Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κορωνοϊός: Μόνο έτσι πρέπει να πλένεις τη μάσκα

05/08/2020
162 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι μάσκες είναι το πιο σημαντικό μέσο επιβράδυνσης της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, σε συνδυασμό φυσικά με άλλες προληπτικές ενέργειες, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή απολυμαντικό και η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Η μάσκα προσώπου που φοράμε ενάντια στον κορωνοϊό πρέπει να πλένεται μετά από κάθε χρήση. Είναι σημαντικό να βγάζετε πάντα σωστά τη μάσκα και να πλένετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό ή το άγγιγμα μιας χρησιμοποιημένης μάσκας.

Στο πλυντήριο
Μπορείτε να βάλετε την υφασμάτινη μάσκα σας με τα κανονικά ρούχα στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων που έχετε, αλλά φροντίστε να βάλετε τη μάσκα σε μια πλύση με όσο το δυνατόν υψηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας νερού (συνήθως σε πρόγραμμα για λευκά).

Στο χέρι
Προετοιμάστε ένα διάλυμα χλωρίνης αναμειγνύοντας 4 κουταλάκια του γλυκού οικιακή χλωρίνη ανά λίτρο νερού σε θερμοκρασία δωματίου.
Ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε εάν η χλωρίνη σας προορίζεται (και) για απολύμανση. Ορισμένα προϊόντα χλωρίνης, όπως αυτά που έχουν σχεδιαστεί για ασφαλή χρήση σε χρωματιστά ρούχα, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για απολύμανση. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η χλωρίνη δεν έχει περάσει από την ημερομηνία λήξης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αναμιγνύετε ποτέ οικιακή χλωρίνη με αμμωνία ή άλλο καθαριστικό! Μουλιάστε την μάσκα στο διάλυμα για 5 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με νερό. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα έχει στεγνώσει πλήρως προτού την ξαναφορέσετε!

Πώς να στεγνώσετε τη μάσκα
Στο στεγνωτήριο

Χρησιμοποιήστε την υψηλότερη θερμοκρασία και αφήστε την στο στεγνωτήριο μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Στον αέρα
Απλώστε τη μάσκα και αφήστε την να στεγνώσει εντελώς. Εάν είναι εφικτό, κρεμάστε την κάπου ώστε να την χτυπάει άμεσα το ηλιακό φως.
Πηγή: iatropedia.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ