Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Ν. Πουλιού μιλάει για την επανεκκίνηση του τουρισμού - Η φετινή χρονιά είναι η βάση για το 2021

21/05/2020
901 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήταν τα όσα ανέφερε ο γνωστός Κώος ξενοδόχος κ. Νίκος Πουλιού σε συνέντευξή του στο Ράδιο Πρώτο 91.5. Το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ μίλησε για την επανεκκίνηση του τουρισμού, την αναγκαία στήριξη των εργαζομένων που είναι οι πρεσβευτές της χώρας μας στον τουριστικό τομέα, πως θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία υγειονομικά και τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος τουρίστα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Divine ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στην ορθή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την ηγεσία της χώρας μας. « Θωρακίσαμε την χώρα μας, βγαίνομε πλέον στις αγορές και κάνουμε επανεκκίνηση στον τουρισμό. Με ένα πλάνο κάνουμε το restart.

1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

15 Ιουνίου ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία

1η Ιουλίου θα πετούν προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια αεροπλάνα από το εξωτερικό.

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα του τουριστικού κόσμου από το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών. Περιμένουμε φυσικά διευκρινήσεις για σειρά ζητημάτων. Η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση , στον τουρισμό, στις μεταφορές και αλλού είναι πολύ σημαντικό.»

Το 2020 χτίζουμε για το 2021

Ο έμπειρος ξενοδόχος εξήγησε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η σωστή και σοβαρή παρουσία το φετινό καλοκαίρι που ουσιαστικά θα δώσει τις βάσεις για το 2021.

«Φέτος πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή πλατφόρμα για να μπούμε δυνατοί στο 2021. Πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και να θωρακίσουμε υγειονομικά την χώρα μας. Επιχειρηματικά το άνοιγμα των επιχειρήσεων φέτος είναι ρίσκο. Ανοίγουμε χωρίς συμβάσεις, χωρίς συμβόλαια , χωρίς κρατήσεις ξεκάθαρες αλλά πρέπει να ανοίξουμε. Χαίρομαι που επιδοτείται η εργασία με επιδότηση μέρος του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως είχα δηλώσει και σε μία πρόσφατη συνέντευξη , οι εργαζόμενοι είναι το Α και το Ω. Η αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας παγκόσμια, ξεκινάει από το ποσοστό των ανέργων. Άρα, όσο μικρότερο είναι το ποσοστό των ανέργων, τόσο η κοινωνία είναι πιο αξιοπρεπής. Τότε υπάρχει πλούτος».

Κρατάμε τον πήχη ψηλά

Ο διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού ομίλου Divine αναφέρθηκε στην παρουσία που θα πρέπει να έχει φέτος η Ελλάδα δεδομένου του γεγονότος ότι οι περισσότερες «ανταγωνίστριες» χώρες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και δεν θα έχουν τουριστική παρουσία.

« Πρέπει να δούμε την δική μας ποιότητα και να είμαστε σωστοί ως επαγγελματίες, προορισμοί, άνθρωποι του τουρισμού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ψηλά στην ζήτηση. Φέτος είναι μία διαφορετική χρονιά. Η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις και πέρασε με άριστα. Δείξαμε ότι είμαστε μία σοβαρή χώρα με ασφάλεια. Αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν ατομική ευθύνη».

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε ξενοδοχείο

Το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την διαχείριση κρούσματος κορονοϊού σε ξενοδοχείο. Σε αυτή την περίπτωση ήδη υπάρχουν κάποιες οδηγίες που θα ακολουθηθούν και τις οποίες εξήγησε αναλυτικά.

« Κάθε περιοχή θα έχει ένα ξενοδοχείο το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος απομόνωσης κρουσμάτων κορονοϊού. Εκεί , θα μεταφέρεται κάποιος ο οποίος είναι φορέας του νέου ιού και δεν θα έχει επαφή με άλλους. Θα έχει πρώτα εξεταστεί από γιατρό και θα έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις. Σε ότι αφορά το ξενοδοχείο στο οποίο μένει, δεν θα κλείνει , ούτε υπάρχει θέμα απομόνωσης των ενοίκων και εργαζομένων. Απλώς θα γίνεται η απολύμανση που προβλέπεται και η ιχνηλάτηση των επαφών. Σε ένα ξενοδοχείο , δεν έχουν οι τουρίστες με όσους κινούνται στους χώρους ούτε με όλους τους υπόλοιπους τουρίστες. Το ξενοδοχείο λοιπόν θα λειτουργεί κανονικά».

Η αστική ευθύνη ενός κρούσματος

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα δήλωσε ο κ. Πουλιού σχετικά με την αστική ευθύνη τυχόν κρουσμάτων. Εξάλλου είναι πολλοί οι ξενοδόχοι που έχουν εκφράσει ανοιχτά τους φόβους τους για αυτό το ζήτημα και μάλιστα δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους εάν δεν υπάρξει μία ξεκάθαρη εικόνα διότι δεν θέλουν να αναλάβουν επιπλέον ευθύνες τέτοιου τύπου , απολύτως λογικό.

«Το νομικό κομμάτι είναι ακόμη θολό. Καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει το θέμα. Το δουλεύει το θέμα η κυβέρνηση για να υπάρξει μία ξεκάθαρη και σαφή θέση. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει με σαφήνεια ένα κρούσμα από που έχει κολλήσει τον ιό. Ετοιμάζεται ένα πλαίσιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα αυτό».

Στη συνέχεια ο Κώος ξενοδόχος εξήγησε το πως θα ξεκινήσει ο τουρισμός σταδιακά ξεκινώντας από τις βαλκανικές χώρες οδικά κάτι που θα ευνοήσει την Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια με τις πτήσεις σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Εσωτερικός τουρισμός

Ο κ. Πουλιού σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό θύμισε ότι η Κως πριν δεκαετίες στηριζόταν μόνο στον Έλληνα τουρίστα και μάλιστα είχαν γυριστεί πολλές ελληνικές ταινίες για αυτό το σκοπό.

« Το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Να μην υπάρχει ανεργία. Πρέπει να πείσουμε την πολιτεία να μην δίνει άδειες μόνο τον Αύγουστο. Το ζητούμενο είναι οι Έλληνες να πηγαίνουν διακοπές από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη. Τον Αύγουστο τα δωμάτια είναι ήδη κλεισμένα και η μετακίνηση είναι ακριβή. Πρέπει να ταξιδεύουν οι Έλληνες και άλλους μήνες. Εάν πετύχουμε αυτό, θα υπάρξουν και ελληνικά πρακτορεία για να κάνουμε συμβόλαια.»

Η πορεία των κρατήσεων

« Τα μέτρα ήταν το σημείο αναφοράς. Τώρα με το πλάνο, είναι στην ευχέρεια του κάθε ξενοδόχου εάν θα ανοίξει. Διότι δεν ξέρουμε εάν είναι σε ισχύ τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν προ κορονοϊού. Διατηρήθηκαν κρατήσεις. Έχουμε την βάση και παλεύουμε για αυτά.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι είναι σημαντικό το ότι η Condor ανακοίνωσε ότι ξεκινά πτήσεις προς την Ελλάδα και για την Κω. Η συγκεκριμένη εταιρεία πετά από πολλές γερμανικές πόλεις για το νησί μας. Φτάνει να μπουν οι τουρίστες μέσα στα αεροπλάνα. Εμείς στον ΕΟΤ καταφέραμε να παγώσουμε τις διαφημιστικές μας καμπάνιες και με αυτά τα χρήματα θα διαφημίσουμε την Ελλάδα σε αγορές που ξέρουμε ότι θα έρθουν στην χώρα μας για διακοπές. Σε συνεργασία με την Marketing Greece ετοιμάζουμε μία δυνατή καμπάνια.»

Ο αγαπητός επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του Νερού, το στέκι πολλών Κώων για καφέ και φαγητό. Με βεβαιότητα δήλωσε ότι όλοι οι άνθρωποι της εστίασης είναι υγειονομικά έτοιμοι να δεχτούν τους πελάτες και να προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς μετά από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε.

Τουρισμός και δομές υγείας στα νησιά

Σε ερώτηση ακροατών εάν θα ανοίξει φέτος το Πάτμος Ακτίς απάντησε ότι μπορεί το νησί να μην διαθέτει ισχυρές υγειονομικές δομές όμως έχει το θετικό ότι είναι Covid free. Τα μικρότερα νησιά είναι καθαρά, ασφαλείς και τα καταλύματα φιλοξενίας είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο που επιτρέπουν την κοινωνική απόσταση.

Σε ότι αφορά την Κω, θεώρησε εξαιρετική την ιδέα του δήμου Κω και του Ιωσήφ Χατζημιχαήλ να ετοιμάσουν ένα ευχαριστήριο βίντεο για τους γιατρούς του κόσμου, προσκαλώντας τους στο νησί του Ιπποκράτη. Κάτι που έπαιξε παγκοσμίως και μάλιστα δωρεάν.

« Τα νησιά πρέπει να διαθέτουν υποδομές υγείας. Να έχουν ΕΚΑΒ, ΜΕΘ , σύγχρονα νοσοκομεία. Πρέπει να κοιτάξουμε με σεβασμό τον άνθρωπο και την υγεία».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο :

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 23/05 - 13:29
.
Ημουν 10 χρονια στο νησι του Ιπποκρατη και ειχα γνωρισει αρκετους. Ο κυριος ΠΟΥΛΙΟΣ ηταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ και τον ευχαριστω προσοπικα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ