Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΛΜΟ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΩ (φωτο-βίντεο)

28/05/2020
599 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γεμάτη παλμό (αλλά με μικρή σε συμμετοχή αν αναλογιστούμε τον τεράστιο αριθμό εργαζομένων στο Νησί που ξεπερνάει τις 6.000)  ήταν η σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων,  στην Πλ. Ελευθερίας,  με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Πρόεδρος κ. Ιωάννα Λάμπρου, στην ομιλία της κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις του και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Ανέφερε ότι το τουριστικό θαύμα της χώρας, όλα αυτά τα χρόνια στήθηκε πάνω  στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται για ακόμα μία φορά να πληρώσουν το "μάρμαρο".

"Τα μέτρα της Κυβέρνησης - είπε- μας οδηγούν στην πείνα και στην  εξαθλίωση. τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση ήρθαν για να εξασφαλίσουν ότι οι τσέπες των λίγων θα συνεχίσουν να γεμίζουν και για τους πολλούς, για εμάς και τις οικογένειες μας θα συνεχίζουν να μένουν άδειες. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε όλοι στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ , να παλέψουμε συλλογικά, για να υπερασπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα! Γιατί για εμάς , οι αγώνες δεν μπαίνουν σε αναστολή, τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα.  1 Ιούνη μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και ζητάμε:

  • Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.
  • Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία ως εποχιακοί, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την σχέση εργασίας. Η επαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, το αργότερο την 10η Ιουνίου.
  • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
  • Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα. 
  • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.. 
  • Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων. 
  • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τέστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Άμεση καταβολή 3μήνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσους εργάστηκαν στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία το 2019 ως εποχιακοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.
  • Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Πόλης με κατάληξη στο γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, όπου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο κ. Ντίνα Σβύνου και τις παρέδωσαν τα αιτήματά τους,

Στην συνάντησή τους, συμφώνησαν ότι διαφωνόύν, αφού η κ. Σβύνου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων, όπως ήταν άλλωστε και η απαίτηση των ξενοδόχων, αφού όπως είπε οι εργαζόμενοι είναι το σημαντικότερο κομμάτι του τουρισμού. Από την άλλη πλευρά, η κ. Λάμπρου τόνισε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης στηρίζουν καθαρά μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κ. Σβύνου δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι θα κάνουν τα πάντα έτσι ώστε να στηρίξουν τους εργαζόμενους και να προσλάβουν όσο περισσότερους, καλώντας όλους να δώσουν μαζί τον αγώνα για να επιβιώσουν από αυτή την δύσκολη σεζόν.

"'Εχει αποδειχθεί ότι στα δύσκολα έχουμε μάθει να δίνουμε τα χέρια και να βγαίνουμε νικητές"... αυτό είναι το μήνυμά μας στη συνάντηση με το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω και καλούμε όλους να λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, είπε κλείνοντας η κ. Σβύνου
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ