Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 13685 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΕΤΡΑ.

01/06/2020
77 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γούρλωσαν τα μάτια μου όταν άκουσα τον κ. Τσιόδρα να μας ανακοινώνει με περηφάνεια ότι θα είχαμε 13685 θανάτους αν δεν παίρναμε μέτρα. 

Κοίτα ρε από τι γλυτώσαμε. Κοίτα από τι μας έσωσε ο Κυριάκος (Μωυσής) Μητσοτάκης. 

Είπα ότι δεν είναι δυνατόν να μας εκτοξεύουν ότι τους έρθει και να το καταπίνουμε αμάσητο. Σκέφτομαι ότι η αλαζονεία την οποία δημιουργεί η εξουσία και η υπερπροβολή, μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους σε πρόβατα.

Τέτοια ακρίβεια; Ποιος είσαι μεγάλε, ο Θεός; Τι είπε ο αθεόφοβος και είναι και θεοσεβούμενος.

Αυτός ο αριθμός (13685) προέκειψε από τα τέλεια Μαθηματικά Μοντέλα που χρησιμοποιείς; Δεν ήξερες ότι πάντα τα Μαθηματικά Μοντέλα στο τέλος σου δίνουν ένα αριθμό που μπορεί να μην είναι ανακοινώσιμος; Τα Μαθηματικά Μοντέλα έχουν μια παραπλανητική ακρίβεια μια αβεβαιότητα (εσείς δε μας το λέγατε αυτό;). Είναι δυνατόν κύριε Τσιόδρα να μας λέτε στο Δελτίο Αναγγελίας θανάτων των 6.00 παρέα με το κ Χαρδαλιά, ότι θα πέθαιναν 13685 άνθρωποι. Μόνο όνομα, επώνυμο και ΑΦΜ των νεκρών δε μας είπατε. 

Αυτή η ανακοίνωση Τσιόδρα μου θύμισε μια άλλη ιστορία: Όταν το 2008 κατέρρευσαν τα CDO,με αποτέλεσμα την χρεοκοπία των τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, κάποια σαΐνια μαθηματικοί μηχανικοί/οικονομολόγοι, αριστούχοι του HARVARD, έβλεπαν την κατάρρευση και έλεγαν: Δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Βλέπω ένα φαινόμενο που με βάση τα Μαθηματικά Μοντέλα συμβαίνει μια (1) φορά στα δέκα (10) δισεκατομμύρια χρόνια. Τι είχε συμβεί; Απλά είχε γίνει λάθος. 

Συμπέρασμα: Χρήσιμα τα Μ. Μ, καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε αλλά δεν είναι τέλεια. Οι αριθμοί που μας δίνουν δεν είναι για να τους ανακοινώνουμε στην τηλεόραση, άσε που πολλές φορές κάνουν λάθη. Όχι τα Μαθηματικά Μοντέλα αλλά οι άνθρωποι που τα φτιάχνουν


Σωτήρης Μπουζιώτας

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ