Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Tι είναι τα Ages;

17/10/2022
357 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Tα ΑGEs (Advanced Glycation End Products),γνωστά και ως γλυκοτοξίνες, είναι ενώσεις που σχηματίζονται φυσιολογικά από τον οργανισμό αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των ενώσεων αυτών προέρχεται εξωγενώς από τη διατροφή και το κάπνισμα. Υπάρχουνσε επεξεργασμένα τρόφιμα και σχηματίζονται σεπροϊόνταπου είναι πλούσια σε πρωτεΐνη ή λίπος όπως,τυριά πλήρη σε λιπαρά, η κρέμα γάλακτος, η μαργαρίνη, το βούτυρο, η μαγιονέζα και τα επεξεργασμένα έτοιμα σνακ.

Με την εξέλιξη του ανθρώπου και ταυτόχρονα με τον τρόπο ζωής του, έχει εξελιχθεί και ο τρόπος μαγειρέματος των τροφών. Τρόποι μαγειρέματος που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες όπως το τηγάνισμα, το ψήσιμοσε υψηλή θερμοκρασία και το ψήσιμο στα κάρβουνα, είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό των γλυκοτοξινών. Μάλιστα, το μαγείρεμα σε ξηρή θέρμανση, που μειώνει την υγρασία των τροφών, αυξάνει τον σχηματισμό των γλυκοτοξινών από 10-100 φορές συγκριτικά με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, όπως αυτή του βρασμού ή του ατμού. Για παράδειγμα, ένα τηγανιτό αυγόπεριέχει 27 μονάδες ανά γραμμάριο τροφίμου, ενώ ένα βραστό αυγό 12 μονάδες.

Tο αυξημένο φορτίο γλυκοτοξινών, επηρεάζει διάφορα όργανα και τις λειτουργίες τους και ενοχοποιείται για ασθένειες όπως ο Σακχαρώδης διαβήτης, η αθηροσκλήρωση, καρδιαγγειακές ασθένειες και νευρολογικές διαταραχές. Επίσης, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, σχηματίζουν περισσότερες γλυκοτοξίνες συγκριτικά με υγιή άτομα, αφού το γλυκαιμικό τους προφίλ είναι διαταραγμένο.

Πώς μειώνουμε την κατανάλωση των γλυκοτοξινών;

Ψήσε σε χαμηλότερη θερμοκρασία και για περισσότερη ώρα

Προτίμησε το μαγείρεμα με νερό και ιδανικότερα στον ατμό και απέφυγε το τηγάνισμα

Μείωσε την κατανάλωση κρέατος και αύξησε την κατανάλωση ωμών λαχανικών και φρούτων

Απέφυγε τρόφιμα που είναι ξεροψημένα και καραμελοποιημένα

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ