Μία σημαντική ομόφωνη απόφαση για το Νοσοκομείο της Κω πήρε το Περ/κο Σ/λιο στη συνεδρίαση του, την Τρίτη 1/9, παραχωρώντας 9κατοικίεςστην πόλη της Κω (οδός Εθν. Αντιστάσεως 37)στην 2η Δ.Υ.ΠΕ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ) για να διατεθούν για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
Η πολυκατοικία αυτή με τις 9 κατοικίες (1 διαμέρισμα ενός δωματίου, 3 διαμερίσματα δύο δωματίων, 3διαμερίσματα τριών δωματίων και 2 διαμερίσματα τεσσάρων δωματίων), είχε κατασκευαστεί από το Δημόσιο, όπως και άλλες λαϊκές κατοικίες στην περιοχή, όμως εξαιτίας κάποιων νομικών και ιδιοκτησιακών ζητημάτων, είχαν μείνει τόσα χρόνια αδιάθετες και ρήμαζαν χρόνο με το χρόνο.
Τελικά μετά από συνεννόηση και συμφωνία της Περιφέρειας μα το Υπ. Υγείας, βρέθηκε λύση για να “ξεμπλοκάρει” το θέμα και να αξιοποιηθούν.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει πως η Περιφέρεια θα παραχωρήσει τις 9 κατοικίες στην 2 ΔΥΠΕ για 10 χρόνια, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του ιατρικού προσωπικού, άνευ ανταλλάγματος, ως προσωρινή κατοικία, δεδομένης της υποστελέχωσης των δομών υγείας της Κω και την ανάγκη παροχών κινήτρων
Οι επισκευές που θα χρειαστούν θα εκτελεστούν με μέριμνα της Περιφέρειας εντός εξαμήνου.
Στη συνέχεια η 2ηΥΠΕ αναλαμβάνει την διάθεση των διαμερισμάτων σε ιατρικό προσωπικό, στερούμενο στέγης, που θα μεταβεί από άλλη περιοχή της Ελλάδας, για να υπηρετήσει στο νοσοκομείο Κω.
Η χρήση εκάστου διαμερίσματος θα είναι αποκλειστικά και μόνο ως κατοικία και οι διαμένοντες θα είναι αποκλειστικά υπηρετούντες ιατροί υπό την στενή έννοια του όρου οικογένειας (σύζυγος, τέκνα κ.α.)
Η διάρκεια της διάθεσης του διαμερίσματος θα εξαρτάται από το ακριβές χρονικό διάστημα για το οποίο θα καταρτίζεται σύμβαση μεταξύ του ιατρού και του Νοσοκομείου.
Την ευθύνη για την κάλυψη πάσης φύσεως λειτουργικών δαπανών που θα παρέλθουν από την χρήση των διαμερισμάτων, ενδεικτικά αναφερόμενων οφειλών, από λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κοινοχρήστων, την έχει η Β. ΥΠΕ, η οποία δύναται για το σκοπό αυτό να αναζητήσει τα ανωτέρω ποσά από τους διαμένοντες ιατρούς που με απόφαση της θα εγκαταστήσει σε αυτά.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ Ν. ΣΒΥΝΟΥ
Σήμερα, μετά την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου δόθηκε ένα αίσιο τέλος στον αγώνα δυο ετών από τη θέση της Επάρχου και πάντα με τη στήριξη του Περιφερειάρχη και των εργαζόμενων της Περιφερειακής μας ενότητας, προς την αξιοποίηση πολυκατοικίας 9 διαμερισμάτων για τις ανάγκες στέγασης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που πρόκειται να έρθει να λειτουργήσει στο νησί μας.
Ένας αγώνας μεγάλος, στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και των οργανωτικών δυσκολιών που δυστυχώς υφίστανται στο χώρο του δημοσίου αλλά και των υπουργείων, λαμβάνει πλεον μια νέα διάσταση, καθώς κλείνει ο πρώτος κύκλος διεκδίκησης για να ανοίξει ο νέος, δημιουργικός ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ κύκλος.
Η διαδρομή δύσκολη αλλά όταν φτάνεις σε θετικό αποτέλεσμα αναπτερώνονται οι δυνάμεις σου και συνεχίζεις! Γιατί σημασία έχει το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ένα και εξέχουσας σημασίας: ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΝΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ!