Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

H μάχη με τα κύματα του σκάφους που έσπευσε για να διασώσει τον 29χρονο πιλότο του F-16 (vid)

21/03/2024
254 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η διάσωση του 29χρονου πιλότου του F-16 Block 52+ το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της νήσου Ψαθούρα.

Ο χειριστής πρόλαβε να εγκαταλείψει το μαχητικό, χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα, ωστόσο πάλευε για περίπου μιάμιση ώρα με τα κύματα μέχρι να τον περισυλλέξει ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ενδεικτικό των καιρικών συνθηκών είναι ένα βίντεο που δείχνει ένα από τα σκάφη τα οποία συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του υποσμηναγού. Ο καπετάνιος του "Εμμάνουελ Μπρόνερ" της οργάνωσης Sea Shepherd έλαβε σήμα από το Λιμενικό και έσπευσε σε βοήθεια.

"Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες παλεύουμε με τα κύματα" ακούγεται να λέει ο καπετάνιος του σκάφους.



"Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώση του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκαφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές" ενημέρωσε στη συνέχεια η οργάνωση Sea Shepherd, με ανάρτησή της στο Facebook.

Ήταν 90 λεπτά στο νερό

Όπως ανέφερε ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, ο 29χρονος χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52 κατέπεσε στις 13:29 και περισυνελλέγη στις 15:02 από ελικόπτερο Super Puma, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο νερό για 1,5 ώρα.

Αυτό που έσωσε τη ζωή του πιλότου ήταν ότι ακολούθησε πιστά τις οδηγίες. Αρχικά τοποθέτησε το κάθισμα στη σωστή θέση για την εκτίναξη, ακολούθως με μεγάλη ψυχραιμία- κι ενώ ο χρόνος μετράει ανάποδα φυσικά- ενεργοποίησε το σύστημα με το οποίο αφαιρείται ο θόλος του αεροσκάφου και μετά πάτησε το κουμπί για την εκτόξευση.

Μετά ενεργοποιήθηκε και το αλεξίπτωτο και σε λίγα λεπτά ο πιλότος ήταν στην θάλασσα μεν αλλά σώος και αβλαβής. Σημειώνεται ότι ο πιλότος περίμενε 1,5 ώρα για να φθάσουν τα συνεργεία διάσωσης γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, αλλά ήταν πάνω σε σωσίβια λέμβο που περιλαμβάνεται στο κιτ επιβίωσης των πιλότων που έχουν χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης. Ακόμα φαίνεται ότι ο πιλότος είχε κατά διαστήματα επικοινωνία και με τα σωστικά συνεργεία.

Ο 29χρονος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ