Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ Τ. ΜΕΤΑΞΑ

23/05/2021
989 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Εχω την ευκαιρία να παρακολουθώ από κοντά, σχεδόν από την αρχή, τα όσα διαδραματίζονται στο Κ.Υ. Αντιμάχειας, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο γιατρός Τάσος Μεταξάς, ο οποίος έκανε το λάθος να πιστέψει ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να προσφέρει και αυτός, με τις δυνάμεις του, να ανεβάσει το επίπεδο της Υγείας στην Κω.

Και λέω το λάθος, καθώς περί λάθους πρόκειται ή για να μιλήσω πιο σωστά περί ρομαντισμού, καθώς όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο ρόδινα δεν ήταν τα πράγματα, αλλά υπήρχε ένας συνεχής πόλεμος εναντίον του.

Όταν λοιπόν επισκέφτηκα το Κέντρο Υγείας για ένα ρεπορτάζ, αντίκρυσα ένα κτίριο, γεμάτο ποντίκια, σκατά (ναι κυριολεκτικά σκατά από ανθρώπους που έμπαιναν μέσα για να αφοδεύσουν), κατσαρίδες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μέσα σε λίγες ημέρες και με την άοκνη προσπάθεια του γιατρού, της γυναίκας του και εθελοντών, το κτίριο καθαρίστηκε και άλλαξε τελείως μορφή και αναμορφώθηκε σε ένα κτίριο, που μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπώς υπηρεσίες υγείας. 

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, ο γιατρός και οι εθελοντές με την ελάχιστη στήριξη από την Πολιτεία και τον Δήμο, κατάφεραν και με δικά τους έσοδα (από δωρεές εθελοντών) συντηρούσαν το κτίριο και αντιμετώπιζαν τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονταν στο κτίριο.

Η Πολιτεία… φυσικά απούσα και οι πολιτικοί (Βουλευτές, Δημάρχοι, Έπαρχοι, Περιφερειάρχες, Υπουργοί, Δυπεάρχες, Διοικητές Νοσοκομείου κ.α.) πάντα στην πρώτη γραμμή, αλλά μόνο για υποσχέσεις, αφού όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος, δεν έγινε τίποτα. Όλοι έταζαν για βοήθεια, ότι πρέπει να στελεχωθεί, ότι πρέπει να γίνει οργανισμός μπλα μπλα μπλα μπλα. Αλλά όλα στα λόγια, γιατί στην ουσία δεν έγινε τίποτα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο γιατρός δεχόταν και έναν ανήθικο πόλεμο από συγκεκριμένους “κύκλους”, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Βλέπετε ήταν πολλά τα συμφέροντα που θίχτηκαν από το όλο έργο που πραγματοποιείται όλο αυτό το διάστημα στο Κ.Υ. Αντιμάχειας. Φανταστείτε μόνο, ότι όλα αυτά τα περιστατικά (πάνω από 40.000 σε 6 χρόνια) θα εξυπηρετούνταν από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό πλέον θεωρώ ότι είναι και το μεγάλο πρόβλημα, που ευθύνεται για το γεγονός ότι η Κως βρίσκεται σε αυτό το (άθλιο) επίπεδο υγείας. Εννοώ φυσικά τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία τα εξυπηρετεί το Νησί να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο και να επωφελούνται αποκομίζοντας χιλιάδες ευρώ από τις τσέπες των πολιτών, οι οποίοι πληρώνουν για να έχουν δημόσια υγεία, αλλά μόνο αυτή δεν βλέπουν στο νησί μας, αφού αναγκάζονται, είτε να πηγαίνουν στα ιδιωτικά κέντρα για εξετάσεις, είτε να τρέχουν εκτός Κω.

Βλέπουμε ότι αρκετοί γιατροί που έρχονται στην Κω, να μην θέλουν να παραμείνουν και με την πρώτη ευκαιρία να την “κάνουν” για άλλα νοσοκομεία. Δεν είναι τυχαίο αυτό το γεγονός. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τον ιατρό Τάσο Μεταξά, με την διαφορά ότι ο συγκεκριμένος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να δουλέψει και να λειτουργήσει το Κ.Υ. Αντιμάχειας και παρά το ότι έφτασε πολλές φορές στο να παραιτηθεί, συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν ξέρω εάν θα καταφέρει να μείνει περισσότερο, αφού δέχεται έναν ανήθικο πόλεμο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, που εάν ήταν ένας άλλος στην θέση του, θα είχε παραιτηθεί από την αρχή, αφού δίνει και την ζωή του για το Κ.Υ. Αντιμάχειας και τώρα βλέπει να οδηγείται ακόμα και στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αυτοί είμαστε λοιπόν, μόλις είδαμε ότι ένας άνθρωπος ήρθε για να προσφέρει πραγματικά στον τόπο, κάποιοι προσπάθησαν με κάθε μέσο να τον πολεμήσουν. 

Τέσσερις Μεταξάδες να είχαμε στην Κω και τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Ωστόσο, ο γιατρός δεν είναι μόνος του, αλλά έχει πολύ κόσμο πίσω του, που τον αγαπά, τον σέβεται και εκτιμά την προσπάθεια που έχει κάνει και θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο. Αυτό να το ξέρουν όσοι θέλουν να τον "εξοντώσουν"…


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Απλός πολίτης
Απλός πολίτης 04/06 - 14:13
Κέντρο υγείας-αντιμαχεια
Ο καλύτερος γιατρός που σκέφτεται τον τόπο του και θέλει να βοηθήσει, χωρίς να κοιτάει το συμφέρον του. Το κέντρο υγείας πρέπει να ανοίξει και να στελεχωθεί, γιατί θα πρέπει να πηγαίνουμε σε ιδιωτικούς γιατρούς ή στο νοσοκομείο εφόσον το κτήριο υπάρχει;
Λαμπρινή
Λαμπρινή 25/05 - 22:35
Απορώ με τον "πόλεμο"
Αν κ μη Κώα έτυχα να με κουράρει κ εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε ένα νησιωτικό κέντρο υγείας και μάλιστα πρώτη φορά υπήρχε ειδικευμένος γιατρός.
ΑΝΘΗ ΜΕΤΑΞΑ
ΑΝΘΗ ΜΕΤΑΞΑ 24/05 - 11:11
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
Ως ανιψια του και αίμα τους τον στηρίζω μέχρι τέλους ! Δεν είσαι μόνος σου θείε μου !
ΘΕΜΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ
ΘΕΜΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ 24/05 - 10:49
ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
Οι περισσότεροι γνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια και το έργο του γιατρού, όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα του και να τον στηρίξουμε. Ειναι γνωστά τα συμφέροντα που τον πολεμάνε και θα βρουν και εμάς απέναντί τους. Πρέπει επιτέλους να καθαρίσει το νησί από την σαπίλα που την τρώει τόσα χρόνια και δεν έχουμε δει μία άσπρη μέρα στον χώρο της υγείας. Γιατρέ, έιμαστε μαζί σου και μην φοβάσαι τίποτα. Και όποιος έχει τα κότσια να γράψει σχόλια, ας το κάνει με το ονοματεπώνυμό του. Να μπει ένα τέλος στην ανωνυμία και στους κουκουλοφόρους
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 10:42
.
Αντί να πεις και ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο που έχει κάνει τόσο μεγάλο αγώνα και είναι μόνος στου στην αντιμαχεια και έχει να αντιμετωπίζει όλους εσάς τους ανεγκέφαλους έχεις το θράσος να μιλας κατά αυτόν τον τρόπο ;; Εεε ρε και να χρειαστείς την βοήθεια του !! Δεν σου αξίζει η καλοσύνη του ! Και αν δεν τον γουστάρεις να μην ξαναπατήσεις εκεί μέσα να τρέχεις στο κάτω νοσοκομείο και αν εξυπηρετηθεις ποτε καθώς πρέπει τότε σφύρα μας ! Α επίσης για μια συνταγογράφηση συνήθως προηγείται μια εξέταση ! Αλλά μάλλον το ξέχασες Και εσυ γνωρίζεις τι έχει ο καθένας και είναι μια απλή συνταγογράφηση ... Έλα λοιπόν μαντάμ έλα μη μιλας
ΑΣΘΕΝΗΣ
ΑΣΘΕΝΗΣ 24/05 - 09:32
ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΙΟΣ
Κανείς δεν αγιοποίησε κανέναν. Όλοι μας έχουμε τα ελαττώματά μας. Δεν είναι άγιος ο γιατρός, αλλά είναι ένας άξιος επιστήμονας που παράγει έργο. εάν το αμφισβητείς, τότε δεν ξέρεις τι σου γίνεται. εάν μου κάναν και εμενα τόσα, όσα του γιατρού, τότε όχι μόνο νεύρα θα είχα, αλλά θα σκότωνα και άνθρωπο. και ξέρεις τι είναι να θέλεις να προσφέρεις και στους ίδιους τους ανθρώπους που το κάνεις, να σου κάνουν πίσω από την πλάτη σου πόλεμο; Aν το καναν σε σενα θα θελα να δω την αντίδρασή σου
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 09:22
.
Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα που για να μιλας κατά αυτόν τον τρόπο και με τόσο θράσος είσαι γυναίκα και μάλιστα ανεγκέφαλη και μικρόμυαλη ! Δεν μπορείς να φτάσεις καν τον άνθρωπο αυτό και ούτε μπορείς να μπεις στη θέση του ! Ένας άνθρωπος μόνος του σε δημόσιο νοσοκομείο !!!! Όλα αυτά που γράφεις εφόσον λες τα είδες και από κοντά γύρισες και του τα είπες αυτοπρόσωπος ; Και σου απάντησε όπως θα έπρεπε ; Λοιπόν άντε στην κουζίνα σου και ασχολησου με ποιο σοβαρά πράγματα και μην μιλας για το πρόσωπο αλλου !!! Να στο πω και πιο λαϊκά .... ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ !
Αντιμάχεια
Αντιμάχεια 24/05 - 00:45
Ότι θελετε
Να μάθετε να λέτε την αλήθεια στον κόσμο κι όχι ότι σας συμφέρει,τα χιλιάδες περιστατικά που αναφέρετε και εσείς και ο Κ.Μεταξάς συνέχεια είναι η απλή συνταγογράφηση φαρμάκων κατά κύριο λόγο,πράγμα που για αυτό είναι υποχρεωμένος να κάνει εφόσον διάλεξε να είναι εκεί...να μην πούμε για τον κόσμο που με τους μίσους είναι τσακωμένος επειδή πρέπει μα μυρίσει ο κόσμος τα νύχια του ποτε θα εχει κέφια για να πάνε να μην τους κάνει επίθεση όπως συνηθίζει όταν δεν έχει κέφια...έχω τύχει σε πολλά συμβάν μπροστά και για αυτό το αναφέρω.!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ