Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Χιλιάδες εργαζόμενοι στο νευραλγικό κλάδο του τουρισμού μένουν μετέωροι και απροστάτευτοι από μια κυβέρνηση που αντί να προνοεί, κωλυσιεργεί»

01/07/2020
24 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε κοινή τους δήλωση ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γ. Φραγγίδης και ο Γραμματέας του τομέα τουρισμού Γ. Νικητιάδης αναφέρουν ότι :

Η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις οικογένειές τους, στην κρίσιμη αυτή φάση που πλήττεται το δικαίωμά τους στην επιβίωση, τους βάζει εμπόδια.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι σε εποχικά ξενοδοχεία που περίμεναν να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης, αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα καθώς η πλατφόρμα δεν άνοιξε. Από το Υπουργείο Εργασίας ενημερώθηκαν ότι θα ανοίξει τελικά στις 07/07/2020! Επισημαίνεται ότι αυτά τα 534€, που φυσικά δεν επαρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση, αφορούν στο μήνα Ιούνιο και παραπέμπονται έτσι για το τέλος Ιουλίου.

Επιπρόσθετα, κλειστή παραμένει και η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για το έκτακτο επίδομα ανεργίας των καλοκαιρινών μηνών, που θα άνοιγε στις 15/6, αφήνοντας μετέωρους τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση.

Τέλος, δε διασφαλίζονται οι εποχικά εργαζόμενοι ως προς την επαναπρόσληψή τους στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και στον Επισιτισμό, η οποία υπαγορεύεται ρητά ως υποχρεωτική από το Νόμο 1545/85 άρθρο 18 παρ.6.

Αναρωτιέται κανείς αν μπορούν να ζήσουν οικογένειες χωρίς εισόδημα και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν. Όσο προχωράμε, περιπτώσεις όπως η πρόσφατη λιποθυμία κοριτσιού από την πείνα στη Ρόδο, κόρης άνεργης εποχικά εργαζόμενης στον τουρισμό, δε θα αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Ο τουρισμός όμως είναι οι άνθρωποί του. Για να επιβιώσει και να ισχυροποιηθεί χρειάζεται να επιβιώσουν πρώτα εκείνοι.

 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Δικαιος 02/07 - 08:44
Ενεργος πολιτης
Ειναι για μενα τουλαχιστον γελοιο, να μιλουν για ηθικο πλεονεκτημα οι συναδελφοι και ως εκ τουτου συνεργατες των τσοχατζοπουλων των παπαντωνιου των βερεληδων των σμπωκων και των λοιπων λουλουδιων που ανθισαν την περιοδο του σημιτοπασοκ και χρεοκοπησαν και εριξαν τη χωρα στα βραχια. Μια παροιμια λεει: η σιωπη ειναι χρυσος!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ