Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 1 σχόλια
Ανώνυμος
Μπράβο!!! Συγχαρητήρια!!! 29/03 - 12:01
×

Νέα εποχή για το ουρολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Κω - 2.356 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ 182 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟ 2019

28/03/2020
1035 Εμφανίσεις
11 Σχόλια

Σε «νέα εποχή» δείχνει ότι βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το ουρολογικό ιατρείο του νοσοκομείου μας, αφού εκτός της αυξητικής επισκεψιμότητας που έχει, γίνονται και νέες χειρουργικές επεμβάσεις για πρώτη φορά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το 2019 πραγματοποιήθηκαν 2.356 επισκέψεις και 182 χειρουργεία και άνετα «συναγωνίζονται» άλλες ειδικότητες πρώτης γραμμής

Ο ουρολόγος κ. Λάζαρος Κούλης και ο νοσηλευτής του ιατρείου κ. Περικλής Καρτέρης, μας μιλούν για την δράση του ουρολογικού ιατρείου, για την πρόληψη, αλλά και για τιους γιατρούς και το νέο νοσοκομείο Κω.

ΝΕΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο κ. Κούλης με μεγάλη χαρά μας πληροφόρησε ότι στο νοσοκομείο της Κω δίνεται η δυνατότητα των επεμβάσεων που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και έτσι οι ασθενείς μπορούν να παραμείνουν στο νησί, γλυτώνοντας χρόνο αλλά και έξοδα, καθώς μέχρι πρότινος, έπρεπε να μεταβούν σε Αθήνα , Ρόδο ή αλλού.

«Είναι πλέον γεγονός – είπε- ότι γίνονται χειρουργεία που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη με διουρηθρική εκτομή του προστάτη (λέιζερ) με ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα, που πρόσφατα δόθηκε ως δωρεά, επί διοίκησης του κ. Νεκτάριου Γεωργαντή.

Πολύ απλά σημαίνει ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να ταξιδέψει εκτός Κω για αυτή την σημαντική επέμβαση. Είναι ένα χειρουργείο που γίνεται χωρίς τομή, είναι σχετικά γρήγορος ο χρόνος ανάρρωσης και ανώδυνο. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο ασθενής έχει στο ουρολογικό ιατρείο του νοσοκομείου αναλυτικό αρχείο παρακολούθησης».

Σε ότι αφορά την πάθηση ο κ. Κούλης μας τόνισε ότι είναι συχνή και εμφανίζεται σε άνδρες ηλικίας 60 ετών και άνω. « Η διάγνωση γίνεται μέσω ελέγχου και καλό θα είναι να γίνεται ο προληπτικός έλεγχος να μην το αμελούμε.».

 Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΨΖΕΙ ΖΩΕΣ

Ο νοσηλευτής κ. Περικλής, ο οποίος είναι εκείνος που φροντίζει για τα αρχεία των ασθενών, τις εξετάσεις, τα καρκινικά φάρμακα, το follow up και ουσιαστικά λειτουργεί ως βοηθός του κάθε ασθενή, μοιράστηκε μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη.

«Η πρόληψη κυριολεκτικά σώζει ζωές. Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση του όποιου προβλήματος,  τόσο απλοποιείται και η μέθοδος αντιμετώπισης προς όφελος του ασθενή. Στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε και με τα μέσα που διαθέτουμε, η αντιμετώπιση των περιστατικών γίνεται με νέες μεθόδους και πρέπει να ελεγχόμαστε προληπτικά. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στην διάθεση μας, δυστυχώς οι περισσότεροι ασθενείς επισκέπτονται το ιατρείο, εφόσον έχει εξελιχθεί η οποιαδήποτε νόσος - ασθένεια.

Παρακαλώ του κατοίκους της Κω να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή 1535 για τον προληπτικό έλεγχο. Δεν θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να ελεγχθεί κάποιος εφόσον ξεκινήσει το πρόβλημα.»

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΥΣΤΗΣ

Το ίδιο μηχάνημα χρησιμοποιείται για μία σειρά από επεμβάσεις για την κύστη ( βιοψίες – πολύποδες). Η αντιμετώπιση γίνεται μετά τον έλεγχο και τα συμπτώματα συνήθως είναι αίμα στα ούρα, έντονη ούρηση και μπορεί να διαπιστωθεί μετά και από υπερηχοτομογραφικού ελέγχου, εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Βιοψίες γίνονται τους τελευταίους 4 μήνες και έχουν αφαιρεθεί πολύποδες στο νοσοκομείο με το συγκεκριμένο μηχάνημα. Ο γιατρός τονίζει ότι ο έλεγχος ειδικά σε καπνιστές είναι απαραίτητος, σε άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.Επίσης, εφόσον υπάρξει ανάγκη πλέον στο νοσοκομείο μας, γίνεται τοποθέτηση νεφροστομίας.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΜΕ

Ο ουρολόγος κ. Κούλης και ο νοσηλευτής κ. Καρτέρης μας παρέθεσαν τις περιπτώσεις εκείνες που ο έλεγχος είναι απαραίτητος και ένα ουρολογικό ζήτημα έχει εξελιχθεί. « Εάν ένας ασθενής παρουσιάζει συχνή ούρηση κατά τις βραδινές ώρες του ύπνου, είναι μία ένδειξη ότι πρέπει να γίνει έλεγχος. Επίσης, η δυσκολία στην ούρηση ή ο πόνος επίσης δηλώνουν ότι πρέπει να γίνει εξέταση. Καλό θα είναι λοιπόν, ο έλεγχος να είναι τακτικός από τα 45 έτη και άνω και για τα δύο φύλα».


ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΒτΚ»

Ο γιατρός και ο νοσηλευτής, μας ενημέρωσαν ότι μετά το περσυνό δημοσίευμα μας, που αφορούσε το ουρολογικό ιατρείο, οι προληπτικοί έλεγχοι αυξήθηκαν προς θετική έκπληξη όλων.

«Μετά την γνωστοποίηση των νέων υπηρεσιών μέσω του “ΒτΚ” πέρυσι, οι κάτοικοι της Κω προσέρχονται στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο και για βιοψία προστάτη, που γίνεται το τελευταίο 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο. Είναι αρκετοί οι ασθενείς που πραγματοποιούν την βιοψία για προστάτη με καθοδήγηση υπερήχου στο νοσοκομείο της Κω και αυτό έγινε πρώτη φορά επί των ημερών μας και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας, υπηρεσίες στους πολίτες του νησιού. Μεγαλύτερη η χαρά όμως, που όλο και περισσότεροι κάνουν τις προληπτικές τους εξετάσεις. Ευελπιστούμε να έρθουν ακόμη περισσότεροι. Η έγκαιρη διάγνωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος».

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩ

Ο ουρολόγος κ. Κούλης δεν δίστασε να απαντήσει στην ερώτηση μας, σχετικά για το γεγονός ότι δεν έρχονται εύκολα γιατροί στο νοσοκομείο της Κω.

«Καθώς και εγώ ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την καριέρα μου στο εξωτερικό – τόνισε- θεωρώ ότι οι σημαντικότεροι λόγοι είναι οι οικονομικές απολαβές και η έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού. Επίσης, δεν υπάρχουν τα ανάλογα κίνητρα για να έρθουν νέοι γιατροί αλλά και οι απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξουν τις ιατρικές τους γνώσεις. Αυτό έχει ως συνέπεια, η υπάρχουσα δομή να μην μπορεί κάποιες φορές να υποστηρίξει θεραπευτικές αγωγές των γιατρών, με αποτέλεσμα η διακομιδή να είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των περιστατικών. Έτσι, πολλοί νέοι γιατροί, αλλά και επιστήμονες, δεν επιλέγουν να έρθουν να εργαστούν στο νοσοκομείο της Κω.»Η ΚΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 

Σε ότι αφορά τις ανάγκες του νησιού για ένα νοσοκομείο, τόσο ο γιατρός όσο και ο νοσηλευτής συμφωνούν ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει νέο νοσοκομείο, με την επάνδρωση περισσότερου και ηλικιακά νεαρού ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού, καθώς και άλλων ειδικοτήτων. Λόγω όμως των συνθηκών και της έλλειψης υποδομής, αυτό θεωρείται ότι δεν μπορεί να είναι εφικτό τα επόμενα χρόνια.»


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ο κ. Ιπποκράτης Μαργαρίτης πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργείο καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη στο νοσοκομείο μας. Η συγκεκριμένη επέμβαση ήταν η πρώτη που έγινε με το νέο μηχάνημα και ο ίδιος σε δηλώσεις του, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος που επέλεξε να χειρουργηθεί από τον ουρολόγο κ. Κούλη.

«Αν και όλοι μου έλεγαν να φύγω εκτός Κω για να κάνω την επέμβασή μου, ο γιατρός κ. Κούλης με κέρδισε διότι είναι άνθρωπος. Τον εμπιστεύτηκα και ένιωσα μαζί του τεράστια ασφάλεια, χωρίς να τον γνωρίζω από πριν. Πήρα λοιπόν την απόφαση και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και χαίρομαι που δικαιώθηκα και εμπιστεύτηκα τον γιατρό. Είχαμε πάρα πολύ καλή επικοινωνία όλο το 24ωρο. Μεγάλη ήταν η συμβολή και του νοσηλευτή του κ. Περικλή, ο οποίος ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και με καθοδηγούσε. Προτρέπω όσους αντιμετωπίζουν ουρολογικά προβλήματα, τα οποία μπορούν να τα δουν στο νοσοκομείο της Κω, να μην το σκεφτούν και το επισκεφτούν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το νοσοκομείο, όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές , διοικητικό προσωπικό που ήταν δίπλα μου από την διάγνωση έως την ανάρρωση. Φυσικά ευχαριστώ ιδιαίτερα τον γιατρό μου τον κ. Κούλη και του εύχομαι να έχει υγεία για να χαρίζει και σε εμάς υγεία και κάθε καλό και στον κ. Καρτέρη».

Με την σειρά του ο γιατρός ευχαριστεί τον κ. Μαργαρίτη για την εμπιστοσύνη του προς το νοσοκομείο, καθώς ήταν επιλογή του να χειρουργηθεί στην Κω. « Στόχος μας κάτι που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση και συνεχίζει σήμερα, είναι να αντιμετωπίζουμε όσα περισσότερα περιστατικά γίνεται στηνΚω ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με μετακινήσεις και επιπλέον έξοδα.


Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 10
Ανώνυμος 25/06 - 10:11
ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
Μάθαμε ότι θα φύγει ο ουρολογος για τα Τρίκαλα, μην το επιτρέψετε αυτό δώστε μόνιμη θέση στον άνθρωπο είναι επιστήμονας
Ανώνυμος 03/06 - 16:37
Άνθρωποι
Είναι οι καλύτεροι του νοσοκομείου μας
Ανώνυμος 05/05 - 11:40
Επαγγελματίες
Απίστευτη εξυπηρέτηση, επαγγελματίες!!
Μαρία 11/04 - 10:41
Τρομεροί
Τρομεροί άνθρωποι, επιστήμονες τι να πει κανείς για αυτους τους ανθρώπους!!!
Πασπαλας 05/04 - 00:12
Άξιοι!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ τον νοσηλευτη Καρτέρη Περικλή και τον ιατρό Κουλη Λάζαρο που καναν υπερανθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος μου τους υπέρ ευχαριστώ από τα βαθοι της καρδιάς μου!! Άξιοι!!
Kabouroglou Iaonn 02/04 - 00:20
Μοναδικοί!!
Είχα ca Κύστεως μου το διέγνωσαν και με θεράπευσαν είμαι τόσο χαρούμενος που θέλω να τους κάνω διαφήμιση για πάντα!!
Δήμητρα 01/04 - 08:49
Είναι πρώτα άνθρωποι
Είναι άνθρωποι και οι καλύτεροι επαγγελματίες που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Μου έσωσαν την ζωή!
Διονυσια 30/03 - 14:24
Μπράβο!!
Με τέτοιο κούκλο νοσηλευτη και εγώ πάω για εξέταση..
Δημήτρης Αντων 29/03 - 12:12
Άμεση εξυπηρέτηση
Σας ευχαριστώ από καρδιάς που μου λύσατε το πρόβλημα υγείας
Γιώργος 29/03 - 11:30
Τρομερή εξυπηρέτηση, επαγγελματισμος
Η καλύτερη ομάδα!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ