Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ;

24/08/2020
296 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Είναι προφανές ότι η καλή διατροφή συνδέεται με την υγεία. Η αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών ενός ατόμου είναι μια διαδικασία συνέντευξης που μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις. Δύο καινούριες μελέτες έδειξαν τη σχέση της καλής διατροφής με μεταβολίτες των ούρων. Δημιούργησαν ένα τεστ που δείχνει το διατροφικό αποτύπωμα κάποιου.

Οι μεταβολίτες είναι μόρια που παράγει το σώμα κατά τον κυτταρικό καταβολισμό και μερικοί είναι μετρήσιμοι στα ούρα του ανθρώπου.

 Στην πρώτη μελέτη οι ερευνητές εντόπισαν σχέσεις μεταξύ 46 διαφορετικών μεταβολιτών και τροφίμων. Hσύνδεση αυτή αφορούσε την πέψη του αλκοόλ, των εσπεριδοειδών, τη φρουκτόζης, τη γλυκόζη, το κόκκινο κρέας και άλλων πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης όπως το κοτόπουλο. Μικροθρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη C επίσης παρουσίασαν σχέση με τους μεταβολίτες.

Στη δεύτερη μελέτη ζητήθηκε από τους εθελοντές να ακολουθήσουν 4 τύπους διατροφές (πολύ υγιεινή έως πολύ ανθυγιεινή), βάση των προτύπων που ορίζονται από τον Π.Ο.Υ, και μετρήθηκαν και σε αυτούς οι μεταβολίτες στα ούρα. Όσο πιο υγιεινά τρεφόταν κάποιος τόσο υψηλότερο σκορ είχε στους μεταβολίτες. Αυτοί που είχαν υψηλό σκορ είχαν υψηλότερο βασικό μεταβολισμό και λιγότερο σάκχαρο αίματος.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η καταγραφή διατροφικών συνηθειών θα παρέχει εξατομικευμένα αποτελέσματα και κατ’ αυτό τον τρόπο ίσως μπορούμε να αποφύγουμε μη μεταδιδόμενες ασθένειες.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ