Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

12/09/2020
1698 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ιδιαίτερα ικανοποιητικές ήταν οι φετινές επιδόσεις των μαθητών μας στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι μαθητές, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα είναι πια φοιτητές, μιλούν στο «ΒτΚ» για την «δοκιμασία» αυτή, τα μυστικά της επιτυχίας τους αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Στην μάχη που λέγεται ζωή δεν έχει σημασία η επιτυχία ή η αποτυχία, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παλεύεις και να προσπαθείς χωρίς να σταματάς και χωρίς να εγκαταλείπεις.

* Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την συγκέντρωση των  αποτελεσμάτων, ήταν και φέτος  ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς λόγω  της νέας νομοθεσίας που εφαρμόζει για δεύτερη χρονιά, το Υπ. Παιδείας, κανένας δεν έδωσε αναλυτικά στοιχεία.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους μαθητές που ίσως είχαν αντίστοιχες ή και καλύτερες ακόμα επιδόσεις από τα παιδιά που μπορέσαμε να εντοπίσουμε, δεν περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ.
 Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παιδιά που έδωσαν αυτό τον αγώνα και μπήκαν σε αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι άξιοι επαίνων και  συγχαρητηρίων. Μπροστά τους ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος ευκαιριών και δημιουργικών αναζητήσεωνΚΩΝ/ΝΟΣ ΗΛΙΟΣ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΜΕ «ΜΑΓΕΨΕ» Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ


Ο Κων/νος Ήλιος μαθητής του 2ου Λυκείου Κω, συγκέντρωσε 17.400 μόρια και κατάφερε να μπει στο Τμήμα Οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος του ήταν μια Σχολή Ψυχολογίας ή Νομικής, ωστόσο ένα ταξίδι στην αδελφή του, που σπουδάζει Μοριακή Βιολογία, τον έκανε να αλλάξει πλήρως «κατεύθυνση».

Όπως μας είπε εντυπωσιάστηκε πολύ από τον χώρο της ιατρικής επιστήμης, τον βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, προβληματίστηκε και έτσι αποφάσισε να τον ακολουθήσει για να τον εξερευνήσει.

Θεωρεί ότι κάποιος δεν μπορεί να πετύχει την εισαγωγή του σε υψηλόβαθμες σχολές χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, καθώς το σύστημα που επικρατεί στην χώρα μας και στα σχολεία και του δίνει την δυνατότητα αυτή. 

Ευχαρίστησε τους καθηγητές του στο σχολείο, που τον βοήθησαν μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ παραδέχεται ότι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα, καθώς δεν έιχε σωστή οργάνωση στο διάβασμά του και γι’ αυτό ήταν πολύ αγχωμένος. Στον ελεύθερό του χρόνο, κυρίως τα Σαββατοκύριακα του άρεσε να διαβάζει τεχνολογία.

Να σημειώσουμε ότι το 2017, ο Κωνσταντίνος είχε βραβευθεί στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό με το έργο του «Ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα" κερδίζοντας το Γ’ βραβείο.ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ (ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ)

ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ «ΣΤΟΧΟ»Ο Θεοδόσης Καπλανίδης, μαθητής του 2ου Λυκείου Κω, της Θετικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 17.125 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Είναι απόλυτα ικανοποιημένος, αφού από τότε που αποφάσισε να δώσει πανελλήνιες, είχε ως σκοπό να περάσει στο συγκεκριμένο τμήμα. Τα μαθήματα που τον δυσκόλεψαν ήταν η Χημεία και η Έκθεση, ενώ ο ίδιος διάβαζε περίπου 5-6 ώρες της ημέρα και τον ελεύθερό του χρόνο, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, συνήθιζε να ξεκουράζεται. Η βοήθεια του φροντιστηρίου για να επιτευχθεί ο στόχος, όπως μας λέει, ήταν καθοριστική, εκτιμώντας ότι είναι απίθανο να γράψει κάποιος πολύ καλά, χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου.

Συστήνει στους νέους υποψήφιους να διαβάζουν πολύ, να κάνουν συνεχείς επαναλήψεις και να έχουν πίστη και προσήλωση στον στόχο τους.ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝ/ΠΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ)

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο Χρήστος Βρεττός, μαθητής του Ιπποκρατείου Λυκείου, συγκέντρωσε 15.600 μόρια και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία του στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Όπως μας λέει, ήταν η πρώτη του επιλογή και επέλεξε το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί του δίνει την δυνατότητα να ασχοληθεί με πολλούς τομείς (λογιστικά, τουριστικά, marketing κ.α.).

Τα φετινά θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας με το μάθημα που τον δυσκόλεψε περισσότερο να είναι αυτό τη Έκθεσης. Θεωρεί πολύ σημαντική την βοήθεια του φροντιστηρίου και στον ελεύθερο χρόνο που είχε, του άρεσε να πηγαίνει βόλτες με τους φίλους του και να παίζει μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Ως μυστικά της «επιτυχίας» για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις είναι ο σωστός προγραμματισμός, το σταθερό διάβασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να μην έχουν άγχος οι υποψήφιοι.ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ (ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ)

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ…Ο Θανάσης Χρυσούλας, μαθητής του Ιπποκρατείου Λυκείου (14.600 μόρια), μπορεί να καθυστέρησε λίγο, ωστόσο κατάφερε και υλοποίησε το όνειρό του, που ήταν να περάσει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού. Φέτος ήταν η δεύτερη φορά που έδωσε πανελλήνιες, καθώς η περσινή του επιτυχία στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, δεν ήταν αυτό που ήθελε, με αποτέλεσμα να δώσει και φέτος Πανελλήνιες, όπου και τελικά, δικαιώθηκαν οι κόποι του.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, του φάνηκαν βατά, με το Μάθημα της Χημείας να είναι αυτό που τον δυσκόλεψε περισσότερο. Πήγαινε φροντιστήριο και τον βοήθησε πολύ, επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο, να γράψε κάποιος πολύ καλά χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Λόγω του ότι δεν πήγαινε σχολείο (απλά έδωσε στο τέλος εξετάσεις), είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή του και συνήθιζε να γυμνάζεται.

Επέλεξε την συγκεκριμένη σχολή, που ήταν και όνειρο ζωής, όπως μας είπε, γιατί του αρέσει η πειθαρχία και πιστεύει ότι ταιριάζει με τις στρατιωτικές σχολές.

Ως μυστικά της επιτυχίας, θεωρεί την ηρεμία, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κάτι που όπως παραδέχτηκε, δεν είχε ο ίδιος την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να περάσει στην πρώτη του επιλογή, ωστόσο φέτος είχε την ηρεμία αυτή και έτσι πέτυχε τον στόχο του.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ