Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κατέταξαν την Ρόδο και την Κω σε χαμηλή βαθμίδα ασφαλείας! Aνήσυχοι οι τουριστικοί φορείς

23/05/2020
2274 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Εντονα θορυβημένοι είναι οι τοπικοί φορείς από την κατηγοριοποίηση των προορισμών σε «ασφαλείς» και «λιγότερο ασφαλείς». Όπως προκύπτει από το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού τόσο η Ρόδος όσο και η Κως, κατατάσσονται στην δεύτερη κατηγορία μέτριου κινδύνου με βασικό γνώμονα την προσβασιμότητα σε υποδομές υγείας. Όπως σημειώνουν παράγοντες του τουρισμού, αυτή η κατάταξη στη χαμηλότερη βαθμίδα ασφαλείας, αναπόφευκτα θα λειτουργήσει αρνητικά ως προς την προσέλκυση επισκεπτών.
 Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος δηλώνει ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και να διορθωθεί η κατάταξη της Ρόδου. Διαφορετικά θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.
 «Θεωρούμε ότι είναι άδικη αυτή η ταξινόμηση για τη Ρόδο στην κατηγορία 2 και θα έχει επίπτωση στην τουριστική δραστηριότητα. Ευελπιστούμε ότι θα εξετάσουν εκ νέου τα δεδομένα και ότι θα γίνει αντιληπτό πώς πρόκειται για εσφαλμένη εκτίμηση. Η Ρόδος θα πρέπει να καταταχθεί στην πρώτη κατηγορία ασφαλείας. Είναι αναγκαία η διόρθωση αυτή για την οικονομία του νησιού, για τα ξενοδοχεία και τους ανθρώπους. Εάν θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες υγειονομικής φύσεως παρεμβάσεις, να γίνουν ώστε να βρεθεί ο προορισμός στην πρώτη κατηγορία ασφαλείας», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.
 Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του ΙΤΕΠ, κα Ντίνα Σβύνου, επισημαίνει ότι τη στιγμή που οι επισκέπτες θα φθάνουν στον προορισμό των διακοπών τους χωρίς υγειονομικά πιστοποιητικά, ταξιδεύοντας με αεροπλάνο, όπου δεν προβλέπεται να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των επιβατών, όλη η αυστηρότητα στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας εξαντλείται στους ταξιδιωτικούς προορισμούς και στις τουριστικές επιχειρήσεις. Η κατάταξη της Κω, όπως επίσης της Ρόδου, στο χαμηλότερο επίπεδο ασφαλείας, θα επηρεάσει αρνητικά τους εν δυνάμει επισκέπτες σύμφωνα με την κυρία Σβύνου, η οποία δήλωσε αναλυτικότερα τα εξής:
 «Η κατηγοριοποίηση αυτή και η κατάταξη τόσο της Κω όσο και της Ρόδου στο δεύτερο (μέτριο) επίπεδο κινδύνου, πολύ φοβόμαστε ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους επισκέπτες. Οι προορισμοί αξιολογούνται σύμφωνα με την προσβασιμότητα σε υποδομές υγείας, εάν διαθέτουν νοσοκομεία αναφοράς για περιστατικά Covid κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή, θεωρείται ασφαλές να ταξιδεύουν οι τουρίστες χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό, χωρίς να γίνονται τεστ στη χώρα προέλευσης τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, έρχεται σε αντίφαση ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύει για να φτάσει στον προορισμό των διακοπών του ο επισκέπτης με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόσει ο ίδιος ο προορισμός.
 Ενώ δεν θα ελέγχονται πριν έρθουν οι τουρίστες, ενώ θα ταξιδεύουν με αεροπλάνα όπου δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, όπου η μία θέση από την άλλη απέχει μόλις 20 εκατοστά, όλη η αυστηρότητα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας εξαντλείται στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια και στις παραλίες.
 Θα έπρεπε πρώτα να περιορίσουμε το ρίσκο. Να αποτρέψουμε να ταξιδέψει όποιος νοσεί και έπειτα να δούμε ποια μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις».

Η εικόνα για την έκβαση της σεζόν, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω είναι θολή, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το πτητικό πλάνο των αεροπορικών εταιρειών. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι τουριστικές ροές δεν θα είναι αυξημένες.
 «Αν δεν ξεκαθαρίσει η εικόνα γύρω από τις πτήσεις, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία εκτίμηση. Το πτητικό έργο θα καθορίσει τις τουριστικές ροές προς τους προορισμούς. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η «πίτα» θα είναι σαφώς μικρότερη.
 Η Ελλάδα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας χάρη στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας. Έχει χτίσει την εικόνα τους ασφαλούς και αξιόπιστου προορισμού. Και θα είναι ο πρώτος προορισμός για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν φέτος. Θα πρέπει λοιπόν να διασφαλιστεί αυτή η θετική εικόνα. Θα πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος τρόπος διασφάλισης της δημόσιας υγείας, της υγείας των επισκεπτών, των πολιτών, των εργαζόμενων… Όχι να πέφτει όλο το βάρος της ευθύνης σε μία μόνο πλευρά», είπε η κα Σβύνου


 
  Πηγή:www.dimokratiki.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Απογοητευμενος 23/05 - 22:02
Δεν είμαστε έτοιμοι
Το νοσοκομειο μας δυστυχως δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τους πολλούς τουρίστες που πιθανά να είναι θετικοί. Ήδη με δυσκολία και ταλαιπωρία αντιμετωπίζει τους υπόπτους συμπολίτες μας.
Στρατιωτικός 23/05 - 17:12
Προσοχή
Η Κως και τα δύο κρούσματα τα αντιμετωπίσετε πολύ ανεύθυνα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ