Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γκρέτα : Είναι πιθανό να είμαι θετική στον κορονοϊό - Δεν μπορώ να εξεταστώ

24/03/2020
133 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ με μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανακοίνωσε ότι εδώ και δύο εβδομάδες που έχει απομονωθεί μακριά από τους δικούς της σε ένα διαμέρισμα στη Σουηδία, παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού.

 «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες μένω μέσα. Όταν επέστρεψα από το ταξίδι μου στην Κεντρική Ευρώπη απομόνωσα τον εαυτό μου (σε ένα δανεισμένο διαμέρισμα μακριά από τη μητέρα και την αδελφή μου), καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του COVID-19 (στη Γερμανία για παράδειγμα) ήταν παρόμοιος με τον αριθμό που είχε αρχικά η Ιταλία. Πριν από περίπου 10 ημέρες άρχισα να παρουσιάζω συμπτώματα ίδια με αυτά που εμφάνισε ο πατέρας μου - που ταξίδευε μαζί μου από τις Βρυξέλλες. Αισθανόμουν κούραση, είχα κρυάδες, πόνο στο λαιμό και βήχα. Ο μπαμπάς μου είχε τα ίδια συμπτώματα, αλλά σε πολύ πιο έντονο βαθμό και με πυρετό» έγραψε η Τούνγμπεργκ και διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει τεστ για να διαπιστώσει εάν είναι θετική στον κορονοϊό.

   «Στη Σουηδία δεν μπορεί κανείς να κάνει το τεστ το COVID-19 παρά μόνο αν χρήζει ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας. Συνίστατα ο καθένας που αισθάνεται άρρωστος να μένει σπίτι του απομονωμένος. (Επομένως) δεν έχω κάνει το τεστ για τον COVID-19, αλλά είναι πολύ πιθανό να είμαι θετική, δεδομένων των συμπτωμάτων και περιστάσεων» τόνισε.

 «Τώρα έχω ανακάμψει βασικά, αλλά η ουσία είναι ότι εγώ σχεδόν δεν αισθάνθηκα ότι είμαι άρρωστη. Το τελευταίο κρύωμα που πέρασα ήταν πολύ χειρότερο από αυτό! Αν δεν υπήρχε κάποιος άλλος που είχε τον ιό, ίσως να μην υποψιαζόμουν τίποτα. Θα πίστευα ότι αισθάνθηκα ασυνήθιστα κουρασμένη και είχα έναν απλό βήχα. Και αυτό τον καθιστά πολύ πιο επικίνδυνο (τον κορονοϊό). Πολλοί (ιδιαίτερα νέοι) ενδέχεται να μην παρατηρήσουν καθόλου συμπτώματα ή πολύ ήπια συμπτώματα. Δεν θα γνωρίζουν επομένως ότι έχουν τον ιό και μπορούν να τον μεταδώσουν σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εμείς που δεν ανήκουμε στις ευπαθείς όμαδες φέρουμε τεράστια ευθύνη. Οι πράξεις μας μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς άλλους. Λάβετέ το υπόψη αυτό, ακολουθήστε τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και των τοπικών σας αρχών και μείνετε σπίτι για να επιβραδύνετε τη διασπορά του ιού. Και να θυμάστε πάντα να φροντίζετε ο ένας τον άλλο και να βοηθάτε όσους έχουν ανάγκη.» συνέχισε.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ