Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

‘’Μια δίαιτα αποτοξίνωσης παρακαλώ’’

11/01/2023
116 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αποτοξίνωση. Μια λέξη που κυριαρχεί στον κόσμο της υγείας και της ομορφιάς. Η βασική ιδέα είναι να αποβάλουμε τοξίνες από το σώμα μας για καλύτερη υγεία ή για απώλεια βάρους, ειδικά μετά από περιόδους που το έχουμε παρακάνει, όπως π.χτην περίοδο των διακοπών.

Η ερώτηση που γίνεται συνήθως είναι ‘’από τι να αποτοξινωθείς’’; Και η απάντηση επί το πλείστον είναι ‘’από αυτά που έφαγα στις διακοπές’’.

Aρχικά, ως τοξίνη ορίζεται μία ουσία που μπορεί να συντεθεί από φυτά, ζώα και μικροοργανισμούς, η οποία είναι βλαβερή για τον οργανισμό. Άρα αν κατανάλωσες κάτι το οποίο περιείχε τοξίνη ή τοξίνες, το πρώτο πράγμα που θα χρειαζόσουν θα ήταν η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι ακολουθώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα μετά από διακοπές, είτε είναι πρόγραμμα διατροφής είτε είναι άσκησης,θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με το σώμα σου ή θα σε κάνει να νιώσεις ευεξία. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αν την περίοδο των διακοπών ξέφυγες ολοκληρωτικά από τις διατροφικές σου συνήθειες, αυτό που θα σε βοηθήσει πραγματικά είναι το να μπεις πάλι στο πρόγραμμα σου. Μπορείς να το σκεφτείς και αλλιώς, μια έντονη-ακραία αντίδραση (στερητική δίαιτα) σε μια έντονη κατάσταση (πολύ φαγητό) μάλλον δε θα έχει καλά αποτελέσματα. Βρες την Ένταξεστην καθημερινότητά σου μια ισορροπημένη διατροφή, την ενυδάτωση, την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα, και την ξεκούραση ανεξάρτητα από τον στόχο που έχεις για το βάρος. Δε χρειάζεται να κάνεις ‘αποτοξίνωση’, άσε το σώμα σου να κάνει τη δουλειά του.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ