμα, σταματούν τα τροχοφόρα να βγουν τα παιδιά στους δρόμους να παίξουνε. Μου τα λένε Αλβανοί γραμματισμένοι που δουλέψαν στη δουλεψή μου. Και πρώτο το λιμάνι έπρεπε να κλείσει, να εφοδιάζονται τα μαγαζιά από νωρίς και να λειτουργήσει και ο περίπατος. Περίπατος με τροχοφόρα δεν γίνεται. Αυτά που έπρεπε να κάνει ο Κυρίτσης δεν τα έκανε μόνο παραμόρφωσε την πόλη με παρτέρια και φτηνά λουλουδάκια και άλλα μασκαραλίκια και επομένως έπεσε στην αντιπάθεια των Κώων, αυτό φάνηκε στις εκλογές που ακολουθήσανε. 

Στους 100 ψήφους του Νικηταρά, έπαιρνε και εκείνος πέντε. Ο Κυρίτσης μαζί με τους άλλους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, με πρώτο πάντα τον Γαληνό του Πυλιού, ήταν πιστό πειθήνιο του Ανδρέα, πιστέψανε στην αλλαγή του Ανδρέα.

 Ήταν η ομάδα πρώτης σειράς ορκισμένοι και ακριβοπληρωμένοι από το ΠΑΣΟΚ, ήταν η εποχή που ο Ανδρέας κατήργησε όλα τα μεγάλα έργα και έριξε όλη την Δύναμη Αλλαγής στα λουλουδάκια και στα παρτέρια. Ο Ανδρέας με τα παρτέρια και τα λουλουδάκια και τα ψυχοπαίδια του κατεδάφισε όλο το δημιουργικό οικοδόμημα των Ιταλών. Τώρα να δούμε ποιος ηγέτης θα βρεθεί που να το λέει η καρδιά του, να μπει από την μια να βγει από την άλλη, να κατεδαφίσει όλα τα εκτρώματα που στηθήκαν επί ΠΑΣΟΚ και να επαναφέρουν την Πόλη της Κω στην προ του Κυρίτση εποχή.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ