Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε θέσεις μάχης τα κόμματα για τις ευρωεκλογές – Εντείνουν τις περιοδείες τους στα Δωδεκάνησα

09/05/2024
48 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Προεκλογική ταχύτητα ανεβάζουν τα κόμματα με επισκέψεις, περιοδείες και συνεντεύξεις ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Απομένει ένας μήνας ακριβώς από σήμερα μέχρι και την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην τελική ευθεία, κορυφώνονται μέρα με την ημέρα οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, υποψηφίων ευρωβουλευτών, μελών της κυβέρνησης από πλευράς Νέας Δημοκρατίας (υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων, στελεχών πρώτης γραμμής) και αντίστοιχα βουλευτών και πρωτοκλασάτων στελεχών των υπολοίπων κομμάτων στη μάχη των ευρωψηφοδελτίων.


Από τη Ρόδο ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα ο Κ. Μητσοτάκης
Στο φουλ δουλεύουν οι «μηχανές» στο γαλάζιο στρατόπεδο για να κρατήσει το κυβερνών κόμμα τα ποσοστά που πέτυχε και στις προηγούμενες ευρωεκλογές, στο 33%. Από τη Ρόδο και την Τήλο άλλωστε ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα για τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν έναν μήνα, στις 8 Απριλίου, συνομιλώντας με τους πολίτες και στα δύο νησιά. Στη Ρόδο μίλησε και σε πεζόδρομο στο Μανδράκι στο «γαλάζιο» ακροατήριο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί και πάλι τα Δωδεκάνησα πριν το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, με το ενδεχόμενο να περιοδεύσει στην πρωτεύουσα του νομού, τη Ρόδο, αλλά και άλλα νησιά και να προβεί σε σημαντικές εξαγγελίες από την περιοχή μας.
Όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί, για ένα κύκλο περιοδειών στις 13 Περιφέρειες της χώρας ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν συσπείρωση της εκλογικής βάσης και την αποτροπή της χαλαρής ψήφου, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.
Ο ίδιος αναμένεται να δώσει έμφαση στη θετική ατζέντα της κυβέρνησης που εγγυάται, όπως αναφέρει, τη συνέχεια και τη σταθερότητα.
Ως διλήμματα των ευρωκλογών προτάσσονται τα εξής:
Συνέχεια στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων ή καθήλωση
Συνέχεια στην πολιτική εθνικής σιγουριάς ή πειράματα
Ποια πολιτική δύναμη θα ενδυναμώσει τις ελληνικές διεκδικήσεις στην Ευρωβουλή.


Εκκρεμεί περιοδεία  Κασσελάκη σε Ρόδο,  Καστελλόριζο, Σύμη
Μέσα στον Μάιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί τη Ρόδο, το Καστελλόριζο και τη Σύμη, νησιά στα οποία δεν κατάφερε να «προσεγγίσει» κατά τη «ναυτική περιοδεία του» με σκάφος, την τελευταία εβδομάδα του Απρίλη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
Η 20ήμερη περιοδεία του κ. Κασσελάκη στα νησιά του Αιγαίου περιορίσθηκε στα Δωδεκάνησα στην Αστυπάλαια, την Κω, την Κάλυμνο, την Λερο, την Πάτμο και τη Νίσυρο, έχοντας δίπλα του τον στενό συνεργάτη του, τομεάρχη Άμυνας του κόμματος, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, σε όλα τα νησιά είχε επαφή με τους κατοίκους ενημερώθηκε και ανέδειξε τα προβλήματά τους και πρόβαλε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι διεκδικεί την πρωτιά, ενώ ο στόχος, όπως έχει αναφέρει, είναι η μεγάλη ανατροπή. «Υπάρχει πολύ καλή περίπτωση να ξεπεράσουμε το 20%», όπως είπε.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», είπε ότι το κόμμα δεν θα πέσει κάτω από 17%.
Τον δικό τους παράλληλο αγώνα δίνουν και οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών βρίσκονται σε συνεχόμενες περιοδείες στην επικράτεια, ενώ πραγματοποιούν και ομιλίες σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.


Στα πλάνα περιοδεία και του Νίκου Ανδρουλάκη στη Ρόδο
Πιθανότατα μέσα στον μήνα να επισκεφθεί τη Ρόδο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί ακριβής ημερομηνία. Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε προεκλογικά και στις εθνικές εκλογές του 2023 τη Ρόδο.
Αύριο, Παρασκευή, θα βρίσκεται στη Ρόδο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας όπου θα παραστεί στη βράβευση του δημοσιογράφου Γιώργου Ζαχαριάδη, από τον Δήμο Ρόδου.
Επίσης, την προσεχή Κυριακή, στο Plaza στις 11 το πρωί, θα κάνει την ομιλία του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου.


Σε Κάλυμνο και Ρόδο ο Ανδρέας Λοβέρδος
Την Κάλυμνο και τη Ρόδο επισκέφθηκε με πολυήμερη παραμονή από την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου έως και προχθές Λαμπρή Τετάρτη ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος των «Δημοκρατών», Ανδρέας Λοβέρδος, «οργώνοντας» την πρωτεύουσα του νομού με αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές στον προεκλογικό του αγώνα, αφού ο ίδιος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας στο νησί εδώ και χρόνια.
Από την Κάλυμνο, ο κ. Λοβέρδος δήλωνε προ ημερών στο μήνυμά του ενόψει και των Ευρωεκλογών: «Εδώ αισθάνεσαι Έλληνας και από εδώ σκέφτεσαι καλύτερα για την Ευρώπη ως Έλληνας. Εμείς το λέμε, είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και αυτό μπορείς να το σκεφτείς από εδώ», εκφράζοντας, μάλιστα, την ελπίδα πως το κόμμα του θα πιάσει πάνω από 3%.


Πολυήμερη παραμονή  Ν. Δένδια  στα Δωδεκάνησα
Στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης και στα νησιά Κω, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμο, Καλόλιμνο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Κυριακή του Πάσχα, επισκεπτόμενος επιτηρητικά φυλάκια για ανταλλαγή ευχών για το Πάσχα με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάττουν Θερμοπύλες στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου για την ακεραιότητα της πατρίδας μας, είχε συναντήσεις με δημάρχους των νησιών, αλλά με δεκάδες πολίτες στις επαφές που είχε όλες αυτές τις ημέρες.


Στη Ρόδο Κουτσουπιά και Τσουκαλάς
Στη Ρόδο βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο, Τρίτη και Τετάρτη 7-8 Μαΐου, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές, η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά (δικηγόρος σε Αθήνα και Βρυξέλλες για ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης, φαρμακευτικού δικαίου και ιατροτεχνολογικών προϊόντων) από τη Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Τσουκαλάς (εργατολόγος) από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Ο δεύτερος παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και είχε σειρά επαφών με πολίτες και φορείς του νησιού και πραγματοποίησε ομιλία για τα θέματα σε καυτά ζητήματα.
Τις ερχόμενες μέρες αναμένεται επίσης στη Ρόδο, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος.


Οι «γαλάζιοι»  υποψήφιοι περιοδεύουν στα Δωδεκάνησα
Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, χρυσή ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου προγραμματίζει να επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα και ειδικότερα τη Ρόδο την τελευταία εβδομάδα του μήνα, με πιθανότερες ημερομηνίες 24 ή 25 Μαΐου.
Ο Γιώργος Αυτιάς, δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής προγραμματίζει να επισκεφθεί τη Ρόδο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, δημοσιογράφος και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε πρόσφατα στα Δωδεκάνησα για δύο μέρες στις 29 και 30 Απριλίου, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας, σε Ρόδο και Κω.
Στη Ρόδο βρέθηκε για περιοδεία και ο ευρωβουλευτής κι εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στις 27 Απριλίου, όπου είχε ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες.
Πριν από μερικές ημέρες (20 Απριλίου) επισκέφθηκε περιοχές της Νότιας Ρόδου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χρυσός ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος διατηρεί μακροχρόνιες φιλίες στο νησί της Ρόδου.
Στις 12 Απριλίου περιόδευσε στη Ρόδο και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ μία ημέρα νωρίτερα προηγήθηκε επίσκεψή του στην Κω, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και πολίτες.


dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανύπαρκτη Ευρώπη
Ανύπαρκτη Ευρώπη 09/05 - 13:31
Πολιτική
Σε μια παραπαίουσα οικονομικά Ευρώπη σε μια παρακμαζουσα ευρωπαϊκή κοινωνία από μια ομάδα βολεμενων βουλευτών που τρέφονται σαν κηφήνες με παχυλούς μισθούς και προνόμια που μας ενέπλεξε στον ρωσο ουκρακνικο πόλεμο και στο μεσανατολικό που δεν μπορεί να λύσει τα χρόνια προβλήματα της Κύπρου τι προσφέρει το ευρωκοινοβούλιο και ποιος το λογαριάζει . Μόνο να επιβάλει νόμους αφυσικούς και παράλογους και να στηρίζει τους μετανάστες που κάνουν ειρηνική κατάκτηση στις ευρωπαικες χώρες

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ