Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΙΟΥ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ» - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

01/07/2020
1664 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Την οριστική και αμετάκλητή απόφασή του να παραιτηθεί, μας κατέθεσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πυλίου κ. Θοδωρής Πάχος και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβούλιο. Η απόφαση αυτή είναι ομόφωνη απ’ όλα τα μέλη και όπως μας δήλωσαν, είναι μία δύσκολη απόφαση, όμως δεν υπάρχει… γυρισμός.

Είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις, που ενωμένα, όλα τα μέλη ενός Τοπικού Συμβουλίου, παραμέρισαν τις «πολιτικές» τους διαφορές, έβαλαν πάνω απ’ όλα το καλό της Κοινότητας σε βασικά ζητήματα (όπως το Μεταναστευτικό), είχαν ενιαία γραμμή όλο αυτό το διάστημα, παλεύοντας όμως, μόνοι τους, όπως μας τόνισαν με παράπονο.

Η κυριότερη αιτία της παραίτησής τους, είναι το Μεταναστευτικό, καθώς είχαν δηλώσει από την πρώτη ημέρα, ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η επέκταση του hot spot στο Πυλί (η οποία έχει δρομολογηθεί και είναι θέμα ημερών), θα παραιτηθούν.

Ωστόσο, τα προβλήματα, δεν είναι μόνο αυτά. Όλα τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου (ακόμα και αυτά που ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου) εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την «αδιαφορία» της Δημοτικής Αρχής, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα. Ένα από τα πολλά παραδείγματα, είναι ότι στις 18 Μαϊου προσελήφθησαν στο Δήμο 48 υπάλληλοι και ενώ η Κοινότητα Πυλίου έχει μόνο 2 υπαλλήλους στην καθαριότητα εδώ και 6 μήνες, δεν έστειλαν κανέναν για την ενίσχυσή της, παρά τις συνεχείς οχλήσεις.

Ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η στελέχωση της Γραμματείας της Κοινότητας, η οποία έχει απομείνει με μόνο έναν υπάλληλο που και αυτός ήταν εδώ και 5 μήνες σε άδεια άνευ αποδοχών.

Να σημειωθεί ότι στα χαρτιά, υπάρχουν 2 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, τους οποίους όμως τους είχαν μεταθέσει σε άλλες υπηρεσίες εκτός κοινότητας, αφήνοντας την σχεδόν χωρίς κανένα υπάλληλο.

Ο Πρόεδρος κ. Πάχος, τόνισε ότι το πιο εύκολο, ήταν να βάλει λουκέτο στην Κοινότητα, αφού ούτε προσωπικό υπάρχει, αλλά ούτε ενδιαφέρον από την Δημ. Αρχή, όμως ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη, αποφάσισαν να το παλέψουν και να τιμήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους, που τους εμπιστεύτηκαν στις πρόσφατες εκλογές. Όμως, παρά τις όποιες προσπάθειες, όλο αυτό το διάστημα, είδαν ότι τελικά δεν βρήκαν «ευήκοα ώτα» και γι’ αυτό η παραίτηση είναι πλέον… μονόδρομος.

Στην πιο σημαντική συνεδρίαση της Κοινότητας στις 28 Φεβρουαρίου, όπου θα συζητούσαν το θέμα του Μεταναστευτικού (για την συγκέντρωση και παράδοση των υπογραφών) ο Δήμαρχος έδωσε το παρών, όμως η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω μη απαρτίας.

Η συνεδρίαση αυτή επαναλήφθηκε στις 19 Μαϊου (καθυστέρησε λόγω κορωνοϊού), όμως ο Δήμαρχος δεν προσήλθε, στέλνοντας αντί αυτού την Αντιδήμαρχο κ. Βλάχου, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την σπουδαιότητα της συνεδρίασης αυτής.

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, μετά από όλα αυτά, στις 15 Ιουνίου, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο στο γραφείο του για να του παραδώσουν τις υπογραφές και τις ταυτότητές τους με την παραίτησή τους.

Σε εκείνη την συνάντηση, ο κ. Νικηταράς τους παροτρύνει για ακόμα μία φορά να παραμείνουν στη θέση τους και να μην παραιτηθούν, υποσχόμενος τους ότι την επόμενη ημέρα, θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό.

Όπως υπογράμμισαν, ακόμα περιμένουν τον Δήμαρχο να τους ενημερώσει και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού το ίδιο γεγονός, (να μην τους ενημερώνει παρά τις υποσχέσεις του) έχει επαναληφθεί αρκετές φορές, ενώ την ίδια ώρα ακούν συνεχώς τον Υπουργό κ. Μηταράκη να κάνει δηλώσεις για την επέκταση, έχοντας όπως λέει την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά του Δημάρχου.

Το μόνο που κέρδισαν από την συνάντησή τους με τον Δήμαρχο, ήταν να στείλει για μία-δύο μέρες κάποια συνεργεία του Δήμου για διάφορες ανάγκες του Χωριού και μετά από αυτό… τίποτα.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Πάχος μας αποκάλυψε ότι στην συνάντηση που είχαν κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη, στο γραφείο του Δημάρχου, είχε προτείνει στον Υπουργό, να φύγει η δομή από το Πυλί και να γίνει σε ένα άλλο νησί, π.χ. την Ψέριμο (σε σημείο όπου δεν κατοικείται). Ο κ. Μηταράκης, έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο αυτό, καλώντας τον Δήμαρχο να εξετάσουν την πρόταση αυτή, όμως ο Δήμαρχος δεν έθεσε ποτέ επίσημα θέμα αλλαγής του hot spot.

Επίσης, μας ανέφερε, ότι ο Υπουργός, θέλοντας να «πείσει» τον κ. Πάχο να δεχτεί την επέκταση του hot spot, του κάλεσε να του πει τι έργα θέλει να γίνουν στο Χωριό και εκείνος θα τα προχωρήσει άμεσα. Η απάντηση του Προέδρου, ήταν ότι το μοναδικό που θέλουν, είναι να μην προχωρήσει η επέκταση του hot spot και σε λίγο καιρό να κλείσει οριστικά.

Κλείνοντας, μας επισήμαναν για ακόμα μία φορά την πικρία τους για την στάση της Δημ. Αρχής, ελπίζοντας ότι με την παραίτησή τους, ίσως να «ταρακουνηθούν» λίγο και να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον για το χωριό, στηρίζοντας περισσότερο το επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Την απόφαση της παραίτησης, το Κοινοτικό Συμβούλιο την πήρε και την ψήφισε ομόφωνα και στην τελευταία συνεδρίαση του Σ/λιου πριν από λίγες μέρες και πλέον είναι θέμα ημερών να πραγματοποιηθεί και τυπικά…

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ 02/07 - 10:19
ΤΟ ΧΟΤΣΠΟΤ
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΟΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ. ΑΛΛΑ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ Ι ΕΒΑΛΕ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ. ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
Αληθεια είναι Γιώργο οτι ζειςς σε άλλον κοσμοαλλού σε αλλο νησί! ζεις αλλού!Σε άλλ
Αληθεια είναι Γιώργο οτι ζειςς σε άλλον κοσμοαλλού σε αλλο νησί! ζεις αλλού!Σε άλλ 02/07 - 01:15
Γιωργο σε γένους θηλυκού!
Λεγε αλήθειες!!!!Μην ρίχνεις λάσπη στο τοπικό, Για να καλύψεις τις βλακιες Που εκανε το αφεντικό σου,ξέρεις οτι καταλαβαμε Ποια είσαι, με τα κίτρινα που λέει και το τραγούδι!
Σουλης
Σουλης 01/07 - 22:49
Απορια
Εσύ για να τα γράφεις αυτά θα στα έχουν πει κάποιοι που είμαι μέσα στα πράγματα και σίγουρα δεν αναπαράγεις λόγια καφενείου. Γιατί δεν μας λες και το επώνυμο σου;
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ 01/07 - 19:23
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΟΤΙ ΓΙΝΑΝ 6 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ