Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεγάλο Σάββατο: «Τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδι» – Το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας

04/05/2024
111 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Στην Ελλάδα οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, αμέσως μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», θεωρούνται κάτι σαν άτυπη «παράδοση». Σε ορισμένες ενορίες γίνεται πραγματικός «πόλεμος».

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται – πολλοί εξ αυτών ακρωτηριάζονται – ενώ κάποιες χρονιές έχουμε και θανάτου. Η «παράδοση» αυτή είναι φονική και καταβάλλεται προσπάθεια να σταματήσει.

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία έχει κατασχέσει πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου και έχει προβεί σε 100 συλλήψεις.

Σε βίντεο, που ανήρτησε στα social media εξηγεί πως τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι, αλλά κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας.

Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, «το τελευταίο διάστημα έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου, ενώ έχουν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα».

«Καλή Ανάσταση σε όλους με ασφάλεια» καταλήγει το βίντεο της ΕΛΑΣ.




Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 04/05 - 19:44
Κοινωνία
Πολύ σωστά την δεκαετία του 80 στην Κάλυμνο έγινε ένα φοβερό ατύχημα όσοι το θυμούνται. ξέφυγε ένας δυναμίτης έπεσε σε τσουβάλια με πυρίτιδα και σκοτώθηκαν επιτόπου επτά νέοι άνθρωποι. Όσοι το θυμούνται ας το επιβεβαιώσουν με πολλές λεπτομέρειες. Πολύ σωστή η κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ