Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

28/05/2020
465 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αγαπητέ Στάθη,

Αφού διάβασα το εξαιρετικά εύστοχο, κατά την ταπεινή μου γνώμη,  άρθρο σου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Το Βήμα της Κω" με τίτλο " ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΛΟΓΩ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ… ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ"  αποφάσισα να ανατρέξω στο αρχείο μου και να σου προωθήσω την συνημμένη επιστολή.

Πρόκειται για επιστολή μου, στις 22 Αυγούστου 2019, που απευθύνεται προς όλους τους βουλευτές Δωδεκανήσου με την οποία τους απέστειλα την πλήρη μελέτη σκοπιμότητας για την Ανέγερση Νέου Νοσοκομείου στο νησί μας.  Σε αυτήν προβλέπεται η ανέγερση Νέου Νοσοκομείου , δυναμικότητας  100 εσωτερικών οργανικών κλινών (95 νοσηλευτικών, 3 ΜΕΘ και 2 ΜΑΦ), σε χώρο εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Κω, που θα καλύψει τις υπηρεσίες υγείας του νησιού για τα επόμενα 50 έτη. Προτείνεται οι συνολικοί στεγασμένοι χώροι να είναι περίπου 11.400τμ,  με περιβάλλοντα χώρο που θα περιλαμβάνει 206 θέσεις στάθμευσης. Επιπλέον το νέο νοσοκομείο θα περιλαμβάνει 10 κλίνες στην ΜΤΝ και 4 κλίνες στην Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας.

Όπως είναι γνωστό την Μελέτη Σκοπιμότητας την παρέδωσα και στον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019. Από τότε ο Δήμαρχος Κω, πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, έχει προχωρήσει σε ουσιαστικά βήματα προς τον στόχο. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κω προχώρησε σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη χωροθέτηση του Νέου Νοσοκομείου στην Θέση "ΛΙΝΟΠΟΤΗΣ" ενώ με επιστολή του προς τον Αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια,  ο Δήμαρχος Κω δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Κω είναι διατεθειμένος να διαθέσει 1 εκ. € για την σύνταξη της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης της κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου καθώς και να διευκολύνει με κάθε τρόπο στην δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου. Ο Δήμος της Κω έχει ήδη κάνει ότι του αναλογεί και με το παραπάνω.

Αυτό που απομένει είναι η λήψη της απόφασης περί της σκοπιμότητας του έργου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να δοθεί το πράσινο φως στις  Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να εκκινήσουν  τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στην κατεύθυνση αυτή ο ρόλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι πολύ κρίσιμος όσων αφορά τη χρηματοδότηση τμημάτων του έργου αλλά κυρίως αναδεικνύοντας την  αναγκαιότητά του. Όλοι οι Βουλευτές του Νομού μπορούν και πρέπει να μεταφέρουν την θέληση του συνόλου των κατοίκων του νησιού μας, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το πιο κρίσιμο αναπτυξιακό έργο στο οποίο θα βασισθεί η κοινωνική ευημερία και η οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας αλλά και των γύρω νησιών.

Η πανδημία που συντάραξε τον πλανήτη, κλονίζει τα θεμέλια της τοπικής οικονομίας  και ανέδειξε την έλλειψη σε επενδύσεις στον τομέα της υγείας στο νησί μας τα τελευταία 40 χρόνια πρέπει να μας κάνει πιο απαιτητικούς, ιδιαίτερα όσων αφορά το αγαθό της δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι εμείς, οι πολίτες της Κω να παραμερίσουμε οποιαδήποτε διαφορά μας, και στο θέμα Ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου να είμαστε όλοι ενωμένοι.


Με Εκτίμηση

Νεκτάριος Γεωργαντής


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ