Σοβαρές αναταράξεις προκαλούν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα πρόσφατα δημοσιεύματα της «Ζούγκλας» που κάνουν λόγο για διώξεις αστυνομικών και παρασκηνιακές κινήσεις ελέγχου κομβικών θέσεων διοίκησης σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για το σύνολο των καταγγελλόμενων.
Σημειώνεται πως στο επίκεντρο των καταγγελιών που παρουσίασε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα βρέθηκε ανώτατος αξιωματικός, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Προσωπικού και πλέον προΐσταται της ίδιας υπηρεσίας από ανώτερη θέση.
Μάλιστα ο εν λόγω αξιωματικός έχει μακρά πορεία στο Αρχηγείο, καθώς υπηρέτησε στη συγκεκριμένη υπηρεσία από τον βαθμό του Υπαστυνόμου.
Συνάδελφοί του αποδίδουν σε αυτόν καθοριστικό ρόλο ακόμη και σε περιόδους έντονης εσωστρέφειας για το Σώμα, κάνοντας αναφορές σε πρακτικές που συνδέθηκαν με παλαιότερες εσωτερικές ισορροπίες.
Την υπόθεση έχει ήδη αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Οι συνομιλίες αυτές προέρχονται από νόμιμη τηλεφωνική παρακολούθηση στο πλαίσιο ερευνών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και καταδεικνύουν μεθοδεύσεις μεταθέσεων που χαρακτηρίζονται ως στοχευμένες και εξοντωτικές.
Μετά την παρέμβαση του υπουργού, είναι προφανές πως η υπόθεση εισέρχεται πλέον σε νέα φάση, καθώς η έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να ρίξει φως στις καταγγελίες.
zougla.gr