Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σταϊκούρας: Άλλες 100 κατηγορίες επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης

24/03/2020
98 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Επεκτείνεται κατά 100 ΚΑΔ η περίμετρος των επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης από τον κορονοϊό. Στο 1,8 εκ. οι εργαζόμενοι που θα ευεργετηθούν.

Άλλες 100 κατηγορίες επιχειρήσεων θα προστεθούν σήμερα ή αύριο στις κατηγορίες των επιχειρήσεων που θα καλυφθούν από τα έτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατά των συνεπειών του κορονοϊού.

  Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ANT1. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο επανεξετάζει συνεχώς την κατάσταση και προσαρμόζεται ανάλογα. 

   Τόνισε ότι με τη διεύρυνση των κατηγοριών των επιχειρήσεων που υπάγονται στα μέτρα στήριξης κατά 100 ΚΑΔ θα καλύπτονται επιπλέον 400.000 πολίτες φτάνοντας συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια πολίτες σε παραγωγική ηλικία.

 Επικαλούμενος το  ECOFIN της Δευτέρας, τόνισε ότι πήρε αποφάσεις που δίνουν τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο στα κράτη μέλη να στηρίξουν τις οικονομίες τους. 

 Σημείωσε πάντως ότι η Ελλάδα δεν υπολείπεται σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά - αναλογικά - το κόστος των μέτρων στήριξης το οποίο όπως είπε είναι περίπου 2% του ΑΕΠ για όλες τις χώρες της ΕΕ .

 Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού των ηλεκτρονικών αποδείξεων από το 30% που έχει οριστεί λόγω της αναστολής ειτουργίας πολλών κατηγοριών εμπορικών καταστημάτων ο υπουργός οικονομικών είπε απλώς ότι στην παρούσα φάση το ΥΠΟΙΚ παρακολουθεί την πορεία των ηλεκτρονικών αγορών. 

 Τόνισε πάντως ότι ακριβώς λόγω των περιοριστικών μέτρων πολλές από τις συναλλαγές που κανονινκά θα γίνονταν με μετρητά γίνονται πλέον με πλαστικό χρημα ή εντελώς ηλεκτρονικά. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε ότι το ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλαγών θα εξεταστεί σε απώτερο χρόνο.

 Επίσης σε ό, τι αφορά το θέμα που είχε προκύψει με τις μεταχρονολογημένες επιταγές, ο κ.Σταϊκούρας υποσχέθηκε ότι θα δοθεί απάντηση μέσα στην εβδομάδα. 

news247.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ